Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Πέθανε η Ρούξι Ντουμιτρέσκου από ανακοπή καρδιάς

Πέθανε η Ρούξι Ντουμιτρέσκου από ανακοπή καρδιάς

Θλίψη στο χώρο του γυναικείου βόλεϊ και στην οικογένεια του Παναθηναϊκού, καθώς πέθανε σε ηλικία 46 ετών, από ανακοπή καρδιάς, η Ρούξι Ντουμιτρέσκου.

“Σοκ” στον κόσμο του βόλεϊ και γενικότερα στον παγκόσμιο αθλητισμό, με την άλλοτε αρχηγό του Παναθηναϊκού στο βόλεϊ γυναικών, Ρούξι Ντουμιτρέσκου, να αφήνει την τελευταία της πνοή το βράδυ της Κυριακής (03.03.2024) σε ηλικία 46 ετών, από ανακοπή καρδιάς που υπέστη στο σπίτι της.

Την είδηση για τον αιφνίδιο θάνατο της Ρούξι Ντουμιτρέσκου έκανε γνωστή η ρουμανική ομοσπονδία βόλεϊ με ανάρτηση της στο Facebook.

Η Ντουμιτρέσκου γεννήθηκε στο Γκαλάτι της Ρουμανίας στις 20 Απριλίου 1977 και σε ηλικία 20 ετών άρχισε την καριέρα της στην Ελλάδα φορώντας τη φανέλα των Βριλησσίων (1997-2003), για να πάρει μετεγγραφή το καλοκαίρι του 2003 στον Παναθηναϊκό.

Με τις “πράσινες” αγωνίστηκε από το 2003 μέχρι και το 2010 και σε αυτό το διάστημα κατέκτησε 6 πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα και ήταν φιναλίστ το 2009 στον τελικό του CEV Challenge Cup, με την Ρουμάνα αθλήτρια να γίνεται αρχηγός του “τριφυλλιού”.

Η Ντουμιτρέσκου είδε τη φανέλα με το όνομά της και το Νο 9 στην πλάτη να αποσύρεται, ως ένδειξη σεβασμού του Παναθηναϊκού για την τεράστια προσφορά της στο σύλλογο.

Η Ρούξι Ντουμιτρέσκου απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα και έπαιξε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση τον Μάιο του 2010 μετά από 25 χρόνια παρουσίας στους αγωνιστικούς χώρου.

Παντρεύτηκε με τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, τον Ολυμπιονίκη του τάεκβοντο, ο οποίος τόσο άδοξα έφυγε από τη ζωή πριν από 2 χρόνια και απέκτησαν έναν γιο τον Φίλιππο… Το ζευγάρι είχε χωρίσει με τη Ρούξι τα τελευταία χρόνια να ζει μόνιμα στη Ρουμανία όπου είχε ακαδημία βόλεϊ., έχοντας παράλληλα ρόλο πρέσβειρας των “πρασίνων” στη χώρα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις