Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

AEK: Και πάλι μέλος του European Club Association!

AEK: Και πάλι μέλος του European Club Association!
facebook.com/AEK.FC.OFFICIAL/

Μετά την επιστροφή της στην ελίτ του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, με την πρόκριση της στους ομίλους του Champions League, η ΑΕΚ ολοκλήρωσε και τυπικά τις διαδικασίες για την επιστροφή της στο ECA.

Η πτώση της ΑΕΚ στη Γ Εθνική κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου -και η απουσία της από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις- είχε φέρει και την “αποβολή” της από European Club Association (ECA).

Τώρα όμως, η Ένωση ολοκλήρωσε τις απαραίτητες διαδικασίες και… επέστρεψε στο μοναδικό και ανεξάρτητο σώμα που εκπροσωπεί σε επίπεδο UEFA τους ευρωπαϊκούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους, και μάλιστα ως ordinary member

Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ

“Ταυτόχρονα σχεδόν με την επιστροφή της στους ομίλους του UEFA Champions League, η ΑΕΚ ολοκλήρωσε πριν από λίγο και τυπικά τις διαδικασίες για την επιστροφή της στο ECA, δηλαδή στο European Club Association, που είναι το μοναδικό και ανεξάρτητο σώμα που εκπροσωπεί σε επίπεδο UEFA τους ευρωπαϊκούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους.

Η φωνή των ευρωπαϊκών club αντικατέστησε από το 2008 το περίφημο G-14 Group και στη συνέχεια το European Club Forum. Η ΑΕΚ υπήρξε εκ των πρώτων μελών του ECA, αλλά είχε χάσει τη θέση της μετά τον υποβιβασμό της αλλά και την απουσία της από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Μετά από τρεις σερί ευρωπαϊκές συμμετοχές, την περσινή εντυπωσιακή της παρουσία στο Europa League, αλλά και την εφετινή επιστροφή στο UEFA Champions League, η ΑΕΚ είναι και πάλι μέλος του ECA και μάλιστα ordinary member με δικαίωμα ψήφου στις γενικές συνελεύσεις του οργάνου.

Η ευρωπαϊκή επιστροφή της ομάδας είναι πλέον γεγονός και με τη βούλα”.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις