Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

ΠΑΣ μόνος δεύτερος! Πάλι γκολ ο Κόντε

ΠΑΣ μόνος δεύτερος! Πάλι γκολ ο Κόντε

Στο τρίτο του σερί εντός έδρας παιχνίδι, ο ΠΑΣ Γιάννινα πανηγύρισε την πρώτη νίκη του. Επικράτησε 2-0 της Βέροιας, για τη 12η αγωνιστική της Super League, στους «Ζωσιμάδες». 

Η ομάδα των Ιωαννίνων έφτασε τους 17 βαθμούς περνώντας στη 2η θέση. Στη ζώνη του υποβιβασμού παραμένει η Βέροια με 6 βαθμούς.

Η “βασίλισσα του Βορρά” είχε την κυκλοφορία της μπάλας στα πρώτα λεπτά και προσπάθησε να κερδίσει μέτρα προς την εστία του Περιστερίδη. Οι Γιαννιώτες ήταν όμως αυτοί που δημιούργησαν την πρώτη καλή στιγμή του ματς στο 6′, με τον Λίνα να στέλνει την μπάλα για λίγο άουτ, με σουτ μέσα απ’ την μεγάλη περιοχή.

Με το πέρας των λεπτών οι παίκτες του ΠΑΣ πήραν τα ηνία του ματς και -παρά την συνεχόμενη βροχόπτωση και την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου- πίεσαν και απείλησαν με τις ενέργειες των Γιάκου, Κόντε και Ζάιρο. Μάλιστα, ο δεύτερος έχει και δοκάρι στο 19′, ενώ ο τερματοφύλακας Λόπεθ ήταν ο κυριότερος λόγος που η Βέροια κράτησε το “μηδέν”.

Τελικά, το… μοιραίο για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 39′. Σε αντεπίθεση της ομάδας του Πετράκη, ο Κούτρης έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Κόντε στα δεξιά της μικρής περιοχής με κεφαλιά νίκησε τον Λόπεθ (1-0), ο οποίος δεν εκτίμησε σωστά. Αυτό ήταν το 6ο τέρμα του Ισπανού φορ, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ στην Superleague.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο αγγίζοντας το 2-0 στο 47′, με τον Γιάκο να πιάνει την εξ επαφής προβολή, αλλά να μην μπορεί να νικήσει τον Λόπεθ, που έδιωξε ενστικτωδώς.

Ο ΠΑΣ συνέχισε να κυριαρχεί και η μεσαία γραμμή του έκανε ό,τι ήθελε την αντίστοιχη της Βέροιας. Η κατάσταση έγινε ακόμη πιο δύσκολη για τους φιλοξενούμενους στο 59ο λεπτό, όταν αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Καπετάνος.

Η «βασίλισσα του Βορρά» δεν απείλησε στο υπόλοιπο του αγώνα, ο ΠΑΣ χαμήλωσε ρυθμο, αλλά στο 92΄ οι γηπεδούχοι βρήκαν το δεύτερο γκολ, με τον Κοζωρόνη να πιάνει εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής και τον Λόπεθ να μην καταφέρνει να αντιδράσει.
 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Κούτρης, Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος, Λίλα, Γιάκος (66΄ Νόε Ακόστα Ριβέρα), Ζάιρο, Κοζορώνης, Κόντε (81΄ Κόντε)
ΒΕΡΟΙΑ (Θωμάς Γράφας): Λόπεθ, Καλί, Σισοκό (82΄ Βίτι), Μαλόν, Ασίγκμπα, Μπαλάφας, Άρσε, Χαροντάκης (46΄ Βασιλαντωνόπουλος), Σαρπόνγκ, Σισίνιο (66΄ Μεληκιώτης), Καπετάνος

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε