Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Πλατανιάς: Ο Μάτος “καθάρισε” τους κρητικούς!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Μετά από τρεις σερί ήττες, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες στη Superleague. Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς επικράτησε εντός έδρας του Πλατανιά με 3-0, παίρνοντας βαθιά βαθμολογική άνασα. Δεύτερη σερί νίκη για τους “ασπρόμαυρους”. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Λέο Μάτος.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός, με δύο τέρματα, “ξελάσπωσε” τον ΠΑΟΚ, “ξεκλειδώνοντας” την καλοστημένη άμυνα του Πλατανιά, η οποία κρατούσε το μηδέν μέχρι και το 61′. Ο Μπανανά διαμόρφωσε το τελικό 3-0 με αυτογκόλ.

Ο αγώνας:

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα έλυνε τα πόδια των παικτών του Βλάνταν Ίβιτς. Ωστόσο, ο Πλατανιάς ήταν καλά στημένος αμυντικά και δεν επέτρεπε στους Θεσσαλονικείς να πατήσουν περιοχή και να γίνουν απειλητικοί.

Οι γηπεδούχοι είχαν, βέβαια, τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και σταδιακά άρχισαν να δημιουργούν καλές ευκαιρίες για γκολ. Στο 18′ ο Κάμπος μπήκε στην περιοχή, βγήκε απέναντι από τον Σωτηρίου, αλλά το πλασέ του ήταν κακό και πέρασε αρκετά άουτ. Στο 22′ ένα σουτ του Κουλούρη μέσα από την περιοχή έφυγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια του τερματοφύλακα του Πλατανιά, ο οποίος σταμάτησε τρεις φορές του παίκτες του ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στο 35′ απέκρουσε σουτ του Κάμπος, στο 42′ έδιωξε σουτ του Ροντρίγκες, ενώ στο 44′ είπε “όχι” και σε σουτ του Μπίσεσβαρ.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος, αναζητώντας ένα γκολ. Τη λύση έδωσε και πάλι ο Λέο Μάτος, ο οποίος νίκησε τον Σωτηρίου στο 61′, γράφοντας το 1-0 με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ροντρίγκες.

Οι παίκτες του Βλάνταν Ίβιτς δεν “κάθισαν” πάνω στο 1-0. Συνέχισαν να πιέζουν τον Πλατανιά και να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή των κρητικών, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν τη μοναδική πολύ καλή ευκαιρία τους στο 72′, όταν ο Μανούσος μπήκε στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε υπό την πίεση του Κρέσπο, πέρασε άουτ.

Στο 81′ ο ΠΑΟΚ “κλείδωσε” τη νίκη. Οι Θεσσαλονικείς έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Κάμπος έκοψε για τον Μάτος και ο Βραζιλιάνος με απόλυτη ψυχραιμία πλάσαρε τον Σωτηρίου για το 2-0, διπλασιάζοντας τα προσωπικά του τέρματα αλλά κι αυτά της ομάδας του. Έξι λεπτά αργότερα έγινε και το 3-0, με τον Μπανανά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα, έπειτα από γύρισμα του Ροντρίγκες. Τα εναπομείναντα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον ΠΑΟΚ να φτάνει άνετα τελικά στη νίκη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ (74’ Σάκχοφ), Μπίσεσβαρ, Κάμπος, Ροντρίγκες, Κουλούρης (57’ Αθανασιάδης)

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κάργας (66’ Ντίνας), Μπανανά, Καρυπίδης, Σκαρντοβέλι, Γκνιάτιτς, Μουνάφο, Στάθης, Γουνδουλάκης, Μανούσος, Αποστολόπουλος (73’ Ντιλαβέρ)

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε