Δευτέρα, 3 Ιουν.
33oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 1-0: Νικηφόρο ξεκίνημα με υπογραφή Τόμας

ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 1-0: Νικηφόρο ξεκίνημα με υπογραφή Τόμας
ΦΩΤΟ intime

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με το ΄΄δεξί΄΄ τις υποχρεώσεις του στη Super League, επικρατώντας του Παναιτωλικού με 1-0, με τον Μπράντον Τόμας να κάνει ΄΄σεφτέ΄΄ στα γκολ με τη φανέλα του δικέφαλου του Βορρά.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν ανώτερη καθ΄όλη την διάρκεια του αγώνα, έχοντας την κατοχή που ανά διαστήματα ξεπέρασε το 80%, ενώ έχασε ευκαιρίες για μεγαλύτερη έκταση στο σκορ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε την ομάδα του με το 4-2-3-1, με τον Κοτάρσκι να είναι κάτω από τα δοκάρια, τους Λύρατζη, Ίνγκασον Κουλιεράκη και Τσαούση στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή  βρέθηκαν οι Κούρτιτς και Ντάντας , με Αουγκούστο και Μπίσεσβαρ να κινούνται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Τόμας.

Από την άλλη πλευρά ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε το 4-3-3 , με τον Ανέστη κάτω από τα δοκάρια και τους Αποστολάκη, Λάρσον, Κορνέλιους και Χουχούμη στην άμυνα. Τριάδα στο κέντρο οι Ντίας, Φλόρες και Μλάντεν, με τους Χατζηθεοδωρίδη και Ντουάρτε στα άκρα, δίπλα στον Καρέλη.
Ο αγώνας

Ο ΠΑΟΚ επέβαλλε από νωρίς το ρυθμό του και ευτύχησε να βρεθεί από νωρίς μπροστά στο σκορ με τον Μπράντον Τόμας να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του δικέφαλου, ύστερα από εξαιρετική πάσα του Νάρεϊ.
ΟΙ γηπεδούχοι μετά το γκολ απελευθερώθηκαν ακόμη περισσότερο κυνηγώντας και ένα δεύτερο τέρμα που θα απλοποιούσε ακόμη περισσότερα την υπόθεση νίκη.

Οι γηπεδούχοι δρούσαν κυρίως από τη δεξιά πλευρά με Νάρεϊ και Λύρατζη να δημιουργούν πολλά προβλήματα στην αριστερή πλευρά της άμυνας των φιλοξενούμενων.

Στο 33΄ο Παναιτωλικός απείλησε με τον Ντουάρτε αλλά το σουτ του κατέληξε άουτ. Από εκείνο το σημείο και μετά ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές ψάχνοντας το δεύτερο γκολ, πρώτα με την κεφαλιά του Ίνγκασον στο 43΄την οποία μπλόκαρε εύκολα ο Ανέστης, ενώ δυο λεπτά αργότερα το σουτ του Κούρτιτς εξουδετερώθηκε για άλλη μια φορά από τον Έλληνα Κίπερ που ήταν και ο κορυφαίος των φιλοξενούμενων.

Ο δικέφαλος μπήκε με πατημένο το γκάζι και στο δεύτερο ημίχρονο. έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Μπίσεσβαρ να δοκιμάζει μια λόμπα η οποία κατέληξε άουτ. Ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο γκολ με τον Αουγκούστο να μην μπορεί να σκοράρει από κοντά στο 70΄μετά από σέντρα του Κούρτιτς, με τον Βραζιλιάνο να χάνει μεγάλη ευκαιρία και στο 89΄να τελειώσει το παιχνίδι.

Το σουτ του Σενγκέλια στο 90΄ δεν λαχτάρησε τον Κοτάρσκι, με τον δικέφαλο να ξεκινάει ιδανικά το πρωτάθλημα, παίρνοντας τη νίκη που χρειαζόταν ενόψει της συνέχειας.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων
ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης (80’ Σάστρε), Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης, Κούρτιτς, Ντάντας (72’ Φ. Σοάρες), Αουγκούστο, Νάρεϊ (80’ Κωνσταντέλιας), Μπίσεσβαρ (65’ Ελ Καντουρί), Τόμας (72’ Ολιβέιρα).
Στον πάγκο: Ζ. Ζίβκοβιτς, Κάργας, Σβαμπ, Κουαλιάτα.
Παναιτωλικός (Γ. Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης, Χουχούμης, Μλάντεν (81’ Βαρόνε), Λάρσον, Κορνέλιους, Φλόρες, Ντουάρτε (81’ Ξενιτίδης), Ντίας (71’ Σενγκέλια), Χατζηθεοδωρίδης (57’ Νταγκό), Καρέλης (81’ Ζοάο Πέδρο).
Στον πάγκο: Κοντογιάννης, Λιάβας, Μόρσεϊ, Τσιγγάρας.
Διαιτητής: Ευαγγέλου
Βοηθοί: Απτόσογλου, Φωτόπουλος
4ος: Καραντώνης
VAR: Τσακαλίδης, Χριστάκογλου

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις