Δευτέρα, 20 Μαΐ
21oC Αθήνα

ΠΑΟΚ: Το προφίλ της Μαρσέιγ, αντιπάλου των Θεσσαλονικέων στα προημιτελικά του Conference League

ΠΑΟΚ: Το προφίλ της Μαρσέιγ, αντιπάλου των Θεσσαλονικέων στα προημιτελικά του Conference League

Ο ΠΑΟΚ είχε μια… ζόρικη κλήρωση στα προημιτελικά του Conference League, αφού θα τεθεί αντιμέτωπος με την Μαρσέιγ, με τη ρεβάνς να δίνεται στην Τούμπα.

Τη γαλλική Μαρσέιγ θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στην προημιτελική φάση του Europa Conference League, όπως προέκυψε από τη σχετική κλήρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (18/3) στην έδρα της UEFA, στη Νιόν της Ελβετίας. Ο «Δικέφαλος του βορρά» θα δώσει το πρώτο παιχνίδι στη Μασσαλία στις 7 Απριλίου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στην Τούμπα μια εβδομάδα αργότερα (14/4).

Η Μαρσέιγ είναι μια ομάδα που μετράει συνολικά 25 τίτλους στην ιστορία της εκ των οποίων οι 9 είναι πρωταθλήματα Γαλλίας, οι 10 είναι Κύπελλα Γαλλίας, οι τρείς είναι Λιγκ Καπ Γαλλίας, οι δύο είναι Σούπερ Καπ Γαλλίας ενώ έχει στην κατοχή της και ένα Champions League το οποίο και κατέκτησε τη σεζόν 1992/1993. Έδρα της είναι το «Βελοντρόμ» με 67.394 θέσεις.

Οι Μασσαλοί βρίσκονται στην δεύτερη θέση του Σαμπιονά, στο -15 από την πρωτοπόρο Παρί, μετρώντας 14 νίκες, οκτώ ισοπαλίες και έξι ήττες σε 28 παιχνίδια (43 γκολ ενεργητικό – 26 παθητικό).

Η φετινή της ευρωπαϊκή πορεία ξεκίνησε από το Europa League. Τερμάτισε πίσω από πίσω από Γαλατασαράι (12) και Λάτσιο (9) και… υποβιβάστηκε στο Conference League. Στη διοργάνωση “πέταξε” εκτός κατά σειρά την Καραμπάχ (3-1, 3-0) και τη Βασιλεία (2-1, 2-1).

Προπονητής της Μαρσέιγ είναι ο 62χρονος Αργεντινός, Χόρχε Σαμπαόλι, ο οποίος ανέλαβε την καθοδήγηση του κλαμπ στις 8 Μαρτίου 2021. Το μεγάλο “αστέρι” της ομάδας είναι ο 34χρονος Γάλλος μεσοεπιθετικός, Ντιμίτρι Παγέ.

Το ρόστερ της Μαρσέιγ

Τερματοφύλακες: Πάου Λόπεθ, Στιβ Μανταντά, Σιμόν Simon Ngapandouetnbu

Αμυντικοί: Βιλιάμ Σαλιμπά, Τσαλέτα-Τσαρ, Λεονάρντο Μπαλέρντι, Λουάν Πέρες, Άλβαρο Γκονθάλεθ, Σέαντ Κολάσινατς, Πολ Λιρόλα

Μέσοι: Μπουμπακάρ Καμαρά, Παπ Γκουέιγ, Πάολο Στσιορτίνο, Ματέο Γκεντουζί, Ζέρσον, Βαλντίν Ρονζιέ, Ουσαμά, Ταργκαλίν, Μπιλάλ Ναντίρ, Αμίν Χαρίτ, Ντιμιτρί Παγέτ, Ουγκό Μπερτεγί, Λουίς Ενρίκε, Κόνραντ ντε λα Φουέντε, Σαλίμ Μπεν Σεγκίρ, Τζενγκίζ Ουντέρ

Επιθετικοί: Αρκάντιους Μίλικ, Σεντρίκ Μπακαμπού, Μπαμπά Ντιένγκ.

Θυμίζουμε πως η διασταύρωση στα ημιτελικά του Conference League, που έγινε από τώρα γνωστή, θα φέρει στον δρόμο του ΠΑΟΚ -σε περίπτωση που προκριθεί- τον νικητή του ζευγαριού Φέγενορντ -Σλάβια Πράγας. Τα πρώτα παιχνίδια για τους «4» θα πραγματοποιηθούν στις 28 Απριλίου και οι αγώνες ρεβάνς στις 5 Μαΐου. Ο τελικός της διοργάνωσης είναι προγραμματισμένος για τις 25 Μαΐου στη “National Arena” των Τιράνων.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις