Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Πενγκ Σουάι: Ο ΟΗΕ ζήτησε αποδείξεις ότι είναι ζωντανή

Πενγκ Σουάι: «Είναι σπίτι της και θα εμφανιστεί σύντομα» υποστηρίζουν οι Global Times
ΦΩΤΟ Reuters

Η εξαφάνιση της τενίστριας, Πενγκ Σουάι, έχει συγκλονίσει το χώρο του παγκόσμιου τένις, αλλά και ολοόκληρο τον πλανήτη, με τον ΟΗΕ να ζητάει σήμερα (19/11) αποδείξεις ότι είναι ζωντανή.

Η Κινέζα αθλήτρια δεν έχει δώσει σημάδια ζωής αφότου κατηγόρησε στις αρχές Νοεμβρίου έναν πρώην υψηλόβαθμο αξιωματούχο της χώρας της ότι την εξανάγκασε να συνάψουν σεξουαλική σχέση. Επρόκειτο για τον πρώην αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης Ζανγκ Γκαολί, ο οποίος στο διάστημα από το 2013 έως το 2018 ήταν ένας από τους επτά ισχυρότερους πολιτικούς της Κίνας.

«Θα ήταν σημαντικό να έχουμε αποδείξεις για τον τόπο όπου βρίσκεται και να μάθουμε αν είναι καλά. Και ζητούμε επίμονα να διεξαχθεί με κάθε διαφάνεια έρευνα για τις κατηγορίες της για σεξουαλική επίθεση», δήλωσε μια εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η Λιζ Τρόσελ, στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στη Γενεύη.

Η Πενγκ φέρεται να έστειλε ένα email στην WTA μετά τον “χαμό” που έγινε και στα social media, όπου το hashtag #WhereIsPengShuai, έγινε viral σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά κανείς δεν… πείστηκε ότι προήλθε όντως από αυτή, αφού δεν έχει επικοινωνήσει ή εμφανιστεί δημόσια εδώ και καιρό. «Θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι είναι σημαντικό να ξέρουμε πού βρίσκεται και σε ποια κατάσταση βρίσκεται και να μάθουμε πώς πάει», πρόσθεσε η Τρόσελ.

Η κινεζική λογοκρισία διέγραψε και το παραμικρό ίχνος των κατηγοριών της τενίστριας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ανάρτηση που είχε αρχικά γίνει στο Weibo (το κινεζικό αντίστοιχο του Twitter) διαγράφηκε γρήγορα και το Γαλλικό Πρακτορείο δεν μπόρεσε να επαληθεύσει την αυθεντικότητά της.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις