Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Παράταση στη στέψη! Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Βουλιαγμένη

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Η Βουλιαγμένη είχε τη μοναδική ευκαιρία να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο γήπεδο της, ωστόσο ο Ολυμπιακός της χάλασε το πάρτι. Οι ‘ερυθρόλευκες” επικράτησαν με 9-8 στο κολυμβητήριο του Λαιμού, έκαναν το 2-2 και πλέον η σειρά θα κριθεί το ερχόμενο Σάββατο στον Πειραιά.

Μεγάλες πρωταγωνίστριες για τις νικήτριες, οι οποίες θα έχουν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου μπροστά στο κοινό τους, ήταν οι Μπιανκόνι και Σμιτ με τρία τέρματα.

Ο Ολυμπιακός έδειξε από την αρχή να παίρνει τον έλεγχο του αγώνα, με τη γνωστή κλειστή ζώνη στην άμυνα, την οποία ο ΝΟΒ μπορούσε να διασπάσει μόνο στην παίκτρια παραπάνω, και τη Μπιανκόνι να κάνει μεγάλο παιχνίδι στην επίθεση. Με δύο γκολ της Ιταλίδας οι “ερυθρόλευκες” προηγήθηκαν 2-1 στο τέλος της πρώτης περιόδου (είχε ισοφαρίσει ενδιάμεσα η Ο΄Ντόνελ, με το πρώτο της τέρμα στη σειρά των τελικών) και στο δεύτερο οκτάλεπτο ξέφυγαν 3-1 με δύσκολο γκολ της Ασημάκη από τα 2μ. και 4-2 με τη Σμιτ από εξαιρετική ασίστ της Ασημάκη, ενώ το τρίτο προσωπικό γκολ της Μπιανκόνι διαμόρφωσε το 5-2.

Παρά την πρόωρη απώλεια της Μαργαρίτας Πλευρίτου, που συμπλήρωσε τρεις ποινές από τα μέσα της δεύτερης περιόδου, οι φιλοξενούμενες είχαν εξασφαλίσει ένα σημαντικό προβάδισμα, το οποίο έπρεπε να διαχειριστούν στο υπόλοιπο της αναμέτρησης. Η αδυναμία τους στην παίκτρια παραπάνω έδωσε κάποιες ευκαιρίες στη Βουλιαγμένη να μειώσει, αλλά η εμπειρία και η εμφανώς βελτιωμένη ψυχολογία των “ερυθρόλευκων” τις βοήθησε να βρουν λύσεις και να διατηρήσουν διαφορά 2-3 τερμάτων.

Το καταπληκτικό γκολ της Ελευθεριάδου από περίπου 9μ., στην εκπνοή της τρίτης περιόδου, ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 9-5, αλλά η Βουλιαγμένη δεν παραδόθηκε και μείωσε γρήγορα σε 9-7. Μία εξαιρετική απόκρουση της Διαμαντοπούλου (με τη βοήθεια του δοκαριού) σε γυριστό της Ξενάκη και κάποιες επιπολαιότητες των γηπεδούχων κράτησαν για λίγο το σκορ αυτό, αλλά ο Ολυμπιακός δεν επεδίωκε καν να εκδηλώσεις επιθέσεις και είδε τη Χυδηριώτη να μειώνει σε παίκτρια παραπάνω, 1΄54΄΄ πριν τη λήξη, μετατρέποντας το τελευταίο δίλεπτο σε… θρίλερ.

Στο τέλος, το αποτέλεσμα καθορίστηκε εν πολλοίς από δύο διαιτητικές αποφάσεις. Στα 39΄΄ η Β. Διαμαντοπούλου κλέβει την μπάλα και προσπαθεί να φύγει στην κόντρα, η Ελευθεριάδου της την παίρνει καθαρά, αλλά οι διαιτητές δίνουν τάιμ-άουτ στη Βουλιαγμένη, αφότου είχε αλλάξει κατοχή η μπάλα. Αυτό έδωσε το ΝΟΒ την ευκαιρία να κάνει επίθεση για να ισοφαρίσει, όμως η Τσουκαλά έχασε (μάλλον με φάουλ) τη μπάλα και οι παίκτριες του Ολυμπιακού “ροκάνισαν” το χρόον που απέμενε και κράτησαν τη νίκη.

Διαιτητές: Σταυρίδης, Μπιράκης

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-3, 3-4, 3-0

Οι συνθέσεις:

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Αλεξία Καμμένου): Κούβδου, Τσουκαλά, Χυδηριώτη 2, Ο΄Ντόνελ 3, Πρωτοπαπά, Ξενάκη 1, Μαυρωτά, Πάτρα 1, Κούλχαας 1, Β. Διαμαντοπούλου, Σελετοπούλου, Κοντογιάννη, Κοτσιώνη, Ιωαννίδη, Λούδη.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Κατσούλης): Χρ. Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου, Ελευθεριάδου 1, Σώρα, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου, Ασημάκη 1, Μαργ. Πλευρίτου, Λογοθέτη, Β. Πλευρίτου, Μπιανκόνι 3, Σμιτ 3, Σταματοπούλου, Βικτ. Ζοφώλη, Νίνου.

Μεταξύ των θεατών του αγώνα και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, που είχε και… άμεσο ενδιαφέρον, καθώς η προπονήτρια της Βουλιαγμένης είναι αδελφή του.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε