Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας! Η πίεση και οι “ατασθαλίες”

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας! Η πίεση και οι “ατασθαλίες”
ΦΩΤΟ Reuters

Ακέφαλη θα μείνει η DFB μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοίνωσε ότι οι αντιπρόεδροι, Ράινερ Κοχ και Ράινχαρντ Ράουμπαλ, θα αναλάβουν προσωρινά τα “ηνία” της, μετά την παραίτηση του Ράιχαρντ Γκρίντελ.

Την παραίτησή του από την προεδρία της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (DFB), ανακοίνωσε σήμερα (02.04.2019) ο Ράιχαρντ Γκρίντελ. Χρέη υπηρεσιακού προέδρου θα εκτελούν μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου οι δύο νυν αντιπρόεδροι, Δρ. Ράινερ Κοχ και Δρ. Ράινχαρντ Ράουμπαλ.

Ο Ράιχαρντ Γκρίντελ υπέβαλε την παραίτησή του από την προεδρία της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, δεχόμενος έντονη κριτική για συγκεκριμένα θέματα.

Ο 57χρονος αξιωματούχος “κατηγορήθηκε” ότι δεν πήρε ξεκάθαρη θέση για ζήτημα που προέκυψε με τις φωτογραφίες των Μεσούτ Οζίλ και Ιλκάι Γκουντογκάν με τον Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Επίσης, δέχθηκε κριτική τόσο για την ανανέωση του συμβολαίου του Γιόακιμ Λεβ, όσο και για το γεγονός πως δεν ήταν ξεκάθαρος στον παραγκωνισμό των Μπόατενγκ, Χούμελς και Μίλερ από την “νασιονάλ μάνσαφτ”.

Παράλληλα, τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Γκρίντελ βρέθηκε με επιπλέον εισόδημα ύψους 78.000 ευρώ, το οποίο δεν είχε δηλωθεί στην εφορία. Επίσης, αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη διότι δέχθηκε ως δώρο ένα ρολό αξίας 6.000 ευρώ από τον Ουκρανό επιχειρηματία και ποδοσφαιρικό παράγοντα, Γκριγκόρι Σούρκις.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις