Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Παρί Σεν Ζερμέν – Μάντσεστερ Σίτι: «Πολίτες» για τελικό με φοβερή ανατροπή στο Παρίσι

Παρί Σεν Ζερμέν – Μάντσεστερ Σίτι: «Πολίτες» για τελικό με φοβερή ανατροπή στο Παρίσι
ΦΩΤΟ Reuters

Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε σπουδαία νίκη στο «Παρκ Ντε Πρενς» επί της Παρί Σεν Ζερμέν με 2-1 στον πρώτο ημιτελικό του Champions League και απέκτησε μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό της Κωσνταντινούπολης.

Τεράστια ανατροπή πέτυχε η Μάντσεστερ Σίτι στο «Παρκ Ντε Πρενς» σε μία βραδιά που ξεκίνησε ιδανικά για την Παρί Σεν Ζερμέν αλλά εξελίχθηκε σε τραγωδία και πλέον, στη ρεβάνς της ερχόμενης Τρίτης (4/05) στο «Ετιχαντ» οι «Πολίτες» έχουν το απόλυτο προβάδισμα για να «σφραγίσουν» το πρώτο «εισιτήριο» του μεγάλου τελικού της 29ης Μαΐου

Δείτε το LIVE του αγώνα ΕΔΩ

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο ήταν καλύτερη στα πρώτα 45 λεπτά και προηγήθηκε δίκαια με κεφαλιά του Μαρκίνιος στο 15ο λεπτό μετά από κόρνερ του Ντι Μαρία.

Στο δεύτερο μέρος, όμως, η Σίτι ήταν μία εντελώς διαφορετική ομάδα. Έβαλε την μπάλα κάτω, πίεσε την εστία του Νάβας και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 65΄ με το τυχερό γκολ του Ντε Μπρόινε (φέρει ευθύνη και ο Κοσταρικανός γκολκίπερ που αιφνιδιάστηκε μετά τη σέντρα του Βέλγου), ενώ έξι λεπτά αργότερα, με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Μαχρέζ έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, την ώρα που η Παρί έδειχνε σαστισμένη. 

Το έργο των Παριζιάνων έγινε ακόμη πιο δύσκολο μετά το 77ο λεπτό και την αποβολή του Γκεγε για ένα αντιαθλητικό μαρκάρισμα πάνω στον Γκιουντογκάν και η εικόνα ήταν ομάδας που έχει ρίξει «λευκή πετσέτα» και το 2-1 υπέρ των Άγγλων παρέμεινε φυσιολογικά ως το τέλος.

Οι συνθέσεις του αγώνα

Παρί Σεν Ζερμέν (Μαουρίτσιο Ποτσετίνο): Νάβας, Φλορέντσι, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Μπάκερ, Γκέιγ, Παρέδες (83’ Ερέρα), Βεράτι, Ντι Μαρία (80’ Ντανίλο), Νεϊμάρ, Εμπαπέ.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Κανσέλο (61’ Ζιντσένκο), Ρόδρι, Γκιντογάν, Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Μαχρέζ, Φόντεν.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις