Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Πεπ Γκουαρδιόλα: «Διαφορετική περίπτωση η Μάντσεστερ Σίτι από την Έβερτον, αυτή τη στιγμή είμαστε αθώοι»

Πεπ Γκουαρδιόλα: «Διαφορετική περίπτωση η Μάντσεστερ Σίτι από την Έβερτον, αυτή τη στιγμή είμαστε αθώοι»
Reuters

Η αφαίρεση βαθμών που επιβλήθηκε στην Έβερτον από την Premier League, για οικονομικές παρατυπίες έχει δημιουργήσει μία… ανησυχία στην Αγγλία, για πιθανές ποινές και σε άλλες ομάδες. Η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται εδώ και καιρό υπό έλεγχο, αλλά ο Πεπ Γκουαρντιόλα τόνισε πως οι «πολίτες» είναι ακόμα αθώοι, μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι αθώα μέχρι να αποδειχθεί ένοχη, για περισσότερες από 100 κατηγορίες για παραβίαση των οικονομικών κανόνων της Premier League, δήλωσε σήμερα ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Η Έβερτον τιμωρήθηκε με αφαίρεση 10 πόντων για παραβίαση των κανόνων κερδοφορίας και βιωσιμότητας (PSR) και η ποινή αυτή προκάλεσε κατακραυγή από τους φιλάθλους των ομάδων στην Αγγλία που θέλουν και η Σίτι να αντιμετωπίσει παρόμοια ποινή:

“Δεν πρόκειται να πω ούτε μια λέξη για την Έβερτον, γιατί δεν ξέρω τι πραγματικά συνέβη. Είναι δύο τελείως διαφορετικές περιπτώσεις” ανέφερε αρχικά ο Πεπ Γκουαρντιόλα, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του Μάντυσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ (25/11, 14:30).

Ο Καταλανός προπονητής συνέχισε λέγοντας: “Ξέρω ότι ο κόσμος λέει: “Γιατί η Σίτι δεν πάει στη Διάσκεψη”. Αλλά ας περιμένουμε. Είναι δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δεν είναι το ίδιο. Η μία από αυτές είναι μεγαλύτερη, είναι πιο περίπλοκη”.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το αν θα εγκατέλειπε τη Σίτι εάν υποβιβαζόταν: “Με ρωτάτε σαν να έχουμε ήδη τιμωρηθεί. Αυτή τη στιγμή είμαστε αθώοι. Υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να μείνω αν είμαστε στη League One παρά αν κερδίσουμε το Champions League”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις