Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Ντόρτμουντ: Οι οπαδοί μας άρχισαν τα επεισόδια! Θα τους τιμωρήσουμε

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Σε μια παραδοχή, στην οποία δεν είμαστε ιδιαιτέρως συνηθισμένοι στην Ελλάδα προχώρησε ο γενικός διευθυντής της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Γιόακιμ Βάτσκε, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Τούμπα, θεωρώντας υπεύθυνους τους οπαδούς της ομάδας της Βεστφαλίας…

Μέσω δηλώσεων του στο επίσημο site της ομάδας εξήγησε ότι η συμπεριφορά των οπαδών της γερμανικής ομάδας δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές… Βέβαια, για να είμαστε απολύτως δίκαιοι και ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, Ιβαν Σαββίδης έχει εκφραστεί αναλόγως για τους οπαδούς του “Δικέφαλου Αετού” που έχουν ανάρμοστη συμπεριφορά. 

Εκτός από τους Θεσσαλονικείς και οι Γερμανοί θεωρούν ότι θα τιμωρηθούν από την UEFA, αλλά ξεκαθαρίζουν πως θα πρόκειται για μια δίκαιη τιμωρία.

Απίστευτος Βάτσκε

“Οι δικοί μας οπαδοί το ξεκίνησαν. Αυτά δεν μπορεί κανείς να τα δικαιολογήσει” είπε το αφεντικό της Μπορούσια, Χανς Γιόαχιμ Βάτσκε. “Πρέπει να ασχοληθούμε μ΄ αυτά. Για μένα έχει μεγάλη σημασία πάντα να ακούμε όλους τους εμπλεκόμενους. Αλλά σήμερα ήταν όλα ξεκάθαρα. Θα τιμωρηθούμε με ένα πρόστιμο. Όταν αυτές οι συμπεριφορές ενοχλούν το παιχνίδι, έχουμε ξεπεράσει το όριο. Δεν πρέπει να υποβαθμίζουμε το πρόβλημα. Και στην προκειμένη περίπτωση, με διάλογο και καλά λόγια, δεν πας πουθενά”, συμπλήρωσε ο Βάτσκε.

Διαβάστε όσα ανέφερε στο site της Ντόρτμουντ ο Βάτσκε

“Φωτοβολίδες άναψαν από τους οπαδούς μας και εκτοξεύθηκαν προς τους Έλληνες φιλάθλους, πριν από μια απόπειρα που έγινε από οπαδούς του ΠΑΟΚ να εισβάλλουν προς το μέρος των οπαδών της Ντόρτμουντ μετά το σφύριγμα της λήξης. Η άσχημη πλευρά του ποδοσφαίρου φάνηκε κατά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου του αγώνα της Ντόρτμουντ με τον ΠΑΟΚ για το UEFA Europa League, με δυσάρεστες σκηνές να συμβαίνουν και μετά τη λήξη του παιχνιδιού”.

Στην ιστοσελίδα της Μπορούσια αναφέρεται επίσης: “η ομάδα συζήτησε μετά το σφύριγμα της λήξης, αν θα πρέπει να πάει στους οπαδούς. Αποφάσισε να πάει, για δύο λόγους. Για να επιβραβεύσει την πλειοψηφία κι από την άλλη, να δείξει ότι “ήταν μόνο λίγοι αυτοί, που προκάλεσαν το χάος”, όπως είπε ο προπονητής, Τόμας Τούχελ. “Οι υπόλοιποι 1.300 άξιζαν να τους ευχαριστήσει η ομάδα. Καταλαβαίνω, όμως, την ερώτηση, αν θα έπρεπε να στείλουμε ένα μήνυμα στους οπαδούς”.

Τα γερμανικά ΜΜΕ

Τα ρεπορτάζ των γερμανικών ΜΜΕ που βρέθηκσαν στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνουν την αποστροφή της Μπορούσια για τις αντιδράσεις των οπαδων της και θεωρούν πιθανή την τιμωρία της ακόμη και με αποκλεισμό της έδρας της ή απαγόρευση μετακίνησης των οπαδών της! Η Μπορούσια, γράφουν, θα κάνει έρευνα και θα τιμωρήσει παραδειγματικά αυτούς, που ξεκίνησαν τα επεισόδια.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε