Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Πλάθα: «Η ΑΕΚ να είναι ανταγωνιστική μέχρι το τελευταίο λεπτό κόντρα στον Ολυμπιακό»

Πλάθα: «Η ΑΕΚ να είναι ανταγωνιστική μέχρι το τελευταίο λεπτό κόντρα στον Ολυμπιακό»

Ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ Ζοάν Πλάθα ανέφερε πως οι παίκτες του πρέπει να παραμείνουν ανταγωνιστικοί κόντρα στον Ολυμπιακό μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του παιχνιδιού και να μην παρατήσουν τον αγώνα.

Η ΑΕΚ η οποία προέρχεται από την εντός έδρας με το Λαύριο, θα φιλοξενηθεί από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, σε μια άκρως απαιτητική αναμέτρηση για τους «κιτρινόμαυρους».

Στο πλαίσιο αυτό ο προπονητής του συλλόγου Ζοάν Πλάθα θέλησε να αναφέρει πως μπορεί ο Ολυμπιακός να είναι μια άκρως ποιοτική ομάδα, ωστόσο οι παίκτες της ΑΕΚ θα πρέπει να είναι ανταγωνιστικοί σε όλο το παιχνίδι και να παλέψουν για τη νίκη έως το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Μάλιστα ο Ισπανός τεχνικός θέλησε να δανειστεί και μια ατάκα του Γκρεγκ Πόποβιτς, αναφορικά με τον χρόνο που χρειάζονται κάποιες ομάδες προκειμένου να δέσουν ως σύνολο.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Ζοάν Πλάθα

«Έχουμε μπροστά μας το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς. Ξέρουμε, ότι ο Ολυμπιακός προέρχεται από έναν δύσκολο αγώνα, αλλά κι εμείς έχουμε μία πάρα πολύ σημαντική αναμέτρηση την Τρίτη, κόντρα στη Λούντβιγκσμπουργκ στο BCL. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στον αγώνα του ΣΕΦ. Αυτό το ματς προέχει για μας, και σ’ αυτό το ματς έχουμε στραμμένη την προσοχή μας.

Η ήττα από το Λαύριο δεν μας επέτρεψε να ξεκινήσουμε τις υποχρεώσεις μας, όπως ακριβώς θα θέλαμε, και γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε συνεπείς αύριο στο πλάνο μας. Δεν είναι εύκολο να κτίσεις την ομάδα όπως την έχεις στο μυαλό σου σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Πρόσφατα, ο Γκρεγκ Πόποβιτς δήλωσε, ότι κάποιες ομάδες χρειάζονται ακόμη και έναν χρόνο για να φτάσουν στο βαθμό, που θέλει ο προπονητής τους. Πολλοί νομίζουν, ότι αυτό γίνεται εύκολα, μέσα σ’ ένα μήνα. Είναι λάθος σκεπτικό αυτό. Ο αντίπαλός μας θα έχει στη διάθεσή του αύριο εννέα παίκτες από το ρόστερ της περασμένης περιόδου, κι εμείς μόλις έναν.

Σε κάθε περίπτωση, στόχος μας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο στο ΣΕΦ, και να διεκδικήσουμε τη νίκη απέναντι σ’ έναν δύσκολο αντίπαλο.

Μετά απ’ αυτή την αναμέτρηση, θα είμαστε σε θέση να εστιάσουμε στην αναμέτρηση της Τρίτης, στην οποία περιμένουμε οι οπαδοί μας να εξαντλήσουν τις διαθέσιμες θέσεις στο γήπεδό μας».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις