Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Πέθανε ο Νίκος Τούλης, εμβληματική μορφή του κρητικού μπάσκετ

Πέθανε ο Νίκος Τούλης, εμβληματική μορφή του κρητικού μπάσκετ

Στο πένθος βυθίστηκε το κρητικό μπάσκετ, μετά την είδηση του θανάτου του Νίκου Τούλη σε ηλικία 67 ετών.

Ο Νικος Τούλης ήταν μια εμβληματική μορφή του κρητικού μπάσκετ το οποίο ο ίδιος υπηρέτησε με αγάπη και πάθος από πολύ μικρή ηλικία.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, ο επιτυχημένος παλαίμαχος προπονητής είχε υποβληθεί τις τελευταίες ημέρες σε εγχείρηση καρδιάς στην Αθήνα, όμως λίγα 24ωρα μετά η καρδιά του τον πρόδωσε.

Ο δημοσιογράφος και αντιπρόεδρος της ΕΣΕΗΠΗΝ Αντώνης Παπουτσάκης αποχαιρέτισε με θλίψη τον Νίκο Τούλη μέσα από ανάρτηση του στο facebook :

Ποιος ήταν ο Νίκος Τούλης

Ο Νίκος Τούλης γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 1956 στο Ηράκλειο της Κρήτης και από μικρή ηλικία ανακάλυψε την μεγάλη του αγάπη για το μπάσκετ. Ξεκίνησε ως παίκτης από τον ΟΦΗ για να ακολουθήσουν το Ηράκλειο και η ΓΕΗ όπου σε ηλικία 24 ετών αποφάσισε να αλλάξει μετερίζι.

Αφού παρακολούθησε την σχολή Γ’ κατηγορίας της ΓΓΑ, ξεκίνησε την προπονητική του σταδιοδρομία που έμελε να είναι γεμάτη από νίκες, ανόδους και διακρίσεις. Στην μακρόχρονη πορεία του, υπήρξε προπονητής των ΓΕΗ, Εργοτέλη, Ηροδότου, ΟΦΗ και Ηρακλείου, με το οποίο, μάλιστα, πανηγύρισε και την άνοδο στην Α1 εθνική το 1995.

Γενικότερα μετράει 3 ανόδους σε Β’ εθνική και 4 σε Γ’, ενώ συνολικά έχει κοουτσάρει σε 549 επίσημους αγώνες μετρώντας 397 νίκες και μόλις 152 ήττες κάτι που μεταφράζεται σε ποσοστό επιτυχίας 72,4%. Ο κόουτς Τούλης είναι από τα παλαιότερα μέλη του Συνδέσμου και είναι κάτοχος διπλώματος Α’ κατηγορίας της ΓΓΑ.

Σε όλη την επαγγελματική του σταδιοδρομία πάντα έδινε μεγάλο βάρος στην επιμόρφωση του και γι αυτό έχει παρακολουθήσει 32 Σεμινάρια κι Ημερίδες, ενώ έχει διδάξει σε 7 εξ αυτών.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις