Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας: Εκκίνηση στο Ηράκλειο – Το πρόγραμμα και οι ομάδες

Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας: Εκκίνηση στο Ηράκλειο – Το πρόγραμμα και οι ομάδες

Παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και του πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο της εκκίνησης με ποδήλατα, ξεκίνησε από το Ηράκλειο, λίγο πριν τις 11:00 σήμερα το πρωί, ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος (ΔΕΗ) Ελλάδας, που αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για τον αθλητισμό και όχι μόνο και αναβιώνει στη χώρα μετά απο δέκα χρόνια.

Οι 139 αθλητές των 20 ομάδων που συμμετέχουν έλαβαν το σήμα της εκκίνησης για τον ποδηλατικό γύρο, που θα διαρκέσει πέντε ημέρες, και στο πλαίσιό του οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διασχίσουν περιοχές της Ελλάδας, των οποίων το κάλος θα «ταξιδέψει» σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Οι αθλητές των ομάδων, αφού υπέγραψαν, έλαβαν θέση για την εκκίνηση, την οποία παρακολούθησαν εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, αλλά και πλήθος κόσμου, που χειροκρότησε με θέρμη τους συμμετέχοντες.

Η διαδρομή του πρώτου ΕΤΑΠ, μήκους 179 χιλιομέτρων, περιλαμβάνει περιοχές όπως Αθάνατο, Σίβας, Κεράσια, Πρινιάς, Αυγενική, Αγία Βαρβάρα, Πανασός, Γέργερη, Νύβριτος, Ζαρός, Βορίζια, Κρηταγενής Δίας (όπου θα διεξαχθεί το πρώτο σπριντ ανάβασης), Καμάρες, Λοχριά, Άρδακτος, Πλάτανος, Βαθιακό, Αποδούλου, Νίθαβρης, Κουρούτες (όπου θα διεξαχθεί το δεύτερο σπριντ ανάβασης), Φουρφουράς, Βιζάρι, Πάνακρον, Καλόγερος, Αγία Φωτεινή, Παντάνασσα, Πρασιές, Ρέθυμνο (όπου θα γίνει το πρώτο μεγάλο σπριντ ευθείας) Καμάρι, Πέτρες, Δράμια, Γεωργιούπολη (όπου θα διεξαχθεί το δεύτερο σπριντ ευθείας), Βρύσσες, Άγιοι Πάντες, Νιο Χωριό, Στύλος, Μαλάξα. Μετά, από το Νεροκούρο, το πελοτόν θα εισέλθει στην πόλη των Χανίων ολοκληρώνοντας την αγωνιστική δράση του 1ου ΕΤΑΠ στη γραμμή τερματισμού που θα είναι έξω από τα Νεώρια, στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων.

Ο «ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος», που επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία, είναι ένα πολύ μεγάλο αθλητικό, τουριστικό, ψυχαγωγικό αλλά και εκπαιδευτικό γεγονός που προβάλει με τον καλύτερο τρόπο τη χώρα και τις φυσικές ομορφιές της.

Η Κρήτη, η Αττική, η Στερεά Ελλάδα, η Θεσσαλία και η Ήπειρος είναι χαρακτηριστικοί τουριστικοί προορισμοί, οι οποίοι ενισχύονται όχι μόνο από τους ποδηλατικούς αγώνες, αλλά και από τις παράλληλες δράσεις που θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια των πέντε αγωνιστικών ημερών.

Ο Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας έχει ως στόχο να αναπτύξει το άθλημα της ποδηλασίας στην Ελλάδα και να συμβάλει στη δημιουργία μιας σύγχρονης ποδηλατικής κουλτούρας στους πολίτες που περνάει και μέσα από τους κανόνες οδικής ασφάλειας.

Η πρώτη διαδρομή (εταπ) του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου ξεδιπλώνει όλη την ομορφιά της Κρήτης, ξεκινάει από το Ηράκλειο, συνεχίζει στο Ρέθυμνο και τερματίζει στο Παλιό Λιμάνι στα Χανιά.

Οι επόμενες τέσσερις απαιτητικές διαδρομές διασχίζουν την ηπειρωτική Ελλάδα, σε διαδρομές από το ΟΑΚΑ μέχρι την Ιτέα, από τους Δελφούς μέχρι την Καρδίτσα και τη Λάρισα και από την Καλαμπάκα μέχρι τα Ιωάννινα που θα γίνει και ο τερματισμός του πέμπτου εταπ.

Το πελοτόν θα περάσει συνολικά από πέντε περιφέρειες, 11 νομούς, 28 πόλεις και θα καλύψει περισσότερα από 858 χιλιόμετρα με φόντο το μεσογειακό ελληνικό τοπίο.

Ο «ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας» θα καλυφθεί τηλεοπτικά από τα διεθνή αθλητικά δίκτυα ενώ η Eurovision έχει ετοιμάσει μια σύγχρονη τηλεοπτική παραγωγή που θα διανείμει τη δράση του μεγάλου ποδηλατικού αγώνα και θα αναδείξει τις ομορφιές των περιοχών από όπου θα περάσει το πελοτόν το πενθήμερο της αγωνιστικής δράσης (27/4-1/5), σε όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα και πρακτορεία ειδήσεων του πλανήτη.

Οι ομάδες του Γύρου

*Trek – Segafredo – UCI World Team|
*Bingoal Pauwels Sauces WB – UCI Pro Team
*Drone Hopper – Androni Giocattoli – UCI Pro Team
*Human Powered Health – UCI Pro Team
*Caja Rural – Seguros RGA – UCI Pro Team
*Team Novo Nordisk – UCI Pro Team
*Allinq Continental Cycling Team – UCI Continental Team
*Astana Qazaqstan Development Team – UCI Continental Team
*BHS – PL Beton Bornholm – UCI Continental Team
*Cross Team Legendre – UCI Cyclocross Team
*Dukla Banska Bystrica – UCI Continental Team
*Bolton Equities Black Spoke Pro Cycling – UCI Continental Team
*Giotti Victoria – Savini Due – UCI Continental Team|
*Mg.K Vis-Color for Peace-VPM – UCI Continental Team
*Team Coop – UCI Continental Team
*Terengganu Polygon Cycling Team – UCI Continental Team
*XSpeed United Continental– UCI Continental Team
*Tarteletto – Isorex – UCI Continental Team
*Εθνική ομάδα Κύπρου
*Εθνική ομάδα Ελλάδας

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις