Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Μαρσέιγ: Το αφιέρωμα του AFP στη Θύρα 4

ΠΑΟΚ – Μαρσέιγ: Το αφιέρωμα του AFP στη Θύρα 4

«Oι οπαδοί της “Θύρας 4”, σώμα και ψυχή του ΠΑΟΚ». Με αυτόν τον τίτλο, το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) κάνει σήμερα εκτενή αναφορά στους οργανωμένους φιλάθλους του συλλόγου της Θεσσαλονίκης, την παραμονή του επαναληπτικού προημιτελικού με τη Μαρσέιγ στο Europa Conference League.

Σημειώνοντας ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ «προκαλούν τόσο φόβο όσο και θαυμασμό», παραθέτει επίσης μαρτυρίες από φιλάθλους της «Θύρας 4». «Πήγα στη Ρωσία, την Τουρκία, την Ιταλία. Είναι η πρώτη φορά αυτά που έγιναν στη Μασσαλία», είπε ο 32χρονος Μιχάλης μέλος της «Θύρας 4», που τόνισε ότι «μεγάλωσε σε λεωφορεία φιλάθλων».

«Για πρώτη φορά στη ζωή μου φοβήθηκα», προσθέτει ο Γιώργος, 57 ετών, που ακολουθεί την ομάδα του στην Ευρώπη εδώ και είκοσι χρόνια.

«Η υποστήριξη του ΠΑΟΚ είναι τρόπος ζωής, η μηχανή της ύπαρξής μας. Ο ρόλος μας είναι σημαντικός στην πορεία του συλλόγου μας και είμαστε περήφανοι που είμαστε γνωστοί σε όλη την Ευρώπη», διαβεβαιώνει ο Γιώργος.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται, απ’ τον Λούκα Τσίπτσιο, διδάκτορα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας στη Ρουέν και στο ΜακΓκιλ «η κουλτούρα του παράπονου και το αίσθημα της αδικίας είναι μέρος της διαδικασίας οικοδόμησης του κλαμπ».

Το AFP υπενθυμίζει ότι «η υποδοχή της Μαρσέιγ θα είναι sold out αλλά χωρίς οπαδούς της Μαρσέιγ, αφού οι ελληνικές αρχές ζήτησαν τη Δευτέρα από την UEFA να τους απαγορεύσει το ταξίδι λόγω του κινδύνου συγκρούσεων», ενώ αναφέρει πως με ανακοίνωσή τους, οι Έλληνες οπαδοί ζήτησαν «να μην πετιέται τίποτα στο γρασίδι», αλλά «όλο το γήπεδο να είναι σαν τη Θύρα 4».

«Η Τούμπα θα γεμίσει μέχρι να σκάσει. Κοντεύουμε να ζήσουμε μια μεγάλη στιγμή», κατέληξε ένας άλλος φίλος του ΠΑΟΚ, ο Μιχάλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις