Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Παρί Σεν Ζερμέν – Μίλαν 3-0 και Νιούκαστλ – Ντόρτμουντ 0-1 για τον 6ο όμιλο του Champions League

Παρί Σεν Ζερμέν – Μίλαν 3-0 και Νιούκαστλ – Ντόρτμουντ 0-1 για τον 6ο όμιλο του Champions League
Reuters

Στην κορυφή του 6ου ομίλου του Champions League παρέμεινε η Παρί Σεν Ζερμέν, που επικράτησε εντός έδρας της Μίλαν με 3-0. Πρώτη νίκη στο γκρουπ για την Ντόρτμουντ και δύσκολο “διπλό” επί της Νιούκαστλ (1-0), στο άλλο ματς του γκρουπ, για την τρίτη αγωνιστική της διοργάνωσης. Δυο δοκάρια οι γηπεδούχοι στα τελευταία λεπτά.

Η Παρί Σεν Ζέρμέν επέστρεψε στις νίκες στο Champions League, επικρατώντας εντός έδρας της Μίλαν με 3-0. Τους έξι βαθμούς έφτασε στον 6ο όμιλο η γαλλική ομάδα, που βρίσκεται στο +2 από την δεύτερη Ντόρτμουντ. Οι Βεστφαλοί πέρασαν με 1-0 από την έδρα της Νιούκαστλ και “έπιασαν” τους Άγγλους στους 4 βαθμούς. Χωρίς νίκη και με μόλις δυο βαθμούς οι “ροσονέρι” στον όμιλο μετά από τρεις αγωνιστικές.

Παρί Σεν Ζερμέν – Μίλαν 3-0

Η Μίλαν στάθηκε πολύ καλά -για αρκετά λεπτά στο πρώτο ημίχρονο- κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν, με τον Λεάο να ξεχωρίζει στην επίθεση. Η ποιότητα των παικτών του Λουίς Ενρίκε όμως ήταν τέτοια, που έδωσε στους γηπεδούχους το 1-0 του πρώτου μέρους. Στο 32′ ο Κιλιάν Εμπαπέ έδειξε τη μεγάλη κλάση του! Αφού έφυγε στον κενό χώρο, με διαδοχικές προσποιήσεις απέναντι στον Τομόρι έφερε τη μπάλα εκεί που ήθελε, για να κάνει το συρτό σουτ με το δεξί και να γράψει το 1-0, νικώντας τον Μενιάν.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ακυρωθέν γκολ του Ντεμπελέ (49′) μετά από έλεγχο VAR, για οφσάιντ στη φάση. Τελικά, η Παρί Σεν Ζερμέν έφτασε στο 2-0 λίγα λεπτά μετά (52′). Ο Μενιάν απέκρουσε το διαγώνιο σουτ του Ντεμπελέ όμως ο Κόλο Μουανί ήταν σε θέση βολής και με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, νίκησε τον πορτιέρε των “ροσονέρι”.

Η Μίλαν ανέβασε… στροφές στη συνέχεια, αλλά οι φάσεις που δημιούργησε στην εστία του Ντοναρούμα δεν έφεραν την ισοφάριση. Μάλιστα, στο 82′ ο Μενιάν στέρησε από τον Εμπαπέ ένα δεύτερο γκολ, στέλνοντας την μπάλα -από το πλασέ που έγινε- στο αριστερό δοκάρι. Το τελικό 3-0 υπέρ των γηπεδούχων διαμορφώθηκε στο 89′ από τον Λι Κανγκ-Ιν.

Νιούκαστλ – Ντόρτμουντ 0-1

Το ματς είχε από τα πρώτα του λεπτά πολύ γρήγορο ρυθμό, με τις Νιούκαστλ και Ντόρτμουντ να παίζουν επιθετικά και να δημιουργούν σημαντικές ευκαιρίες. Οι γηπεδούχοι δέχθηκαν σημαντικό πλήγμα στο 15′, χάνοντας με αναγκαστική αλλαγή τον -εκ των κορυφαίων της ομάδας αυτή την περίοδο- Ίσακ. Το σκορ του πρώτου μέρους διαμορφώθηκε στο 45′, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν το 0-1 με τον Νμέτσα.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε τον ίδιο καλό ρυθμό και μια εξίσου καλή… ροή χαμένων ευκαιριών από τις δυο ομάδες, με την Νιούκαστλ να πιέζει περισσότερο, για να φτάσει στην ισοφάριση. Το γκολ που έψαχνε, όμως δεν ήρθε κι έτσι η Ντόρτμουντ πήρε την πρώτη της φετινή νίκη στη φάση των ομίλων του Champions League. Το αποτέλεσμα αυτό ήρθε με… άγχος στο φινάλε, αφού οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στο 87′ με τρομερή κεφαλιά του Γουίλσον, αλλά και δοκάρι στο 90+4′ με τον Γκόρντον.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις