Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ποδόσφαιρο: Το Brexit σακατεύει την Premier League – Σχεδόν οι μισοί ξένοι πρέπει να φύγουν

Ποδόσφαιρο: Το Brexit σακατεύει την Premier League – Σχεδόν οι μισοί ξένοι πρέπει να φύγουν

Το Brexit αναμένεται να “κόψει τα πόδια” των ομάδων της Premier League στην Μεγάλη Βρετανία καθώς βάζει πλαφόν στους ξένους παίκτες και οι μεγαλύτερες και εμπορικότερες ομάδες που σήμερα μοιάζουν με τη… λεγεώνα των ξένων θα πρέπει να διώξουν 5, 6 ή και 8 ποδοσφαιριστές.

Μάλλον ήταν οι Βρετανοί ποδοσφαιρόφιλοι που κρέμονταν από τα χείλη της Μέι. Το Brexit απειλεί τις ομάδες της Premier League. Οι σύλλογοι με τη Μεγάλη Βρετανία εκτός Ε.Ε. θα πρέπει να μείνουν το πολύ με 12 ξένους παίκτες.

Με το Brexit αστέρες των βρετανικών γηπέδων από Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία και όπου αλλού ανά την Ε.Ε. θα θεωρούνται ξένοι.

Ως εδώ όλα μοιάζουν λογικά και… επόμενα. Όμως στην Premier League οι μεγαλύτεροι αστέρες, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν είναι Βρετανοί. Το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου κατά πολλούς είναι μια πραγματική Βαβέλ και ειδικά οι μεγάλες ομάδες έχουν στις τάξεις τους ελάχιστους ποδοσφαιριστές από τη Γηραιά Αλβιώνα.

Ουρανός… χωρίς αστέρια οι ομάδες λόγω Brexit

Το βρετανικό ποδόσφαιρο στηρίζεται σε… μισθοφόρους από αλλού κι αυτό μάλλον δικαιολογεί και τις επιδόσεις της εθνικής ομάδας της Αγγλίας. Η εικόνα σήμερα, σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” είναι η εξής:

Μάντσεστερ Σίτι: 19 ξένοι – 4 Βρετανοί
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: 18 ξένοι – 8 Βρετανοί
Λίβερπουλ: 15 ξένοι – 10 Βρετανοί
Τσέλσι: 20 ξένοι – 5 Βρετανοί
Τότεναμ: 18 ξένοι – 8 Βρετανοί
Άρσεναλ: 19 ξένοι – 6 Βρετανοί

Κάπως έτσι το Brexit δείχνει την έξοδο σε 7 παίκτες της Μάνντσεστερ Σίτι, σε έξι της Γιουνάιτεντ, σε τρεις από τη Λίβερπουλ, σε οκτώ της Τσέλσι, έξι της Τότεναμ και επτά της Άρσεναλ.
Αυτοί που δεν θα πονέσουν και πολύ είναι οι οπαδοί και οι προπονητές της Κάρντφ, της Κρίσταλ Πάλας της Μπέρνλι, της Μπόρνμουθ και της Σαουθάμπτον που είτε έχουν λιγότερους από 12, είτε θα αναγκαστούν να αντικαταστήσουν μόνο έναν με δύο ποδοσφαιριστές.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις