Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Μποέμιανς 2-0: Στα play off του Conference League οι Θεσσαλονικείς

ΠΑΟΚ – Μποέμιανς 2-0: Στα play off του Conference League οι Θεσσαλονικείς
Intime.gr

Δεν εντυπωσίασε αλλά ο ΠΑΟΚ έκανε το… καθήκον του. Ο “δικέφαλος του Βορρά” νίκησε (2-0) την Μποέμιανς μέσα στην Τούμπα “κάλυψε” την ήττα του στην Ιρλανδία (2-1) και πέρασε στα play off του Conference League. “Φώναξαν” για γκολ του Ελ Καντουρί -μετά από δοκάρι- οι γηπεδούχοι. Γκολ και ασίστ ο Μπίσεσβαρ. Μεγάλη στιγμή στις καθυστερήσεις οι φιλοξενούμενοι.

Με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης (γκολ και ασίστ) ο ΠΑΟΚ νίκησε την Μποέμιανς μέσα στην Τούμπα (2-0) και με συνολικό σκορ 3-2 πέρασε στα play off του Conference League.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ μπήκε “δυνατά” στο ματς και μόλις στο 4′ κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Μποέμιανς. Ο Μπίσεσβαρ έβγαλε τη σέντρα και ο Σβαμπ πήρε ολομόναχος την κεφαλιά για το 1-0.

Οι Θεσσαλονικείς ήταν μονίμως στην επίθεση, πλησιάζοντας τα αντίπαλα καρέ από τις πτέρυγες, κυρίως την αριστερή (με Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί και Βιεϊρίνια), τη στιγμή που ο Κούρτιτς έκανε πολύ καλή δουλειά στο χώρο του κέντρου. Η Μποέμιανς όμως… ξεμύτισε σιγά – σιγά και στο 15′ πλησίασε στην ισοφάριση. Στην προσπάθεια του να διώξει, ο Μιχαηλίδης έδωσε στην μπάλα πορεία προς τα δίχτυα, αλλά ο Πασχαλάκης έδιωξε με δυσκολία.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχασε πάντως τον έλεγχο του αγώνα και στο 28′ έφτασε σε σκορ πρόκρισης. Ο Μιχαηλίδης έκανε την πάσα προς το χώρο του κέντρου ο Ολιβέιρα πήδηξε να πάρει την κεφαλιά η μπάλα έφτασε στον Ελ Καντουρί ο οποίος έκανε την κάθετη πάσα προς τον Μπίσεσβαρ που βγήκε τετ α τετ και πλάσαρε εύστοχα το 2-0.

Το ματς κύλησε σε ρυθμούς… ΠΑΟΚ μέχρι την ανάπαυλα, με την ομάδα του Λουτσέσκου να έχει δοκάρι στο 35′ σε σουτ του Ελ Καντουρί (ο Λουτσέκσου και οι παίκτες του ζήτησαν γκολ, αλλά στο παιχνίδι δεν υπήρχε VAR). Ο ίδιος παίκτης δεν μπόρεσε να πλασάρει καλά μέσα από τη μεγάλη περιοχή στο 42′.

Ο ΠΑΟΚ “πάτησε” καλά και στην επανάληψη, αλλά η Μποέμιανς προσπάθησε να βγάλει.. αντίδραση και να γίνει πιο επιθετική. Στο 61′ ο Κέλι έπιασε την κεφαλιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, αλλά έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ. Ελάχιστα εκτός εστίας έφυγε η μπάλα και σε μακρινό σουτ του Βιεϊρίνια, λίγο αργότερα (66′).

Αν εξαιρέσουμε κάποια μικρά διαστήματα, ο ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Στο 73′ ο Λουτσέσκου έκανε και τις πρώτες του αλλαγές, βγάζοντας τους κουρασμένους Ολιβέιρα και Κούρτιτς (πέρασαν στο ματς οι Σφιντέρσκι και Εσίτι).

Η Μποέμιανς έψαξε το γκολ που θα έστελνε το ματς στην πρόκριση, ενώ ο ΠΑΟΚ αυτό που θα “κλείδωνε” την προσπάθεια του στην Τούμπα. Οι Ιρλανδοί δεν έβγαλαν μεγάλη φάση, ενώ οι Θεσσαλονικείς είδαν το γκολ του Βαρέλα να ακυρώνεται σωστά ως οφσάιντ (78′).

Ο “δικέφαλος του Βορρά” τα έδωσε όλα στα τελευταία λεπτά και στο 87′ είδε τον Σφιντέρσκι να καθυστερεί στην εκτέλεση και να μην μπορεί να νικήσει τον αντίπαλο πορτιέρε. Οι φιλοξενούμενοι είχαν το πείσμα και την μαχητικότητα για κάτι καλό, αλλά δεν είχαν τον… τρόπο για να το πετύχουν. Στο 90+4′  η σέντρα βγήκε από τα αριστερά, έφτασε στον ολομόναχο Γουόρντ, αλλά ο παίκτης των φιλοξενούμενων έβαλε άσχημα το πόδι και δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα προς την αφύλακτη εστία.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις