Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Παραιτήθηκε ο Λε Γκρε από την προεδρία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Γαλλίας

Παραιτήθηκε ο Λε Γκρε από την προεδρία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Γαλλίας
Reuters

Μεγάλες εξελίξεις στο χώρο του γαλλικού ποδοσφαίρου, καθώς ο Νοέλ Λε Γκρε ανακοίνωσε στην εκτελεστική επιτροπή, την παραίτηση του από την θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας.

Ο 81χρονος Νοέλ Λε Γκρε βρέθηκε τους τελευταίους μήνες στο «στόχαστρο», κατηγορούμενος για ηθική και σεξουαλική παρενόχληση κι έτσι, μετά από 11 χρόνια ως επικεφαλής του γαλλικού ποδοσφαίρου, αποφάσισε να παραιτηθεί.

Πλέον, η FFF «γυρίζει σελίδα», καθώς σύμφωνα με τους επιθεωρητές, οι οποίοι ανέλαβαν την υπόθεση «… ο Λε Γκρε δεν έχει πλέον την απαραίτητη νομιμότητα να διοικεί και να εκπροσωπεί το γαλλικό ποδόσφαιρο», λαμβάνοντας ιδίως υπ’ όψιν την «ανάρμοστη συμπεριφορά του έναντι των γυναικών».

Από τις λιγοστές… φωνές, που τάχθηκαν στο πλευρό του Λε Γκρε, ήταν αυτή του προέδρου της Λιόν, Ζαν Μισέλ Ολά, ο οποίος επεσήμανε στην σημερινή συζήτηση: «Είναι ένας σπουδαίος ηγέτης. Η ομοσπονδία είναι μια από τις καλύτερα διοικούμενες ομοσπονδίες. Πιστεύω ότι θα πρέπει να κάνουμε μια συνολική αξιολόγηση μόλις έχουμε όλα τα στοιχεία».

Η παραίτηση του Λε Γκρε, φαίνεται να «ανοίγει τον δρόμο» στον αντιπρόεδρο, Φιλίπ Ντιαλό, ο οποίος αναμένεται να τεθεί επικεφαλής του σώματος, μέχρι την Ομοσπονδιακή Συνέλευση, που θα γίνει τον ερχόμενο Ιούνιο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις