Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Superleague: Ο Λυσάνδρου έθεσε deadline επανέναρξης αλλιώς… διακοπή!

Superleague: Ο Λυσάνδρου έθεσε deadline επανέναρξης αλλιώς… διακοπή!
Intime.gr

Ο πρόεδρος της Superleague, Μινάς Λυσάνδρου, ανέφερε πως το πρωτάθλημα θα πρέπει να επανεκκινήσει μέχρι τις 14 Ιουνίου, αλλιώς δεν θα συνεχιστεί.

Η πλειονότητα των ομάδων της Superleague τάχθηκε υπέρ της επανέναρξης του πρωταθλήματος στο Δ.Σ. της Λίγκας το οποίο πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, την Τετάρτη (29/4).

Οι ομάδες της Superleague αποφάσισαν επανέναρξη του πρωταθλήματος με ενστάσεις

Κατά την τηλεδιάσκεψη ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Μηνάς Λυσάνδρου, ανέφερε πως το πρωτάθλημα θα πρέπει να επανεκκινήσει μέχρι τις 14 Ιουνίου, αλλιώς δεν θα συνεχιστεί.

Ο κ. Λυσάνδρου θεωρεί πως οι προπονήσεις πρέπει να αρχίσουν το αργότερο έως τις 25 Μαΐου, με ιδανική ημερομηνία τη 18η Μαΐου και μέχρι τις 14 Ιουνίου να έχει γίνει η σέντρα στα παιχνίδια.

“Το πρωτάθλημα δεν μπορεί να αρχίσει μετά τις 14 Ιουνίου. Άρα πρέπει να προηγηθούν οι ομαδικές προπονήσεις στις 18 Μαΐου, όπως είπε ο κ. Γκαγκάτσης. Σε κάθε περίπτωση να αρχίσουν οι ομαδικές το αργότερο στις 25 Μαΐου”, ανέφερε ο κ. Λυσάνδρου.

Από τη Superleague αποφασίστηκε να σταλεί μια επιστολή προς την κυβέρνηση με την οποία να αιτούνται το άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων των ΠΑΕ ώστε αρχικά να επιτραπούν οι προπονήσεις και εν συνέχεια (σε εύλογο διάστημα) να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα.

Σχετικά με το άνοιγμα των εγκαταστάσεων και την ατομική και ομαδική άθληση/προπόνηση σε αυτές, θα γίνουν ανακοινώσεις από την κυβέρνηση το απόγευμα της Πέμπτης (30.04.2020).

Η απόφαση που εν τέλει ομόφωνα πήρε το Δ.Σ. του συνεταιρισμού αναφέρει:

«Εξουσιοδοτείται ο πρόεδρος του Δ.Σ. να υποβάλλει αίτημα προς την κυβέρνηση και κάθε άλλη αρμόδια αρχή περί του να επιτραπούν πρώτα οι ατομικές και εν συνεχεία οι ομαδικές προπονήσεις των ποδοσφαιριστών των ΠΑΕ της Super League, στις αθλητικές εγκαταστάσεις των ομάδων.

Πρόθεση του συνόλου των ομάδων είναι να επανεκκινήσει το πρωτάθλημα υπό ένα πλαίσιο προϋποθέσεων που σχετίζονται με τη διασφάλιση της υγείας των ποδοσφαιριστών και την ύπαρξη επαρκούς πρότερου χρόνου προπονήσεων πριν την έναρξη των αγώνων.

Το Δ.Σ. θα επανεκτιμήσει την κατάσταση και θα λάβει τυχόν αποφάσεις το αργότερο μέχρι τις 18/5».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις