Κυριακή, 5 Μαΐ
17oC Αθήνα

Παραολυμπιακοί 2016: Για το χάλκινο μετάλλιο στα μικτά ζευγάρια του μπότσια!

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Το χάλκινο μετάλλιο απέναντι στην Σινγκαπούρη θα διεκδικήσει τη Δευτέρα η ελληνική ομάδα ζευγάρια BC3. Στα ημιτελικά του Παραολυμπιακού τουρνουά μπότσια, η ελληνική τριάδα αποτελούμενη από τους Γρηγόρη Πολυχρονίδη, Νίκο Πανανό και Άννα Ντέντα, ηττήθηκε 6-1 από τον “κακό της δαίμονα”, την ομάδα της Νοτίου Κορέας.

Η ελληνική ομάδα πήρε το πρώτο σετ με 1-0, όμως τα τρία επόμενα τα πήραν οι ασιάτες. Το δεύτερο με 4-0, το τρίτο με 1-0 και το τέταρτο και τελευταίο επίσης με 1-0 κι έτσι δεν θα έχει την ευκαιρία να διατηρήσει τα σκήπτρα στο αγώνισμα.

Ο αγώνας για τις θέσεις 3-4 θα γίνει αύριο στις 18:30 ώρα Ελλάδας. Η ελληνική ομάδα είχε αναμετρηθεί με την Σινγκαπούρη και στη φάση των ομίλων, όπου γνώρισε απρόσμενη ήττα με σκορ 3-2.

Να θυμίσουμε ότι οι Πολυχρονίδης, Πανανός και η Μαρία Ελένη Κορδαλή, το 2012 στο Λονδίνο, είχαν φτάσει στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου μετά τη νίκη 4-1 επί της Πορτογαλίας, η οποία να πρέπει να τονιστεί ότι επί βραζιλιάνικου εδάφους δεν κατάφερε να μπει στην τετράδα.

Όσον αφορά στην κολύμβηση, οι Γιώργος Σφαλτός και Γεράσιμος Λιγνός κατάφεραν να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τα πανελλήνια ρεκόρ στα 100μ. πρόσθιο SB5 και SB13 αντίστοιχα.

Ο Σφαλτός ο οποίος ήταν 6ος στον τελικό, κάλυψε την απόσταση σε 1:40.05 και βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ από τα πρωϊνά προκριματικά που ήταν 1:40.17. Από την πλευρά του, ο Λιγνός, ο οποίος το πρωί με επίδοση 1:14.25 είχε καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ του Ταϊγανίδη, στον τελικό ήταν ακόμη πιο γρήγορος και με 1:13.68 κατέλαβε την 6η θέση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε