Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Παρί Σεν Ζερμέν – Ντόρτμουντ: Επίδειξη δύναμης σε άδειο γήπεδο! Ο Νεϊμάρ και η παρέα του στους “8” (video)

Παρί Σεν Ζερμέν – Ντόρτμουντ: Επίδειξη δύναμης σε άδειο γήπεδο! Ο Νεϊμάρ και η παρέα του στους “8” (video)
ΦΩΤΟ Reuters

Η Παρί Σεν Ζερμέν νίκησε με 2-0 την Ντόρτμουντ στο άδειο “Παρκ Ντε Πρενς” και “έσπασε” την κατάρα των “16” επιστρέφοντας σε προημιτελικά Champions League.

Δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Ντόρτμουντ η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία ανέτρεψε την ήττα με 2-1 στο πρώτο ματς και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League. Ούτε η απουσία των οπαδών της από το γήπεδο επηρέασε την Παρί, που από το πρώτο λεπτό έδειξε διάθεση να πιέσει σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου.

Ο Καβάνι έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, αφού ο Μπίρκι βγήκε νικητής στο τετ-α-τετ με τον Ουρουγουανό, αλλά στην κεφαλιά “ψαράκι” του Νεϊμάρ στο 25′, μετά από κόρνερ του Ντι Μαρία δεν είχε απάντηση και οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα.

Οι Βεστφαλοί έμοιαζαν βραχυκυκλωμένοι και με εξαίρεση κάποιες ατομικές προσπάθειες του Σάντσο, δεν έδειχναν να μπορούν να απειλήσουν. Κάπως έτσι στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, ο Νεϊμάρι έκλεψε τη μπάλα και τη μοίρασε στον Ντι Μαρία, αυτός με τη σειρά του την έδωσε στον Σαράμπια, ο οποίος έκανε παράλληλα γύρισμα που βρήκε στα πόδια του Μπερνάτ και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Η Ντόρτμουντ μπήκε με πιο επιθετικό προσανατολισμό στο δεύτερο μέρος, αλλά παρά και τα μέτρα που της παραχώρησε η Παρί στο γήπεδο, δεν μπορούσε να δημιουργήσει κάτι καλό, ενώ αντίθετα οι γηπεδούχοι δημιουργούσαν ρήγματα στη γερμανική άμυνα αφού έβρισκαν πλέον χώρους. Το σκορ πάντως δεν άλλαξε ως το τέλος, ενώ οι φιλοξενούμενοι τέλειωσαν το ματς και με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τσαν στο 89′, μετά από αψιμαχία με τον Νεϊμάρ, και η Παρί επέστρεψε στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από πολλά χρόνια.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις