Κυριακή, 16 Ιουν.
31oC Αθήνα

Παύλος Μαρινάκης μετά το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Να τρέξει το σύνολο των Αρχών για να βρεθούν οι ένοχοι που πέταξαν οτιδήποτε»

Παύλος Μαρινάκης μετά το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Να τρέξει το σύνολο των Αρχών για να βρεθούν οι ένοχοι που πέταξαν οτιδήποτε»
Eurokinissi

Όσα ανέφερε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μια ημέρα μετά τη διακοπή του ΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκός -μετά και τον τραυματισμό του Χουάνκαρ- για τους ελέγχους που κάνει η αστυνομία για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, μετά και τη νέα δέσμη μέτρων που ακολούθησαν της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη.

Μια ημέρα μετά τη διακοπή στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον παναθηναϊκό -μετά την ρίψη κροτίδας στον αγωνιστικό χώρο και τον τραυματισμό του Χουάνκαρ- και σε ερώτηση για τους ελέγχους που γίνονται στους οπαδούς που θέλουν να περάσουν ανάλογα αντικείμενα εντός γηπέδου, αλλά και σε περιστατικά βίας σε “μικρότερες” κατηγορίες, ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε: “Εδώ και 2 μήνες από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού έχουν γίνει συνολικά 47 επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ σε συνδέσμους οπαδών. 148 συλλήψεις έχουν καταγραφεί είτε σε επιχειρήσεις είτε σε ελέγχους σε εβδομαδιαία βάση. Δεν είναι ότι δεν γίνονται έλεγχοι. Εντείνονται, όπως είχε πει ο Πρωθυπουργός”.

“Για τους συνδέσμους θα κατατεθεί και νομοθετική πρωτοβουλία που θα υποχρεώνει τις ΠΑΕ να έχουν μόνο μια λέσχη οπαδών. Για την ποινική αντιμετώπιση παράνομων πράξεων και εδώ πρέπει να τρέξουν το σύνολο των εμπλεκομένων αρχών για να βρεθούν οι ένοχοι που πέταξαν οτιδήποτε στο γήπεδο.

Πίσω από κάθε πράξη υπάρχουν φυσικά πρόσωπα. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά από τη δικαιοσύνη” τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Μαρινάκης ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του, λέγοντας: “Το τρίτο έχει να κάνει με τον ρόλο των ομάδων. Σε επίπεδο πειθαρχικού δικαίου έχουμε ένα πλούσιο νομικό οπλοστάσιο.

Είναι ευθύνη και των μεγάλων ΠΑΕ και όσων διοικούν το ποδόσφαιρο να προστατεύσουν τον επαγγελματικό αθλητισμό και τις ομάδες και να επιβληθούν οι μέγιστες δυνατές ποινές.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις