Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν Μονάχου 0-1 για τους «16» του Champions League

Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν Μονάχου 0-1 για τους «16» του Champions League
Reuters

Η Μπάγερν Μονάχου έδειξε καλύτερο και πιο σταθερό πρόσωπο από την Παρί Σεν Ζερμέν στην Γαλλία και επικράτησε με 1-0 στο πρώτο ματς των δυο ομάδων για τους “16” του Champions League. Στα τελευταία λεπτά έδειξαν… σφυγμό οι γηπεδούχοι. Σκόραρε ο Εμπαπέ, αλλά και τα δυο γκολ ακυρώθηκαν ως οφσάιντ, το δεύτερο από το VAR.

Η Μπάγερν Μονάχου έδειξε να παίζει σαν… γηπεδούχος στο “σπίτι” της Παρί Σεν Ζερμέν. Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα για τους “16” του Champions League είχε την κατοχή της μπάλας, (περιόρισε Μέσι και Νεϊμάρ (δεν τους άφησε να “ανασάνουν χωρίς μαρκάρισμα) αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει με την ίδια ευκολία στα καρέ του Ντοναρούμα. Τα σουτ των φιλοξενούμενων δεν ήταν ικανά να νικήσουν τον Ντοναρούμα. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να φτιάξουν ούτε μια κλασική φάση στα καρέ των Βαυαρών, αλλά την ίδια στιγμή η άμυνα τους… άντεξε!

Η Μπάγερν Μονάχου παρουσίασε την ίδια εικόνα και στο δεύτερο μέρος και στα πρώτα του λεπτά έφτασε στο 0-1. Ο Ντέιβις έβγαλε υπέροχη σέντρα από τα αριστερά, ο Κομάν πλάσαρε στην κίνηση αμαρκάριστος, και νίκησε τον Ντοναρούμα.

Οι γηπεδούχοι έριξαν στο ματς και τον Εμπαπέ, αλλά οι Βαυαροί είχαν πλέον και το ψυχολογικό προβάδισμα. Η Μπάγερν ήταν μια.. ταχύτητα καλύτερη από την Παρί και στο 63′ είδε τον Τσούπο-Μοτίνγκ να έχει δοκάρι σε κοντινό σουτ. Η πίεση των φιλοξενούμενων ήταν σταθερή, με τον Ντοναρούμα να έχει αρκετή… δουλειά!

Στο 73′ η Παρί Σεν Ζερμέν έχασε τεράστια ευκαιορία για να φέρει το ματς στα ίσα! Ο Ζόμερ βγήκε νικητής σε τετ-α-τετ με τον Εμπαπέ, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Νεϊμάρ σούταρε πάνω στον Παβάρ. Η μπάλα κατέληξε στον Εμπαπέ, ο οποίος σκόραρε, αλλά ήταν ξεκάθαρα σε θέση οφσάιντ.

Το γήπεδο πάντως… κατηφόρισε στη συνέχεια, με την Παρί να πιέζει για το 1-1. Οι γηπεδούχοι είδαν τον Εμπαπέ να σκοράρει στο 82′, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, αφού ο Μέντες -που έβγαλε την ασίστ- υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Δυο λεπτά μετά, ο Μέσι πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα βρήκε στον Παβάρ και πέρασε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Παβάρ είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας τους Βαυαρούς με δέκα παίκτες (θα χάσει την ρεβάνς του Μονάχου).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις