Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης: “Λύτρωσε” την Ένωση ο Χριστοδουλόπουλος!

ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης: “Λύτρωσε” την Ένωση ο Χριστοδουλόπουλος!
ΦΩΤΟ eurokinissi

Στην κορυφή της Superleague ανέβηκε η ΑΕΚ. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έδωσε συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα, επικρατώντας εντός έδρας του Αστέρα Τρίπολης με 1-0, για την 21η αγωνιστική της Superleague. Η Ένωση θα βρίσκεται στο ρετιρέ της βαθμολογίας τουλάχιστον για τις επόμενες 24 ώρες, μιας κι αύριο (12/2) ο ΠΑΟΚ, ο οποίος βρίσκεται πλέον στο -1 από τους “κιτρινόμαυρους”, υποδέχεται την ΑΕΛ και θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στην πρώτη θέση.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο Αραούχο έχασε τα άχαστα, ο Αθανασιάδης κατέβασε ρολά, αλλά τελικά η ΑΕΚ βρήκε τον τρόπο να παραβιάσει την εστία του Αστέρα Τρίπολης και να φτάνει στη νίκη. Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου στο 61′, η ΑΕΚ “λύγισε” τον Αστέρα κι ανέβηκε προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας της Superleague. Το ντεμπούτο με τη φανέλα της Ένωσης έκανε ο Νίκλας Χουλτ.

Ο αγώνας

Η ΑΕΚ ήταν πολύ ανώτερη από τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία του Τσιντώτα. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ μπήκε στο παιχνίδι με το πόδι τέρμα πατημένο στο γκάζι. Ωστόσο, η υπεροχή της δεν μετουσιώθηκε σε κάποιο γκολ, μιας κι ο Αραούχο ήταν πολύ άτυχος, ενώ ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμεων, Αθανασιάδης, σε εξαιρετική μέρα.

Ο Αθανασιάδης κατέβασε ρολά, κάνοντας εντυπωσιακές επεμβάσεις σε σουτ των Αραούχο (26′) και Γκάλο (43′). Ο Αργεντινός επιθετικός δεν είχε ρέντα, μιας και η κεφαλιά του στο πρώτο λεπτό του αγώνα πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 13′ πρωταγωνίστησε στο blooper της χρόνιας.  Στην προσπάθειά του να απομακρύνει ο Τριανταφυλλόπουλος «κρέμασε» τον Αθανασιάδη στέλνοντας τη μπάλα προς το τέρμα. Ομως εκατοστά πριν αυτή περάσει τη γραμμή, παρενέβη ο… Αραούχο και με ένα άγγιγμα την έστειλε στο δοκάρι! Αν άφηνε την μπάλα ο Αραούχο, αυτή θα κατέληγε σίγουρα στα δίχτυα.

“Λύτρωση” από Χριστοδουλόπουλο

Ο Χιμένεθ πέρασε τους Κονέ και Λιβάγια με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ενώ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του στο 57′, μιας κι ο Κονέ τραυματίστηκε και τη θέση του πήρε ο Χριστοδουλόπουλος. Αφού η ΑΕΚ την γλίτωσε στο 57′, όταν ο Σελίν λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα δίχτυα, άνοιξε το σκορ στο 61′.

Ο Γκάλο έκανε το σουτ, με τον Σελίν να κάνει χέρι στην περιοχή και τον διαιτητή να δίνει το πέναλτι. Ο Χριστοδουλόπουλος ανέλαβε την εκτέλεση του κι έκανε το 1-0.

Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Αστέρας Τρίπολης δεν απείλησε την εστία της ΑΕΚ. Αντίθετα, η Ένωση έχασε ευκαιρίες για το 2-0, αλλά ο Αθανασιάδης ήταν τρομερός. Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων κράτησε το 1-0, ενώ ο Αραούχο πήρε όσκαρ ατυχίας στο 80′, μιας κι είχε και δεύτερο δοκάρι στο παιχνίδι.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώντας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος (46΄ Κονέ, 57΄λ.τρ. Χριστοδουλόπουλος), Μοράν, Γκάλο, Μασούντ, Μπακασέτας (46΄ Λιβάγια), Αραούχο

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Μπέρτος, Πασαλίδης (87΄ Μαντίντα), Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης (77΄ Δουβίκας), Τόνσο, Καλτσάς (55΄ Σελίν), Μανιάς

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις