Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Παραολυμπιακοί 2016: Του έκοψε το πόδι καρχαρίας και νιώθει ευλογημένος

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Μπορεί να έχασε το δεξί του πόδι από δάγκωμα ενός τεράστιου λευκού καρχαρία, όμως ο Νοτιοαφρικανός κολυμβητής Ατσμάτ Χασίμε είναι αποφασισμένος να προστατεύσει το είδος από τον αφανισμό!

«Ο καρχαρίας μου έδωσε τόσες πολλές ευκαιρίες. Ευκαιρίες να εκπροσωπήσω τη χώρα μου, να αλλάξω τον κόσμο. Με μετέτρεψε από ένα μικρό παιδί με όνειρα, σε ένα παιδί που έχει εκπληρώσει πολλά από τα όνειρά του. Πρόσφατα έκανα μια τεράστια καμπάνια, με τη βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών για τη σωτηρία του είδους», λέει ο 34χρονος Ατσμάτ Χασίμε ο οποίος το 2006 δέχθηκε επίθεση από καρχαρία 5.5 μέτρων σε μια άσκηση ναυαγοσωστών στην παραλία Μουίζενμπεργκ κοντά στο Κέιτ Τάουν.

«Μπήκα στη διαδικασία να υπερασπιστώ τους καρχαρίες γιατί αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να τους ευχαριστήσω για όλα όσα έχω σήμερα. Για τον κόσμο είμαι ένας ήρωας κι αυτός είναι ο λόγος που μου έδωσαν το παρατσούκλι Shark Boy», κατέληξε ο Χασιέμ, ο οποίος ήταν «χάλκινος» στα 100μ. πεταλούδα στους Αγώνες του Λονδίνου.

Οι αγώνες του Ρίο θα είναι οι τελευταίοι της καριέρας του, αφού σκοπεύει ν` ασχοληθεί αποκλειστικά με τη σωτηρία του λευκού καρχαρία! Ίσως και για να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη την περιπέτειά του, δεδομένου ότι έχει δεχθεί αρκετές προτάσεις από το Χόλιγουντ προκειμένου να παραχωρήσει τα δικαιώματα της ιστορίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε