Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ: Με… μεγάλο ζόρι! Γκολ – ζωγραφιά, VAR και ανατροπή

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ: Με… μεγάλο ζόρι! Γκολ – ζωγραφιά, VAR και ανατροπή
Intime.gr

Ο ΠΑΟΚ έδειξε χωρίς λύσεις και εμπνεύσεις κόντρα στον ΟΦΗ, βρέθηκε με τη… πλάτη στον τοίχο από το γκολ που δέχθηκε στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, αλλά έφτασε στην ανατροπή (3-1) και την πρώτη του νίκη στα φετινά play off της Superleague. Τρομερό γκολ από τον νεαρό Τζόλη στο 1-1. Ο διαιτητής Φωτιάδης είδε στο 90′ το πέναλτι του Νάστου στον Άκπομ με τη βοήθεια του VAR, που έφερε την ανατροπή.

Έστω και με αρκετή… περιπέτεια, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στα play off της Superleague. Οι Θεσσαλονικείς δεν έδειξαν καλό πρόσωπο κόντρα στον αξιόμαχο ΟΦΗ, βρέθηκαν πίσω στο σκορ με την έναρξη της επανάληψης, αλλά κατάφεραν να “γυρίσουν” το ματς και να φτάσουν στο τελικό 3-1.

Υπέροχο γκολ από τον 18χρονο Τζόλη στο 1-1 (το πρώτο του ΠΑΟΚ στο μίνι πρωτάθλημα), ενώ η ανατροπή ήρθε με πέναλτι που είδε ο διαιτητής Φωτιάδης στο VAR κι έδωσε στο 90′. ο Ελ Καντουρί βρήκε δίχτυα στο 90+9′!

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε αρχικά να έχει την κατοχή της μπάλας και να τροφοδοτήσει Άκπομ και Λάμπρου, αλλά δυσκολεύτηκε να περάσει πάσες τους επιθετικούς του και να φτιάξει κάποια μεγάλη φάση. Ο ΟΦΗ αμύνθηκε πολύ καλά, κατάφερε να κρατήσει τους Θεσσαλονικείς μακρυά από τα καρέ του, έκανε αρκετά φάουλ, αλλά και αυτός δεν μπόρεσε να πλησιάσει με αξιώσεις τα καρέ του Πασχαλάκη.

Ο σχηματισμός με τον Λάμπρου στο πλευρό του Άκπομ και η συνεργασία τους με Μάτοε και Λημνιό δεν βγήκε στον Φερέιρα, ενώ η… άνευρη εικόνα του ΠΑΟΚ στο χώρο του κέντρου και η οργανωμένη άμυνα των Κρητικών, έκανε ακόμα χειρότερα τα πράγματα, σχετικά με το ρυθμό του ματς και τη ροή των φάσεων. Η πρώτη σημαντική στιγμή του ματς ήρθε στο 28′. ο Νέιρα εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ και είδε την μπάλα να περνά μόλις άουτ.

Ο ΠΑΟΚ έδειχνε μπλοκαρισμένος μέχρι το 35′, με τον ΟΦΗ να βγάζει αυτοπεποίθηση στις κινήσεις του. Η μετατόπιση του Μπίσεσβαρ στον άξονα βελτίωσε κάπως την εικόνα των γηπεδούχων. Στην πρώτη τους μεγάλη φάση στο… κακό αυτό πρώτο ημίχρονο, οι Θεσσαλονικείς άγγιξαν το 1-0 με το δοκάρι του Ελ Καντουρί στο 40′. Οι Θεσσαλονικείς πίεσαν πολύ στο φινάλε του πρώτου μέρους και στο 45′ είδαν τον Άκπομ να αστοχεί από κοντά, με τον Γουάιλι να είναι εξουδετερωμένος.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο ΟΦΗ κατάφερε να “χτυπήσει” (49′)! Ο Στάικος έκανε το σουτ, ο Πασχαλάκης δεν απομάκρυνε καλά, ο Νέιρα σπήρε το… ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Άμεσα, ο Άμπελ Φερέιρα έκανε διπλή αλλαγή, περνώντας Τζόλης και Σφιντέρσκι στις θέσεις των Μπίσεσβαρ και Λάμπρου. Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση, αλλά ο νεαρός επιθετικός μπήκε με… φόρα στο ματς και στο 59′ έφερε το ματς στα ίσα. Ο Γιαννούλη έκανε απίστευτο σπριντ, έβγαλε τη σέντρα για τον Τζόλη, που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γουάιλι, ισοφαρίζοντας με εκπληκτικό τελείωμα από το ύψος του πέναλτι.

Ο ΠΑΟΚ πήρε… ενέργεια από τον 18χρονο νεαρό και το γκολ που πέτυχε και ανέβασε “στροφές”. Στο 72′ μάλιστα ο Νέιρα έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Σφιντέρσκι. Ο Φερέιρα έκανε όλες του τις αλλαγές, περνώντας στο ματς μέχρι και τον… ξεχασμένο Στοχ.

Οι Θεσσαλονικείς πίεσαν και στο 90′ έφτασαν στην ανατροπή. Ο Νάστος ανέτρεψε τον Άκπομ εντός μεγάλης περιοχής (ο κεντρικός αμυντικός του ΟΦΗ έριξε κάτω τον Άγγλο φορ, ενώ η μπάλα είχε περάσει πάνω από τα κεφάλια τους σε σέντρα και την είχε απομακρύνει ο Γουάλι σε κόρνερ), ο διαιτητής Φωτιάδης είδε τη φάση στο VAR, έδωσε το πέναλτι και ο Άγγλος φορ έκανε το 2-1 από τα 11 βήματα.

Στο 90+9′ ο Σφιντέρσκι δεν μπόρεσε να νικήσει τον πορτιέρε του ΟΦΗ, αλλά ο Ελ Καντουρί πήρε το… ριμπάουντ και έγραψε το τελικό 3-1!

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (4-4-2): Πασχαλάκης, Μάτος (76’ Ροντρίγκο), Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μπίσεσβαρ (55’ Τζόλης), Ελ Καντουρί, Εσίτι (76’ Μαουρίσιο), Λημνιός (69’ Στοχ), Λάμπρου (55’ Σφιντέρσκι), Άκπομ.

Βόλος (4-3-3): Γουάιλι, Μπράουν, Νάστος, Γιαννούλης, Κοροβέσης (64’ Δεληγιαννίδης), Βίκτορ, Στάικος (84’ Νοικοκυράκης), Νέιρα (90’+5΄Μάνος), Σεμέδο, Φιγκεϊρέδο, Βαζ (64’ Ναμπί).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις