Δευτέρα, 6 Μαΐ
15oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Οι Θεσσαλονικείς έστειλαν δύο δεκαετίες πίσω τους “ερυθρόλευκους”

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Στον πρώτο γύρο “καθάρισε” όλα τα ντέρμπι στην έδρα του. Στον δεύτερο γύρο γίνεται ακριβώς το αντίθετο! Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να “σταυρώσει” νίκη σε ντέρμπι μακριά από το “Γ. Καραϊσκάκης”, μιας και μετά την ΑΕΚ, υποτάχθηκε στον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά επικράτησε με 2-0 των πρωταθλητών Ελλάδας στην Τούμπα, υποχρεώνοντας τους στην τρίτη σερί ήττα τους.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Το κακό για τον Ολυμπιακό ξεκίνησε πριν από δύο Κυριακές, όταν και ηττήθηκε με 1-0 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ακολούθησε η εντός έδρας ήττα -σοκ (0-1) από τον Πανιώνιο, για να έρθει ο ΠΑΟΚ να δώσει τη χαριστική βολή στους “ερυθρόλευκους”, οι οποίοι δεν κατάφεραν να γευτούν τη χαρά της νίκης για τρίτο σερί παιχνίδι, κάτι που είχε να συμβεί εδώ και 21 χρόνια. Για την ακρίβεια, τη σεζόν 1995-96, ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί τρεις σερί φορές, από Παναθηναϊκό, Απόλλωνα κι ΟΦΗ.

Με τέρματα των Σάκχοφ (53΄) και Πρίγιοβιτς (60΄) ο “Δικέφαλος του Βορρά” επιβλήθηκε με 2-0 των “ερυθρόλευκων στο μεγάλο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής της Super League. Το αποτέλεσμα ήταν απόλυτα δίκαιο, με τους Πειραιώτες να εξαφανίζονται από τον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο και να μην απειλούν καθόλου την εστία του Γλύκου.

Ο Ολυμπιακός έμεινε στους 51 βαθμούς και το πρωτάθλημα πλέον πήρε φωτιά, μιας και σε περίπτωση νίκης του Πανιωνίου στο αυριανό παιχνίδι με την ΑΕΚ, ο Ιστορικός θα πλησιάσει τους “ερυθρόλευκους” στους 4 βαθμούς! Όσο για τον ΠΑΟΚ, μείωσε τη διαφορά του από την κορυφή στους 8 βαθμούς, μιας κι έφτασε τους 43, ενώ ο Παναθηναϊκός (41π.) μείωσε στους 10 βαθμούς.

Ο αγώνας:

Μόλις στο 2′, στο πρώτο σουτ του αγώνα, ο Σισοκό απείλησε την εστία του ΠΑΟΚ, αλλά η μπάλα έφυγε κόρνερ. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πιο επιθετικά και πιο απειλητικά στο γήπεδο και στο 7′ από λάθος του Γλύκου πλησίασε για δεύτερη φορά στο γκολ. Στην τυφλή απόκρουση του Γλύκου που έδωσε πάσα στον Φορτούνη, αυτός έχασε το κοντρόλ, ο Ανσαριφάρντ έγινε κάτοχος της μπάλας, αλλά πλάσαρε πάνω στον Γλύκο, ο οποίος διόθρωσε το τραγικό λάθος του.

Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα στο πρώτο 20λεπτο, αιφνιδιάζοντας την ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς, η οποία αδυνατούσε να βγει από την περιοχή της. Η υπεροχή του Ολυμπιακού δεν καρποφόρησε κι έτσι ο ΠΑΟΚ σιγά σιγά άρχισε να βρίσκει τα πατήματα του και σταδιακά να παίρνει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα απειλητικός.

Στο 34′ οι Θεσσαλονικείς είχαν την πρώτη τους καλή φάση με τον Κάμπος,  που στην μετωπική επίθεση και από θέση βολής σούταρε άστοχα, κάτι που επαναλήφθηκε λίγα δευτερόλεπτα μετά, όταν ο Ουάρντα σούταρε ερασιτεχνικά στην εστία του Λεάλι ψηλά και άστοχα. Ο ΠΑΟΚ είχε ανεβάσει θεαματικά την απόδοση του και στο 38′ είχε την τρίτη τελική, όταν από κεφαλιά του Βαρέλα, σε κόρνερ του Ουάρντα η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ολυμπιακού.

Στο 40′ νέα καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ όταν σε φάουλ του Ουάρντα, ο Πρίγιοβιτς δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά που ήταν στα “μέτρα” του ακριβώς πάνω από το σώμα του. Στο 41′ ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να επανέλθει στο προσκήνιο με ωραίο φάουλ του Φορτούνη που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γλύκου, ενώ στο 44′ ήρθε η σειρά του Ενρίκε να χάσει ευκαιρία. Ο Βραζιλιάνος άσος βρήκε απέναντι στον Λεάλι, αλλά το σουτ του ήταν τραγικό.

Το δεύτερο ημίχρονο άνηκε ολοκληρωτικά στον ΠΑΟΚ, με τον Ολυμπιακό να εξαφανίζεται από τον αγωνιστικό χώρο και να μην απειλεί καθόλυο την εστία του Γλύκου. Στο 53′ η Τούμπα πήρε “φωτιά” με το γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ. Από κόρνερ του Ουάρντα , ο Μαλεζάς έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, ο Λεάλι απέκρουσε και ο Σάκχοφ σκόραρε σε κενή εστία κάνοντας το 1-0, μέσα σε αποθέωση από τους 26.000 φιλάθλους του ΠΑΟΚ.

Ο “Δικέφαλος” είχε βρει ρυθμό και στο 60′ διπλασίασε τις επιτυχίες του. Ο Τσίμιροτ πέρασε εξαιρετική κάθετη στον Ενρίκε, ο οποίος μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή, έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο Πρίγιοβιτς από κοντά έκανε το 2-0, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Λέαλι.

Μετά το γκολ αυτό, ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι πρωτοβουλίες, με τον ΠΑΟΚ να δίνει χώρο στους “ερυθρόλευκους”. Ο ΠΑΟΚ είχε πια αγκαλιάσει τη νίκη και ο Ολυμπιακός με απέλπιδες επιθέσεις προσπαθούσε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, δίχως να το καταφέρε. Στο 92′ ο ΠΑΟΚ είχε, μάλιστα, την ευκαιρία και για τρίτο γκολ αλλά το σουτ του Ουάρντα βρήκε στο δοκάρι του Λεάλι που γλίτωσε ένα τρίτο πλήγμα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μαλεζάς (78′ Λέοβατς), Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Τσίμιροτ, Σάχοφ, Ουάρντα, Τζάλμα Κάμπος (73′ Κάτσε), Ενρίκε (65′ Μυστακίδης), Πρίγοβιτς.

ΟΣΦΠ: Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ρέτσος, Σισοκό, Ρομαό, Ανδρούτσος (62′ Μάρτινς), Ελιονούσι (67′ Μανθάτης), Φορτούνης, Σεμπα, Ανσαριφάρντ (79′ Καρντόζο).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε