Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

ΑΕΚ – ΑΕΛ: “Φόρτσαρε” στο δεύτερο μέρος και νίκησε απουσίες και “βυσσινί”!

ΑΕΚ – ΑΕΛ: “Φόρτσαρε” στο δεύτερο μέρος και νίκησε απουσίες και “βυσσινί”!
ΦΩΤΟ Intime

Η ΑΕΚ πετυχαίνοντας πανέμορφα τέρματα νίκησε την ΑΕΛ με 3-0 στο ΟΑΚΑ για την 19η αγωνιστική της Superleague και διατήρησε απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες της παραμένοντας στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ νίκησε με 3-0 την ΑΕΛ στο ΟΑΚΑ για την 19η αγωνιστική της Superleague, παρά τις πολλές απουσίες που είχε, και έφτασε τους 34 βαθμούς παραμένοντας στην 3η θέση της βαθμολογίας στο +6 από τον Παναθηναϊκό και στο +9 από τον ΟΦΗ. Η Ένωση επέστρεψε έτσι στις νίκες μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα την προηγούμενη αγωνιστική.

Η ΑΕΛ προσπάθησε αλλά μετά το απίθανο γκολ του Σιμάο -με τακουνάκι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους- “κατέρρευσε” δεχόμενη άλλα δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο από Ολιβέιρα και Λόπες, ενώ δεν κατάφερε ποτέ να απειλήσει ουσιαστικά, μένοντας έτσι στους 23 βαθμούς.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης ΕΔΩ.

Το ματς

Με τις δύο ομάδες να επιδίδονται σε μονομαχίες στο κέντρο ξεκίνησε το ματς στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ πήρε γρήγορα την πρωτοβουλία των κινήσεων μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο, αλλά πλην κάποιον μακρινών σουτ του Βέρντε, δεν κατάφερνε να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση. Η άμυνα της ΑΕΛ ήταν πολύ καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο και δεν επέτρεπε στους γηπεδούχους να αναπτυχθούν ορθολογικά από τον άξονα, συνεπώς αυτοί κατέφευγαν σε προσπάθειες από τα πλάγια, κυρίως με τους Μπακάκη και Λόπες αλλά χωρίς κάποιο αποτέλεσμα. Το ημίχρονο κυλούσε προς το 0-0 μέχρι που στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ολιβέιρα έκανε άλλη μία σέντρα στην περιοχή και ο Σιμάο με φοβερό τακουνάκι εν κινήσει στο πρώτο δοκάρι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για την ΑΕΚ.

Το 1-0, που ήταν και το τελικό σκορ του πρώτου ημιχρόνου, φάνηκε πως αποσυντόνισε την ΑΕΛ, η οποία δεν το… ξεπέρασε στη διάρκεια της ανάπαυλας. Η ΑΕΚ με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους προειδοποίησε στο 46′ με κοντινή κεφαλιά του Μάνταλου, η οποία όμως ήταν αδύναμη και κατέληξε στα χέρια του Κρίστινσον. Στο 50′ όμως ο Ολιβέιρα υποδέχτηκε τη μπάλα στα όρια της περιοχής έχοντας πλάτη το τέρμα και με ένα εκπληκτικό γύρισμα του σώματός του ελευθερώθηκε και σούταρε αφήνοντας “άγαλμα” τον Κρίστινσον, διπλασιάζοντας έτσι τα τέρματα της Ένωσης.

Το “κερασάκι” στην τούρτα έβαλε ο Λόπες στο 62ο λεπτό, αφού κοντρόλαρε, με διπλή προσπάθεια, την πολύ όμορφη μπαλιά του Μάνταλου και μπήκε στην περιοχή από αριστερά πλασάροντας εύστοχα τον Κρίστινσον για το 3-0. Τα υπόλοιπα λεπτά του ματς έμοιαζαν διαδικαστικά και έτσι ήταν, αφού η ΑΕΛ δεν κατάφερε ποτέ να απειλήσει τους γηπεδούχους, ακόμα και όταν ο Μάσιμο Καρέρα απέσυρε Ολιβέιρα και Μάνταλο για να τους ξεκουράσει, δίνοντας χρόνο συμμετοχής στους μικρούς Γιούση και Μπότο. Η ΑΕΚ στον αντίποδα προσπάθησε για ένα δεύτερο γκολ αλλά πλη της μεγάλης ευκαιρία του Βέρντε, που πλάσαρε άστοχα από τη μικρή περιοχή στο 71′ δεν είχε επιδείξει κάτι άλλο αξιόλογο και το 3-0 έμεινε ως το τέλος.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Βράνιες (85’ Βασιλαντωνόπουλος), Οικονόμου, Σβάρνας, Λόπες, Μπακάκης, Σιμόες, Κρίστισιτς, Μάνταλος (78’ Γιούσης), Βέρντε, Ολιβέιρα (68’ Μπότος)

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μπέρτος (78’ Μπάλλας), Μιχαήλ, Μόρας (68’ Ζίζιτς), Καρανίκας, Μιλοσάβλιεβιτς, Σεσέροβιτς, Κάτσε, Μπράλιτς (55’ Μπούστος), Ουάρντα, Παπάζογλου

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις