Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Έτοιμοι για το 3 στα 3!

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Για τους περισσότερους αθλητές, ένα μόνο χρυσό μετάλλιο σε Παραολυμπιακούς Αγώνες αποτελεί την κορυφαία στιγμή στην καριέρα τους. Στο Ρίο όμως, περισσότεροι από 10 αθλητές, καλούνται να κάνουν το τρία στα τρία σε χρυσά μετάλλια, με στόχο να περάσουν στο πάνθεον της ιστορίας.

Διαβάστε τις σημαντικότερες περιπτώσεις αθλητών/ητριών που… ψάχνουν για το 3×3.

Αναλυτικά:

Η 37χρονη Βραζιλιάνα Τερεζίνα Γκουιλερμίνα, μια από τις προβεβλημένες αθλητικές προσωπικότητες της χώρας της, είναι κάτοχος δύο χρυσών μεταλλίων στα 200μ. στο Πεκίνο και το Λονδίνο (ήταν πρώτη και στο 100μ. πριν από τέσσερα χρόνια). Μαζί με τον guide, Γκουιλέρμε Σαντάνα, θα διεκδικήσει το τρίτο σερί χρυσό με βασικότερο αντίπαλο την νυν παγκόσμια πρωταθλήτρια, Σουιγκίνγκ Λιού από την Κίνα.

Ο Τζέισον Σμιθ, είναι ο ταχύτερος Παραολυμπιονίκης στον πλανήτη. Ο 29χρονος Ιρλανδός σπρίντερ, πριν από τέσσερα χρόνια στο Λονδίνο έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ., καταρρίποντας το δικό του από το Πεκίνο το 2008. Η επίδοσή του 10.46, χρόνος που όπως έχει δηλώσει λίγο πριν τους Αγώνες του Ρίο, θα προσπαθήσει να τον κατεβάσει κι άλλο! Ο συμπατριώτης του, Μάικλ ΜακΚίλοπ, αναζητά επίσης το τρίτο σερί χρυσό μετάλλιο σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, στο αγώνισμα των 800μ. κατηγορίας Τ37.

Η περίπτωση του Ντιρκέ Χοσέ Πίντο στο Μπότσια είναι μοναδική. Ο 36χρονος αθλητής έχει τέσσερα χρυσά μετάλλια το 2008 και το 2012 στο ατομικό και το ομαδικό BC4, τα οποία καλείται πλέον να τα κάνει έξι, δημιουργώντας και σερί χρυσών μεταλλίων από το Πεκίνο έως και το Ρίο.

Η Σάρα Στόρεϊ συμμετέχει με την ομάδα της Μ. Βρετανίας στην ποδηλασία. Η πρώτη της παρουσία σε Παραολυμπιακούς Αγώνες ήταν το 1992 στην Βαρκελώνη. Από τότε έως και το 2004 στην Αθήνα, συγκέντρωσε… 16 μετάλλια, πέντε εκ των οποίων χρυσά. Από το 2008 αποφάσισε ν` αλλάξει άθλημα και να μεταπηδήσει στην ποδηλασία. Το πέρασμά της εξαιρετικό. Τρία χρυσά μετάλλια ένα στο Πεκίνο και δύο στο Λονδίνο, τα οποία επί βραζιλιάνικου εδάφους θα προσπαθήσει να τα αυξήσει ώστε να συμπεριληφθεί στη λίστα των… τριπλοσεριμεταλλιούχων!

Στα 56 κιλά της άρσης βαρών σε πάγκο, ένας πρώην σφαιροβόλος, ο Αιγύπτιος Σερίφ Οσμάν, έχει μόνιμη θέση στο πρώτο σκαλί του βάθρου των νικητρών. Το 2008 στο Πεκίνο ήταν πρώτος με τριπλό παγκόσμιο ρεκόρ, ενώ το 2012 στο Λονδίνο επανέλαβε τον θρίαμβό του και κατέκτησε και πάλι την κορυφή της κατηγορίας.

Όπως και στην περίπτωση της Γκουιλερμίνα, έτσι κι ο Ντάνιελ Ντίας είναι μια από τις σπουδαιότερες αθλητικές προσωπικότητες της Βραζιλίας. Στο βιογραφικό του έχει 15 μετάλλια σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, 10 εκ των οποίων χρυσά. Στο Πεκίνο ήταν πρώτος σε τέσσερα αγωνίσματα, ενώ στο Λονδίνο αύξησε το συγκεκριμένο νούμερο στα έξι.

Στην κολύμβηση συμμετέχει και η Τερέζα Περάλες. Η 40χρονη Ισπανίδα αθλήτρια, είναι κάτοχος 22 μεταλλίων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες και φαβορί για το χρυσό στα 100μ. ελεύθερο, μετάλλιο που έχει κατακτήσει τόσο στο Πεκίνο όσο και στο Λονδίνο. Η Περάλες, στην τελευταία πιθανότατα διοργάνωση της καριέρας της, θα έχει έντονο ανταγωνισμό από το ανερχόμενο αστέρι της Νορβηγίας, την Σάρα Λουίς Ρούνγκ.

Η Τζέσικα Λονγκ, παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 24 ετών, έχει στο παλμαρέ της 17 μετάλλια σε Παραολυμπιακούς Αγώνες. Στο Λονδίνο, βρέθηκε πέντε φορές στο υψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητριών, μία περισσότερη σε σχέση με το Πεκίνο. Είναι γεννημένη στην Ρωσία (Tatiana Olegovna Kirillova), όμως μένει στις ΗΠΑ από ενός έτους όταν και δόθηκε για υιοθεσία. Στην Αθήνα, σε ηλικία μόλις 12 ετών, κέρδισε τρία χρυσά μετάλλια στην κολύμβηση για λογαριασμό των ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε