Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Πένθος στο αγγλικό ποδόσφαιρο, πέθανε ο Φρανκ Γουόρθινγκτον

Πένθος στο αγγλικό ποδόσφαιρο, πέθανε ο Φρανκ Γουόρθινγκτον

Πέθανε σε ηλικία 72 ετών, μετά από μακρά ασθένεια, ο Άγγλος πρώην διεθνής επιθετικός, Φρανκ Γουόρθινγκτον, όπως ανέφερε το BBC.

Με οκτώ συμμετοχές και δύο γκολ στην εθνική Αγγλίας, ξεκίνησε την καριέρα του στη Χάντερσφιλντ, για να κάνει στη συνέχεια περισσότερες από 200 εμφανίσεις με τη Λέστερ, ενώ έπαιξε επίσης σε Μπόλτον, Μπέρμιγχαμ, Σαουθάμπτον, Λιντς και Σάντερλαντ.

«Είμαι βαθιά λυπημένος ακούγοντας ότι ο Φρανκ Γουόρθινγκτον πέθανε. Ήταν ο ήρωας της παιδικής μου ηλικίας όταν ήταν στη Λέστερ. Ένας όμορφος ποδοσφαιριστής και ένας υπέροχος χαρακτήρας», έγραψε στο twitter ο Γκάρι Λίνεκερ.

Επαιξε σε 22 συνεχόμενες σεζόν, από το 1966 έως το 1987, σημειώνοντας 266 γκολ σε 882 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Σε 14 από αυτές, έπαιξε στην πρώτη κατηγορία, σημειώνοντας 150 γκολ σε 466 αγώνες, και κέρδισε το βραβείο του πρώτου σκόρερ παίζοντας για την Μπόλτον το 1978-79, μπροστά από τον Κένι Νταλγκλίς της Λίβερπουλ και τον Φρανκ Στέπλετον της Αρσεναλ.

«Ο Φρανκ έφερε χαρά σε τόσους πολλούς καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας του και στην ιδιωτική του ζωή. Θα λείψει πολύ από όλους όσους τον αγαπούσαν τόσο πολύ», είπε η γυναίκα του Κάρολ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις