Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Το «τριφύλλι» έριξε με «άσφαιρα» στην Τούμπα

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Το «τριφύλλι» έριξε με «άσφαιρα» στην Τούμπα
ΦΩΤΟ Intime

Ισοπαλία χωρίς τέρματα ήταν το αποτέλεσμα του ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής των Play Offs στην Τούμπα μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού, με το «τριφύλλι» να έχει παράπονα από τον Φινλανδό διαιτητή της αναμέτρησης που ακύρωσε γκολ του Μακέντα στο 78′. 

Τα τελευταία 15 λεπτά του ντέρμπι της Τούμπας έδωσαν όσα δεν έδωσε όλο το ματς, με τον Παναθηναϊκό να διαμαρτύρεται για ακυρωθέν γκολ του Μακέντα στο 78′, τον ΠΑΟΚ να έχει μεγάλες ευκαιρίες και να ζητά πέναλτι πάνω στον Κρμέντσικ και τελικά τον Καρλίτος και τον Ενγκμπαγκοτό να χάνουν μεγάλη ευκαιρία να δώσουν το τρίποντο στους «πράσινους» ,με τη ληξη. «Ζωντανός» έμεινε ο Παναθηναϊκός στη «μάχη» για το Conference League, με τον ΠΑΟΚ να ανεβαίνει προσωρινά στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας μετά τη σημερινή ισοπαλία με 0-0. 

Δείτε το LIVE του αγώνα ΕΔΩ

Το ματς

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με στόχο να αιφνιδιάσουν τους γηπεδούχους και μόλις στο 5′ απείλησαν με τον Ιωαννίδη να μην τελειώνει τη φάση όπως έπρεπε στο δεύτερο δοκάρι, μετά από μπαλιά του Βιγιαφάνιες. Ο ΠΑΟΚ «ξύπνησε» άμεσα και πήρε τα ηνία του αγώνα, με τον Διούδη να προλαβαίνει τον Τζόλη στο 8′, αφού ο νεαρός επιθετικός βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μετά αποό συνεργασία των Μπάμπα και Σφιντέρφσκι, ενώ στο 14′ ο Πολωνός βγήκε στην αντεπίθεση επικίνδυνα αλλά καθυστέρησε και ο Διούδης μπλόκαρε ξανά την προσπάθειά του, ενώ στο 24′ σταμάτησε και το σουτ του Ελ Καντουρί από τα όρια της περιοχής. 

Αυτή ήταν και η τελευταί αξιόλογη φάση του δευτέρου ημιχρόνου, αφού μέχρι να πάνε στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες ο ρυθμός έπεσε αισθητά και επιδόθηκαν σε μονομαχίες στο κέντρο, με τους «πράσινους» ωστόσο να ισορροπούν το ματς όσον αφορά τα μέτρα που πήραν στο γήπεδο και την κατοχή της μπάλας. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε όπως στο πρώτο, αφού στο 51′ ο Μαουρίσιο έψαξε τον Μακέντα με έξυπνη μπαλιά, αλλά ο Πασχαλάκης διάβασε την φάση και βγήκε μπλοκάροντας την μπάλα. Οι δύο προπονητές από εκείνο το σημείο και έπειτα ανακτάεψαν την τράπουλα με αλλαγές σε πρόσωπα και σχηματισμούς, με τον Μπόλονι να περνάει στο ματς τον Ενγκμπαγκοτό και ουσιαστικά να δίνει επιθετική πνοή στην ομάδα του.

Η φάση του αγώνα σημειώθηκε στο 78ο λεπτό, όταν ο Γκεστράνιους δεν άφησε πλεονέκτημα σε φάουλ που έκανε ο Λύρατζης πάνω στον Καμπετσή, με τον τελευταίο ωστόσο να προλαβαίνει να βγάζει την κάθετη πάσα στον Μακέντα που σκόραρε, αλλά το γκολ δεν μέτρησε, με τον Φινλανδό ρέφερι να μοιάζει μπερδεμένος και να ζητάει… συγγνώμη από τους παίκτες του «τριφυλλιού»! 

Το παιχνίδι από εκείνο το σημείο απέκτησε μία «άγρια ομορφιά». Ο Παναθηναϊκός το πίστεψε και άρχισε να επιτίθεται περισσότερο, με τον Μπόλονι να ρίχνει και τον Καρλίτος στο ματς. Ο ΠΑΟΚ βρήκε χώρους με αυτή την εξέλιξη και έγινε εποίσης πιο κινητικός, δημιουργώντας την μεγάλη φάση από κόρνερ πάντως αφού στο 88′ η κεφαλιά «ψαράκι» του Σβαμπ από κόρνερ του Μουργκ πέρασε άουτ.

Στο 90’+1′ ο Κρμέντσικ βρέθηκε σε πολύ πλεονεκτική θέση αλλά πλάσαρε άστοχα, ενώ στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων ζήτησε πέναλτι μετά από μαρκάρισμα που δέχτηκε εντός περιοχής, με τον Γκεστράνιους να δείχνει ομως «παίζετε». 

Το τέλος του ματς ήταν δραματικό, με τον Παναθηναϊκός να είναι αυτός που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για το διπλό, αφού κυριολεκτικά στην τελευταία φάση του ματς, ο Καρλίτος πλάσαρε τον Πασχαλάκη που απέκρουσε και εν συνεχεία προ κενής εστίας, η «ασπρόμαυρη» άμυνα πρόλαβε τον Ενγκμπαγκοτό, ο οποίος ήταν έτοιμος να σκοράρει.

Το τελικό 0-0, βρίσκει πλέον τον ΠΑΟΚ στους 58 πόντους και την δεύτερη θέση, με ένα περισσότερο από τον Άρη, ενώ ο Παναθηναϊκός ανέβήκε στους 51, μειώνοντας τηξ διαφορά στους 4 από την ΑΕΚ και περιμένοντας βαθμολογική απώλεια της Ένωσης στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Λύρατζης (80′ Ινγκασον), Μπάμπα, Αουγκούστο, Τσιγγάρας (55′ Σβαμπ), Τζόλης (55′ Μουργκ), Καντουρί (65′ Λάμπρου) και Σφιντέρσκι (46′ Κρμέντσικ).

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Χατζηθεοδωρίδης, Πούγγουρας, Βέλεθ, Μολό, Νιάς, Σανκαρέ (57΄Ενμπακοτό), Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες, Ιωαννίδης (69΄Καμπετσής), Μακέντα (88′ Καρλίτος).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις