Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Ομόνοια, Φερέιρα: “Θέλουμε να προχωρήσουμε στην Ευρώπη”

Φερέιρα ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Πέμπτη (22/10, 19:55) την Ομόνοια για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League

Ο προπονητής του Δικεφάλου, Αμπέλ Φερέιρα μίλησε για το παιχνίδι με τους Κύπριους κι όχι μόνο, τονίζοντας ότι η ομάδα του θέλει να προχωρήσει στην Ευρώπη όσο περισσότερο γίνεται.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αμπέλ Φερέιρα:

Για τον αγώνα με την ΑΕΚ: “Δεν μπορώ να είμαι ικανοποιημένος για το παιχνίδι με την ΑΕΚ, από τη στιγμή που δεν πήραμε τη νίκη σε αυτό το παιχνίδι. Είμαι σίγουρα ικανοποιημένος από την αγωνιστική νοοτροπία που έδειξαν οι παίκτες μου από το πρώτο, μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αυτό που πάντα προσπαθώ να κάνω και μου αρέσει, είναι να έχω ομάδες με ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο και ταυτότητα. Αυτό είναι κάτι που είδα και χθες στους αγώνες του Champions League, είναι ομάδες ίσως προβλέψιμες, αλλά με ταυτότητα.

Προσωπικά, πιστεύω ότι με την ταυτότητα που έχει ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή, αυξάνει τις πιθανότητές του να κερδίσει τους αγώνες. Μία αντίστοιχη ομάδα με ταυτότητα είναι και η Ομόνοια. Αμυντικά, αγωνίζεται με ένα 4-3-3 κι επιθετικά με 4-4-2. Είναι μία ομάδα σφιχτή. Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε πολύ να σκοράρει στην έδρα του και στο δεύτερο παιχνίδι είδαμε, ότι η Ομόνοια κατάφερε να κρατήσει το μηδέν”.

Για τους στόχους στο Europa League: “Εμείς έχουμε έναν ξεκάθαρο στόχο, που τον έχουμε από την αρχή του καλοκαιριού, που είναι να παίξουμε στην Ευρώπη. Το πετύχαμε και θέλουμε να συνεχίσουμε. Ο σύλλογος μόνο να μεγαλώσει μπορεί, παίζοντας στην Ευρώπη. Αύριο θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα. Έχουμε μία καλή ευκαιρία να πετύχουμε την πρώτη μας νίκη. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα κενά που θα αφήσει ο αντίπαλος και να σβήσουμε τα ατού μας. Πρέπει να μετουσιώσουμε τις ευκαιρίες που θα έχουμε σε γκολ”.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Γιαννούλης ρωτήθηκε για την αναπροσαρμογή που του πρότεινε ο ΠΑΟΚ και απάντησε ότι τώρα έχει το μυαλό του μόνο στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αυριανό παιχνίδι με την Ομόνοια: “Έχουμε παρακολουθήσει την Ομόνοια. Τα πράγματα είναι διαφορετικά στην Ευρώπη. Αν βγούμε στο γήπεδο και κάνουμε αυτό που ξέρουμε, το μόνο που θα μας απασχολεί θα είναι το πότε θα βάλουμε γκολ για να πάρουμε τη νίκη”.

Για τις συνεχόμενες υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη: “Το ρόστερ της ομάδας είναι πλήρες. Νομίζω ότι θα ανταποκριθούμε στις συνεχόμενες υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πέρυσι μας κόστισε που δεν παίξαμε Ευρώπη”.

Για το γεγονός ότι απέναντι σε ΑΕΚ και Κράσνονταρ ο ΠΑΟΚ δεν πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε: “Στα προηγούμενα τρία μεγάλα παιχνίδια ήμαστε καλύτεροι, αλλά δεν πήραμε τα αποτελέσματα που θέλαμε. Είμαστε προβληματισμένοι, το δουλεύουμε και νομίζω ότι δεν θα αργήσουν να έρχονται και τα θετικά αποτελέσματα”.

Για τη δική του πορεία και την αναπροσαρμογή του συμβολαίου του: “Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι μία διαφήμιση για όλους τους ποδοσφαιριστές. Θέλουμε να μεγαλώσουμε κι εμείς ως παίκτες και να φέρουμε επιτυχίες στην ομάδα. Είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στο τώρα και την ομάδα μου και δεν σκέφτομαι το συμβόλαιο μου. Σκέφτομαι μόνο τον αγώνα με την Ομόνοια”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις