Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Πεπ Γκουαρντιόλα για το νέο Champions League: «Το διάβασα στις εφημερίδες, κανείς δεν μας ρώτησε»

Πεπ Γκουαρντιόλα για το νέο Champions League: «Το διάβασα στις εφημερίδες, κανείς δεν μας ρώτησε»
ΦΩΤΟ Reuters

Η Μάντσεστερ Σίτι προετοιμάζεται για το παιχνίδι με τη Λειψία (04/10, 22:00) στο Champions League και στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα, ο Πεπ Γκουαρντιόλα ρωτήθηκε για το νέο φορμάτ της διοργάνωσης.

Το Champions League θα αλλάξει πλήρως την επόμενη σεζόν, αλλά ο Γκουαρντιόλα έδειξε εκνευρισμένος για το γεγονός ότι οι αποφάσεις ελήφθησαν χωρίς τη γνώμη των ποδοσφαιριστών και των προπονητών. Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι υποστήριξε ότι διάβασε τις αλλαγές στις εφημερίδες και επισήμανε ότι οι ποδοσφαιριστές είναι οι μόνοι που μπορούν να εναντιωθούν στην αύξηση των αγώνων.

Οι δηλώσεις του Γκουαρντιόλα

Για το VAR: «Έχει αλλάξει τη δουλειά των διαιτητών, διότι τώρα δεν παίρνουν εκείνοι τις αποφάσεις, αλλά οι VAR. Καταλαβαίνω τη Λίβερπουλ, η απόφαση θα παρθεί από τους αρμόδιους, Πρέπει να βρουν έναν τρόπο έτσι ώστε οι πρωταγωνιστές να είναι οι ποδοσφαιριστές. Τώρα είναι οι διαιτητές, οι οποίοι θα πρέπει να είναι πιο ταπεινοί και να αφήνουν τους παίκτες να κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν. Τότε θα γίνουν καλύτεροι».

Για τις αλλαγές που έρχονται στη δομή του Champions League: «To φορμάτ αλλάζει, αλλά δεν γνωρίζω τι μειονεκτήματα θα υπάρχουν για μια ομάδα που θα φτάσει μέχρι τα προημιτελικά ή τα ημιτελικά. Θα υπάρχουν περισσότερες ομάδες, αλλά δεν ξέρω πόσα περισσότερα παιχνίδια. 15 ή 17. Δύο ή τρία περισσότερα σημαίνουν ένας μήνας παραπάνω. Και μετά κουραστήκατε; Πηγαίνετε να παίξετε Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στις ΗΠΑ. Διάβασα για τις αλλαγές στις εφημερίδες, κανείς δεν ρώτησε τους ποδοσφαιριστές ή τους προπονητές. Με ρωτάτε και απαντάω, αλλά η απάντησή μου δεν θα αλλάξει κάτι. Το καλό φαγητό χρειάζεται χρόνο για να μαγειρευτεί. Αν μπει στον φούρνο μικροκυμάτων δεν είναι το ίδιο. Όλα γίνονται τόσο γρήγορα, ενώ οι απαιτήσεις μεγαλώνουν. Το έχω ξαναπεί. Μόνο οι ποδοσφαιριστές οι ίδιοι μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις