Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

ΑΕΚ – Αούστρια, Χιμένεθ: “Νίκη για να αποκτήσει αξία το διπλό στη Ριέκα”

Χιμένεθ
ΑΕΚΑ

Ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε για την αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Αούστρια για το Europa League και τόνισε ότι πρέπει να έρθει η νίκη στο ματς της Πέμπτης, για να έχει μεγαλύτερη αξία το “τρίποντο” που πήραν οι “κιτρινόμαυροι” στην έδρα της Ριέκα.

Να κρατήσει την μπάλα… χαμηλά προσπάθησε ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα της ΑΕΚ με την Αούστρια Βιέννης, την Τετάρτη.

Ο Ισπανός τεχνικός αναφέρθηκε στην πιθανή κούραση που μπορεί να υπάρξει στους παίκτες με τους συνεχεία αγώνες, επισήμανε πως δεν υπάρχει εξτρά πίεση για τη συμμετοχή της ΑΕΚ σε πρωτάθλημα και Europa League.

Μάλιστα, τόνισε πως αν η Ένωση δεν μπορέσει να εξασφαλίσει ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Αούστρια Βιέννης, τότε δεν θα έχει αξία η εκτός έδρας νίκη επί της Ριέκα.

Οι δηλώσεις του Μανόλο Χιμένεθ

Για τις διαφορές που θα έχει το παιχνίδι με τη Ριέκα με το αυριανό:

“Αν με μία νίκη πιστεύουμε πως τα έχουμε καταφέρει όλα ,είναι σαν να λέμε πως έχουμε συμβιβαστεί με αυτό και δεν μπορούμε παραπάνω.

Αυτό που κάναμε με τη Ριέκα θα έχει μεγαλύτερη αξία αν κάνουμε το ίδιο και αύριο. Απαιτεί μεγάλη συγκέντρωση, προσπάθεια και ταπεινότητα”.

Για τις σκέψεις του για το παιχνίδι της Πέμπτης:

“Όσο περισσότερο ξεκούραση υπάρχει θα είναι καλύτερα. Θα έχουν περάσει τέσσερις ημέρες από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Η αποκατάσταση θα είναι πλήρης.

Πιο δύσκολο θα είναι το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης καθώς θα έχουν περάσει μόλις τρεις ημέρες. Το καλύτερο αναλγητικό είναι η νίκη και θα πρέπει να μπορούμε να ξεχωρίσουμε τις δύο διοργανώσεις”.

Χιμένεθ

Για το αν έχει καταλήξει στην 11άδα που θα παρατάξει:

“Το πιο σημαντικό είναι η ξεκούραση. Όταν υπάρχουν παιχνίδια κάθε τρεις μέρες δεν μου αρέσει να κάνω σχέδια από πριν. Θα περιμένω μέχρι αύριο για να αποφασίσω”.

Για το πώς μπορεί η ΑΕΚ να ανταποκριθεί σε δύο διοργανώσεις:

“Δεν δέχομαι ότι υπάρχει έξτρα πίεση. Εμείς έχουμε τα πόδια μας στη γη και ακόμα και αν κερδίσαμε τον Ολυμπιακό κανείς δεν εγγυάται πως πάμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα.

Αυτή θα ήταν έλλειψη σεβασμού προς τους άλλους αντιπάλους μας εκ των οποίων κάποιοι έχουν και μεγαλύτερο μπάτζετ. Η φιλοσοφία της ΑΕΚ είναι να δίνουμε τη μάχη και να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά.

Ούτε είμαστε καταπληκτικοί ούτε θα γίνουμε κακοί αν χάσουμε κάποια στιγμή. Έχουμε την υποχρέωση να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια.

Το μόνο παιχνίδι που έχει αξία τώρα είναι με την Αούστρια και όχι ο Ολυμπιακός.

Γι’ αυτό στόχος της ΑΕΚ είναι το παιχνίδι της ΑΕΚ με την Αούστρια και μετά το πρωτάθλημα. Δεν μου αρέσει η υπερβολή, ούτε η ηττοπάθεια.

Μου αρέσει η δουλειά και η ταπεινότητα. Και αυτό απαιτώ από τους παίκτες και το δίνουν.

Φυσικά είμαστε χαρούμενοι πως παίζει η ομάδα, ο μόνος τρόπος να συνεχίσουμε στην ίδια γραμμή. Πάντα θα έχουμε έναν αντίπαλο που θα προσπαθεί να σταματήσει”.

Γαλανόπουλος: “Όταν είμαστε σε καλή κατάσταση…”

Τους παίκτες της ΑΕΚ στη συνέντευξη Τύπου εκπροσώπησε ο Κώστας Γαλανόπουλος. Ο νεαρός μέσος τόνισε πως αν η ομάδα συνεχίσει παρουσιάζοντας τον καλό της εαυτό, τότε δεν έχει να φοβηθεί κανέναν.

Κάναμε μια πολύ μεγάλη νίκη με τη Ριέκα. Συμφώνω με τον κόουτς ότι δεν θα έχει τόσο μεγάλη αξία, αν δεν τα καταφέρουμε και αύριο.

Γαλανόπουλος

Είμαστε μεγάλη ομάδα. Πηγαίνουμε σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη. Το πρωτάθλημα και το κύπελλο είναι από τους βασικούς στόχους της ομάδας. Από την Ευρώπη λείπουμε καιρό, όμως μέσα στο γήπεδο δείξαμε ότι δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα κι όταν είμαστε σε καλή κατάσταση δύσκολα μπορούν να μας σταματήσουν.

Όταν μια ομάδα νικάει, όλα είναι τέλεια. Η ψυχολογία μας είναι στα ύψη κι αυτό φαίνεται στο γήπεδο.

Ακόμα κι αν βρεθούμε πίσω στο σκορ, όπως είδατε και εναντίον του Ολυμπιακού, δεν σταματήσαμε στιγμή να ζητάμε το γκολ και μετά τη νίκη.

Είναι πολύ σημαντικό αυτό που έχουμε καταφέρει και θα προσπαθήσουμε να το κρατήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε”.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις