Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης 2-0: Οι Γιαννιώτες πηγαίνουν «κάργα» για play off «τιμωρώντας» τους άστοχους Θεσσαλονικείς

ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης 2-0: Οι Γιαννιώτες πηγαίνουν «κάργα» για play off «τιμωρώντας» τους άστοχους Θεσσαλονικείς
ΦΩΤΟ Intime

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός κόντρα στον Άρη και χωρίς να είναι καλύτερος στο ματς, πήρε μία σπουδαία νίκη με 2-0 και έκανε σημαντικό “βήμα” για την παραμονή του στις θέσεις των play off της Superleague 1.

Οι Γιαννιώτες βρήκαν το πρώτο γκολ με δόση τύχης στο 52′, αφού η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στην πλάτη του Σιαμπάνη μετά από κεφαλιά του Κάργα (που έσωσε κι ένα γκολ στη γραμμή αργότερα), ενώ “σφράγισαν” τους τρεις βαθμούς με τέρμα του Ντομίνγκεθ στο 83′.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αύξησε έτσι τη διαφορά του στο +7 από τον Άρη και τον έβαλε με την… πλάτη στον τοίχο για την πρώτη 6άδα, αν δεν υπάρξει κάποια ανατροπή με την αφαίρεση βαθμών.

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το ματς επιφυλακτικά και ο αγώνας είχε χαμηλό ρυθμό, με τον Άρη να προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο και να ψάξει ένα γκολ. Οι “κίτρινοι” ανέβασαν μάλιστα την απόδοσή τους μετά το πρώτο δεκάλεπτο και είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο ματς στο 15′.

Από εκτέλεση φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, ο Εντιαγέ πήρε με εξαιρετικό τρόπο την κεφαλιά, αλλά ο Λοντίγκιν εκτινάχθηκε και με το ένα χέρι απέκρουσε σε κόρνερ, σώζοντας την ομάδα του από ένα γκολ.

Ο Άρης “απείλησε” και στη συνέχεια με κάποια μακρινά σουτ του Σάσα και του Μαντσίνι, ενώ στο 35′ ο Μάνος αστόχησε με κεφαλιά εξ επαφής, με τον διαιτητή να δίνει όμως και φάουλ εναντίον του.

Αμέσως μετά, ο ΠΑΣ Γιάννινα άρχισε να βγαίνει στην επίθεση και έχασε δύο καλές ευκαιρίες για γκολ στο τελευταίο μέρος του πρώτου ημιχρόνου. Στο 38′ ο Περέα αστόχησε σε δική του κεφαλιά από κοντά, παρότι ήταν αμαρκάριστος μετά από ωραία σέντρα του Σάλιακα, ο οποίος είχε μία καλή ενέργεια και στο 43′, αλλά σούταρε τελικά άουτ λίγο έξω από την περιοχή.

Οι δύο ομάδες πήγαν έτσι με το 0-0 στα αποδυτήρια, αλλά τα δεδομένα του αγώνα άλλαξαν με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Στην πρώτη καλή στιγμή στο 52′, ο ΠΑΣ Γιάννινα βρήκε το γκολ, με τον Κάργα να πιάνει την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ και να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι και στην πλάτη του Σιαμπάνη, για να καταλήξει τελικά με αυτόν τον τυχερό τρόπο στα δίχτυα, για το 1-0 στο ματς.

Ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει στη συνέχεια και στο 72′ ο Μάνος έστρωσε την μπάλα και σούταρε από καλή θέση λίγο μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Λοντίγκιν. Ακόμη καλύτερη ήταν η ευκαιρία του Φαμπιάνο στο 78′, με την κεφαλιά του να κόβεται την τελευταία στιγμή πάνω στη γραμμή από τον Κάργα, ο οποίος και έγινε έτσι ο κορυφαίος του αγώνα για τους γηπεδούχους.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα “καθάρισε” μάλιστα το ματς με ένα δεύτερο γκολ στην αντεπίθεση, καθώς στο 83′, τρεις παίκτες του βρέθηκαν απέναντι από την εστία του Σιαμπάνη και με συνεχόμενα σουτ κατάφεραν να στείλουν τελικά την μπάλα στην εστία, με το VAR να επιβεβαιώνει ότι πέρασε τη γραμμή στην τελευταία προσπάθεια του Ντομίνγκεθ.

Το 2-0 δεν άλλαξε μάλιστα μέχρι το τέλος του αγώνα, παρότι ο Άρης συνέχισε να πιέζει και είχε και δύο δοκάρια στην ίδια φάση στις καθυστερήσεις, με τον Μαντσίνι να “σημαδεύει” το οριζόντιο με σουτ και τον Ματέο Γκαρσία το οριζόντιο με τον ίδιο τρόπο, στην εξέλιξη τη φάσης.

Οι Γιαννιώτες πήραν έτσι ένα σπουδαίο “εξάποντο”, το οποίο τους φέρνει στην 4η θέση της Superleague 1 πάνω από τον Παναθηναϊκό, αλλά και στο +7 από τον Άρη, που πλέον χρειάζεται υπέρβαση και συνδυασμό αποτελεσμάτων για να βρεθεί στα play off.

Οι συνθέσεις στο ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης

ΠΑΣ Γιάννινα (Μεταξάς): Λοντίγκιν- Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας (90’ Παντελάκης), Ποζνάνσκι-Καραχάλιος, Στάνκο- Ντομίνγκεθ, Λιάσος (76’ Οικονομόπουλος), Σνάιντερ (89’ Μπρένερ )- Περέα.

Άρης (Μάντζιος): Σιαμπάνης- Σάκιτς, Φαμπιάνο (λ.τ. 87’ Λούμορ), Μπράμπετς, Γκάνεα- Σάσα, Εντιαγέ (87’ Πάλμα), Μπερτόγλιο (67’ Ιτούρμπε), Μαντσίνι-Καμαρά (87’ Γκαρσία), Μάνος.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις