Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

«O ΠΟΥ πρότεινε στην UEFA “λουκέτο” μέχρι τα τέλη του 2021»

«O ΠΟΥ πρότεινε στην UEFA “λουκέτο” μέχρι τα τέλη του 2021»
ΦΩΤΟ Reuters

Την ώρα που η UEFA καταστρώνει τα πλάνα της για να βγει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο από την… καραντίνα που το έβαλε ο κορονοϊός, άρθρο της “Repubblica” κάνει λόγο για πρόταση του ΠΟΥ που πάει κόντρα στις συγκεκριμένες προθέσεις.

Η UEFA προσπαθεί να επαναφέρει το ποδόσφαιρο στις “ράγες” του και επιμένει για την ολοκλήρωση των εγχώριων πρωταθλημάτων, κάτι που θα βοηθήσει τη… στελέχωση του νέου Champions League και Europa League.

Σύμφωνα όμως με άρθρο της “Repubblica”, το οποίο επικαλείται ρεπορτάζ της βραζιλιάνικης ιστοσελίδας “veja.abril.com.br” ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πρότεινε στην UEFA την ακύρωση όλων των διοργανώσεων και των εγχώριων πρωταθλημάτων μέχρι και τα τέλη του 2021!

Η τηλεδιάσκεψη των δύο πλευρών διήρκεσε περισσότερες από δύο ώρες, με τα μέλη του ΠΟΥ να εκφράζουν την ανησυχία τους για ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων από τον κορονοϊό.

Ο ΠΟΥ υποστηρίζει πως θα ήταν καλύτερο να μπει “λουκέτο” στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, από την στιγμή που δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Η συγκεκριμένη πρόταση δεν θα υλοποιηθεί, αφού οι οικονομικές επιπτώσεις της θα ήταν τεράστιες .

Να θυμίσουμε εδώ ότι την Πέμπτη (23/4) είναι προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA, με θέμα το μέλλον των εθνικών πρωταθλημάτων τα οποία έχουν διακοπεί λόγω κορονοϊού.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις