Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Πέθανε ο Μίνο Ραϊόλα – Σοκ στον παγκόσμιο ποδόσφαιρο από τον θάνατο του πασίγνωστου ατζέντη

Πέθανε ο Μίνο Ραϊόλα – Σοκ στον παγκόσμιο ποδόσφαιρο από τον θάνατο του πασίγνωστου ατζέντη
O Μίνο Ραϊόλα (δεξιά) με τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς (αριστερά) / Φωτογραφία: ΑΠΕ.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 54 ετών άφησε ο πασίγνωστος μάνατζερ παικτών, Μίνο Ραϊόλα.

Όπως μεταδίδουν τα ξένα ΜΜΕ, ο Μίνο Ραϊόλα, ο οποίος είχε νοσηλευτεί από τον Ιανουάριο στο νοσοκομείο με βαριά ασθένεια στους πνεύμονες, πέθανε, βυθίζοντας στο πένθος το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Οι πληροφορίες ανέφεραν πως είχε πάρει εξιτήριο και συνέχιζε την ανάρρωση στο σπίτι του, ωστόσο τελικά ο Μίνο Ραϊόλα δεν κατάφερε να βγει νικητής από τη δύσκολη μάχη που έδινε.

Ο δημοφιλής και εκκεντρικός εκπρόσωπος παικτών είχε για πελάτες πασίγνωστους ποδοσφαιριστές, όπως οι Μπαλοτέλι, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Πολ Πογκμπά, Έρλινγκ Χάαλαντ.

Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, βρισκόταν και πάλι στο επίκεντρο λόγω της υπόθεσης του Χάαλαντ, τον οποίο προσέγγισαν κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ.

Ποιος ήταν ο Μίνο Ραϊόλα

Ο Μίνο Ραίόλα ήταν ένας πανίσχυρος μάνατζερ, ο οποίος εκπροσωπούσε μερικούς από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου, όπως είναι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Ήταν μόνιμος κάτοικος Μόντε Κάρλο, ενώ μιλούσε άψογα πέντε γλώσσες. Αγγλικά, γαλλικά, ολλανδικά, πορτογαλικά και ιταλικά.

Ο εκλιπών ξεκίνησε την αυτοκρατορία του από μία πιτσαρία. Ο πατέρας του είχε ανοίξει το πρώτο εστιατόριο στην Ολλανδία το 1969 για να φτάσει να έχει μέχρι και 25 εστιατόρια, τις δημόσιες σχέσεων των οποίων ανέλαβε ο Μίνο Ραϊόλα.

Του άρεσε να διαπραγματεύεται τα πάντα από μικρή ηλικία, έχοντας σπουδάσει Νομική.

«Δεν είμαι ο βασιλιάς του Ήλιου, όμως όταν παίρνει μεταγραφή ένας ποδοσφαιριστής μου η αγορά με ακολουθεί», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων στο παρελθόν ο Μίνο Ραϊόλα, ο οποίος αποτελούσε “πονοκέφαλο” για τους ιδιοκτήτες των ομάδων που ήθελαν να πάρουν παίκτες του.

«Δεν ψάχνω εγώ τους παίκτες αλλά εκείνοι με βρίσκουν. Ποτέ δεν ζήτησα από κάποιον ποδοσφαιριστή να έρθει και να δουλέψει μαζί μου και ποτέ δεν θα συμβεί. Ο παίκτης είναι εκείνος που μου ζητάει να γίνω ο εκπρόσωπος του. Έπειτα θα πρέπει να υπάρχει η σωστή χημεία για να προχωρήσουμε.

Ο παίκτες βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο για μένα. Θα τους τηλεφωνήσω ή θα με καλέσουν εκείνοι. Θέλω να ξέρω αν είναι καλά στις ομάδες τους αλλά και να παρακολουθώ τις εξελίξεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Προσπαθώ να προβλέπω και να προλαβαίνω τις εξελίξεις. Πρέπει να ξέρω τι θέλουν οι σύλλογοι προτού το γνωστοποιήσουν. Η μεταγραφή είναι δουλειά που απαιτεί πολλούς μήνες προεργασίας. Ο κόσμος βλέπει μόνο την κατάληξη», είχε δηλώσει ο Ραϊόλα, περιγράφοντας τον τρόπο που δουλεύει.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις