Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Πέθανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Θανάσης Παπάζογλου – Τα δολοφονικά χτυπήματα

Πέθανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Θανάσης Παπάζογλου – Τα δολοφονικά χτυπήματα
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, με τα σημάδια της επίθεσης στο πρόσωπό του. Φωτογραφικό ντοκουμέντο που αποκάλυψε το newsit.gr στις 23 Δεκεμβρίου 2020

Αργοέσβηνε από τα δολοφονικά χτυπήματα ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Θανάσης Παπάζογλου. Το ομορφόπαιδο των γηπέδων, ο αμυντικός της εθνικής Ελλάδος, έχασε τελικά τη μάχη για την ζωή αφού εδώ και δυο χρόνια είχε καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι εξαιτίας της δολοφονικής επίθεσης που είχε δεχτεί από Έλληνα ομογενή πυγμάχο, για έναν κάδο απορριμμάτων.

Η υγεία του είχε επιδεινωθεί και το τελευταίο διάστημα είχε πέσει σε κώμα, μη μπορώντας να αναγνωρίσει ούτε την αγαπημένη του κόρη που είναι γιατρός στο Παρίσι. Ο 67χρονος, υπήρξε ποδοσφαιριστής του Άρη και ήταν ένας εκ των βασικών δημιουργών για να … μετονομαστεί τη δεκαετία του 1970, ο «ΠΑΣ Γιάννινα» σε «Άγιαξ της Ηπείρου».

Ο παλαίμαχος αμυντικός, κατέληξε ανήμερα των Θεοφανίων στα χέρια της συζύγου του Γεωργίας στο σπίτι τους στη Θεσσαλονίκη. Το χρονικό της αστυνομικής υπόθεσης ανέδειξε στις 23 Δεκεμβρίου το newsit.gr, όταν και το ποινικό σκέλος της υπόθεσης ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας και αφού πλέον οι γιατροί δεν έδιναν καμία ελπίδα σωτηρίας.

Σύζυγος Θ. Παπάζογλου: «Ρώσος, πληρωμένος φονιάς»

Η σύζυγός του έκανε την παρακάτω ανάρτηση μετά τον θάνατό του: «Απεβίωσε ο διεθνής Θανάσης Παπάζογλου. Μετά τα φονικά χτυπήματα Ρώσου πληρωμένου φονιά από συγγενικό του περιβάλλον. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει, τζέντλεμαν των γηπέδων».

Μόλις είχε συνέλθει από εγκεφαλικό επεισόδιο, επακολούθησε η φονική ενέδρα. Στην φωτογραφία, είναι με την σύζυγό του και τον Νίκο Λιάκο, θρυλικό δεκάρι του ΠΑΣ «Γιάννινα»

Από τον Μάρτιο του 2017 ο ποδοσφαιριστής που κάποτε ξεσήκωνε την κερκίδα, δεν μπορούσε καν να περπατήσει καθώς τότε ήταν που του έστησαν καρτέρι κάτω απ’ το σπίτι του, όταν χωρίς καμία προειδοποίηση του επιτέθηκαν με την συνδρομή πυγμάχου αθλητικού συλλόγου της συμπρωτεύουσας, τον οποίο και προέτρεπαν «Στο κεφάλι, στο κεφάλι, χτύπα των στο κεφάλι». Και αυτή η «υπόδειξη» δεν ήταν τυχαία αφού γνώριζαν πως ο Θανάσης Παπάζογλου, τον καιρό εκείνο ανάρρωνε μετά από ένα πολύ σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε υποστεί. Και ήταν η περίοδος που είχε καταφέρει να περπατά μόνος του χωρίς την βοήθεια της συζύγου του με την οποία είναι ζευγάρι από μαθητές γυμνασίου.

Από τους πιο γοητευτικούς ποδοσφαιριστές υπήρξε ο ξανθός-γαλανομάτης Θανάσης Παπάζογλου, αλλά την καρδιά του, την έκλεψε μόνο μια. Στις 27-4-1975, ο πολυνίκης ντύθηκε γαμπρός, μια μόλις ώρα μετά τον αγώνα ΗΡΑΚΛΗΣ-ΑΡΗΣ. Και για την γυναίκα του τη Γεωργία, αυτή ήταν η πιο ωραία στιγμή της ζωής της!

Τον άφησαν καθηλωμένο σε αμαξίδιο για έναν κάδο απορριμάτων

Όλα ξεκίνησαν όταν γείτονές του αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις του δήμου όταν συνεργεία του τοποθέτησαν τον κάδο απορριμμάτων κάτω από το σπίτι τους. Οι τελευταίοι κάθε τόσο μετέφεραν τον κάδο έξω από το σπίτι της οικογένειας Παπάζογλου και έτσι άρχισαν οι προστριβές. Μέχρι που οι γείτονες, έβαλαν νεαρό πυγμάχο ομογενή από την Ρωσία να χτυπήσει με γροθιές στο κεφάλι τον Θανάση Παπάζογλου. Ο Αλέξης Κούγιας, έχει στα χέρια του έκθεση-καταπέλτη του καθηγητή της ιατροδικαστικής [ΑΠΘ] Ματθαίου Τσούγκα, η οποία και φανερώνει πως τα χτυπήματα από τον πυγμάχο με γροθιές στο κεφάλι ήταν «δολοφονικά». Η δίκη έχει προσδιοριστεί για τον ερχόμενο Ιούλιο.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις