Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Πλέι οφ Super League: Κρίσιμη αγωνιστική με ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ και ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

Πλέι οφ Super League: Κρίσιμη αγωνιστική με ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ και ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός
Intime.gr

Ίσως η πιο σημαντική “στροφή” των πλέι οφ της Super League. Η 5η αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος “κρύβει” δυο ντέρμπι (ΟλυμπιακόςΑΕΚ και ΠΑΟΚΠαναθηναϊκός) που δεν αποκλείεται να φέρουν αλλαγές στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Έφτασε η… ώρα της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League. Μιας αγωνιστικής που όλοι οι Έλληνες ποδοσφαιρόφιλοι είχαν “κυκλώσει”. Μια “στροφή” που έχει τα ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ και ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός και που μπορεί να φέρει ανακατατάξεις στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ συνεχίζουν… χέρι – χέρι στην πρώτη θέση και έχουν δύσκολες εξόδους. Θα καταφέρουν να αποφύγουν την “γκέλα” ή θα κάποιος διεκδικητής τίτλου θα απολαύσει την μοναξιά της κορυφής; θα μπορέσει ο Ολυμπιακός να μπει και πάλι στο “παιχνίδι” του πρωταθλήματος ή θα ξεχάσει την κούπα μια και καλής θα μπορέσει ο ΠΑΟΚ να βγάλει ανταγωνιστικό πρόσωπο και να “χτίσει” ψυχολογία ενόψει του τελικού Κυπέλλου. Όλα αυτά θα απαντηθούν απόψε!

Ολυμπιακός – ΑΕΚ (21:00)

Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», Ολυμπιακός και ΑΕΚ τίθενται αντιμέτωποι για πέμπτη φορά στην τρέχουσα σεζόν, λίγες ημέρες μετά την ήττα της Έωσης στο Φάληρο (2-1) που όμως της “σφράγισε” την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ΑΕΚ ξέρει τι πρέπει να κάνει απόψε, αν θέλει να φτάσει στον τίτλο! Μπροστά της έχει έναν “τελικό” αλλά και έναν “μεγάλο” αντίπαλο. Απ’ την άλλη, ο Ολυμπιακός παίζει το τελευταίο του χαρτί στη μάχη του τίτλου.

Έχοντας αλλάξει τέσσερις προπονητές μέσα στη σεζόν, οι Πειραιώτες βρίσκονται στο -6 από την κορυφή. Εκεί όπου είναι και θέλει να παραμείνει η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Ωστόσο, ο Αργεντινός τεχνικός καλείται να διαχειριστεί το υπόλοιπο της σεζόν δίχως τον αρχηγό του, Σέρχιο Αραούχο.

Η ΑΕΚ είναι η μόνη ομάδα με τρεις σερί νίκες στο μίνι πρωτάθλημα αλλά, στη χειρότερη περίπτωση- θα είναι ικανοποιημένη εάν πάρει καλύτερο αποτέλεσμα σε σχέση με του Παναθηναϊκού στην Τούμπα.

Η ΑΕΚ με τη νίκη της (3-0) στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδος έσπασε την αρνητική παράδοση που την ήθελε να μην έχει νίκη επί του Ολυμπιακού από τις 7 Φεβρουαρίου 2018, όταν πάλι για το Κύπελλο Ελλάδος επικράτησε με 2-1.

Βέβαια, ο Ολυμπιακός διατηρεί το αήττητό του στο πρωτάθλημα ανεξάρτητα έδρας απέναντι στην ΑΕΚ από τις 4 Φεβρουαρίου 2018, όταν οι Κιτρινόμαυροι επικράτησαν με 2-1. Από τότε έχουν διεξαχθεί 16 παιχνίδια για το πρωτάθλημα μεταξύ τους και υπάρχουν 11 νίκες για τον Ολυμπιακό και πέντε ισοπαλίες, ενώ ως γηπεδούχος έχει 6 νίκες και δύο ισοπαλίες.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Ολυμπιακός (Ζοσέ Ανιγκό): Πασχαλάκης – Ροντινέι, Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσουκ – Εμβιλά, Χουάνγκ – Φορτούνης, Βαλμπουενά, Μασούρας – Μπακαμπού.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης – Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί – Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα – Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία.

Διαιτητής: Μάσα Ντάβιντε (Ιταλία)

Βοηθοί: Μπέρτι Αλέσιο, Μπερτσίλι Φίλιπο (Ιταλία)

Τέταρτος: Φωτιάς Βασίλειος

VAR, AVAR: Πιτσινίνι Μάρκο (Ιταλία), Κωσταράς Πολυχρόνης

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός (20:00)

Στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό, στην πέμπτη φετινή μεταξύ τους «μονομαχία», μια αναμέτρηση που θα κάνει “σέντρα” μια ώρα νωρίτερα από το Ολυμπιακός – ΑΕΚ.

Ο Παναθηναϊκός έχει το μομέντουμ μετά τις συνεχόμενες νίκες κόντρα σε Άρη και Ολυμπιακό και θέλει να επεκτείνει το σερί, ώστε να παραμείνει στην κορυφή και να εκμεταλλευτεί απώλεια της ΑΕΚ στο Φάληρο.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, έχοντας περάσει στα προημιτελικά το εμπόδιο των “πρασίνων” (2-0 στην Τούμπα, 1-1 στη Λεωφόρο), ενώ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος σημειώθηκαν δύο «διπλά» από κάθε ομάδα (1-2 και 0-3, αντίστοιχα).

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, έπειτα από δυο σερί ήττες, επέστρεψε στις επιτυχίες με το 4-2 επί του Βόλου και στοχεύει, αρχικά, στην τρίτη θέση, έχοντας παράλληλα και το… μαξιλαράκι της συμμετοχής στον τελικό του Κυπέλλου.

Οι «πράσινοι», από την άλλη, παραμένουν αήττητοι στα 10 πιο πρόσφατα παιχνίδια τους (7-3-0 με 13-1 τέρματα και τελευταία ήττα το 1-0 στην Τρίπολη από τον Αστέρα στις 30/1), με «όπλο» την άμυνά τους που δε «λύγισε» στα οκτώ τελευταία ματς.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες – Ντάντας, Αουγκούστο – Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον – Ολιβέιρα.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι – Σάντσες, Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ – Ρουμπέν, Κουρμπέλης, Τσέριν – Παλάσιος, Σπόραρ, Μαντσίνι.

Διαιτητής: Ντάνιελ Ζίμπερτ (Γερμανία)

Βοηθοί: Σάιντελ Γιαν, Φόλτιν Ράφαελ (Γερμανία)

Τέταρτος: Σιδηρόπουλος Αναστάσιος

VAR, AVAR: Στέγκεμαν Σάσα (Γερμανία), Μωϋσιάδης Θεόφιλος

Να αναφέρουμε ότι η αγωνιστική δράση ξεκινάει στο Πανθεσσαλικό (17:30), με τον Βόλο να υποδέχεται τον Άρη, με τις δυο ομάδες να δίνουν “μάχη” για το τελευταίο ευρωπαϊκό “εισιτήριο”.

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

17:30 ΝΠΣ Βόλος – Άρης / COSMOTE SPORT 1 HD

20:00 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός / Novasports Prime

21:00 Ολυμπιακός – ΑΕΚ / COSMOTE SPORT 1 HD

Η βαθμολογία

1. Παναθηναϊκός 69

2. ΑΕΚ 69

3. Ολυμπιακός 63

4. ΠΑΟΚ 60

5. Άρης 41

6. Βόλος 40

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις