Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

ΑΕΚ: “Καρφιά” παικτών για Καρντόσο και… ψήφος εμπιστοσύνης σε Κωστένογλου!

ΑΕΚ: “Καρφιά” παικτών για Καρντόσο και… ψήφος εμπιστοσύνης σε Κωστένογλου!
Intime

Τα όσα δήλωσαν οι Αντρέ Σιμόες και Μάρκο Λιβάγια, μετά την εκπληκτική νίκη της Αεκ στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης για Καρντόσο και Κωστένογλου.

Η ΑΕΚ προσπαθεί να… ξεχάσει την περίοδο του Μιγκέλ Καρντόσο και με εμφανίσεις – νίκες όπως αυτή στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης προσπαθεί να φτιάξει τη ψυχολογία της. Δύο από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του “διπλού” της Ένωσης, οι Αντρέ Σιμόες και Μάρκο Λιβάγια σχολίασαν τις εξελίξεις που υπήρξαν στον πάγκο των “κιτρινόμαυρων”.

“Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις τι είναι η ΑΕΚ. Τι σημαίνει αυτή η ομάδα και να το καταλαβαίνουν όλοι από την πρώτη μέρα” τόνισε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος μέσος, ρίχνοντας το “καρφί” του στον Καρντόσο. “ είναι ένας πολύ καλό προπονητής και μας έχει βοηθήσει πολύ όλους μας”ανέφερε για τον Νίκο Κωστένογλου, αν και απέφυγε να πάρει ξεκάθαρη θέση για το αν επιθυμεί την παραμονή του.

Αντιθέτως, ο Λιβάγια εξέφρασε ανοικτά τη στήριξη του στον Νίκο Κωστένογλου, λέγοντας πως θα τον κρατούσε στην ομάδα. “Δείξαμε στα δύο τελευταία παιχνίδια ότι μπορούμε να τα πάμε πολύ καλά” ανέφερε με.. ειρωνική διάθεση, αναφερόμενος στο τι κρατάει από τον καρντόσο.

Τα όσα δήλωσε ο Σιμόες στην κάμερα της NOVA

Για τη νίκη στην Τρίπολη: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για τη νίκη και το παιχνίδι της ομάδας. Τις τελευταίες μέρες είμαστε σαν οικογένεια. Κάναμε και στην Τουρκία ένα πολύ καλό παιχνίδι, όμως δυστυχώς δεν πήραμε την πρόκριση. Αυτές τις μέρες έχουμε ξανά πολύ καλό κλίμα, είπαμε στα αποδυτήρια ‘πάμε να το γυρίσουμε και να δείξουμε ποια είναι η ΑΕΚ, ποια είναι η ιδέα της ΑΕΚ’».

Για τον Νίκο Κωστένογλου: «Μας μίλησε από την πρώτη στιγμή σαν ώριμους ανθρώπους, άλλαξε το κλίμα και τον ευχαριστώ προσωπικά. Δεν τον γνώριζα πριν, όμως είναι ένας πολύ καλό προπονητής και μας έχει βοηθήσει πολύ όλους μας».

Για τον κόσμο: «Είναι απίστευτος, γέμισε το γήπεδο εδώ, ήταν μαζί μας και στην Τουρκία. Αυτό που θέλουμε κι εμείς είναι να έχουμε τον κόσμο δίπλα μας και να μας στηρίζει».

Για την απομάκρυνση Καρντόσο: «Είναι πολλοί λόγοι, αλλά δεν θέλω να μιλήσω για το πριν. Πάρθηκαν αποφάσεις από τη διοίκηση, οπότε εγώ δεν μπορώ να πω κάτι. Δεν έχω μιλήσει με τον Καρντόσο από όταν έφυγε, αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στις ομάδες. Θέλω όμως να πω ότι είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις τι είναι η ΑΕΚ. Τι σημαίνει αυτή η ομάδα και να το καταλαβαίνουν όλοι από την πρώτη μέρα…»

Τα όσα δήλωσε ο Λιβάγια στην κάμερα της NOVA

Για το “διπλό” της ΑΕΚ: «Μετά από ένα απίστευτο παιχνίδι στην Τουρκία η ομάδα τα πήγε πάρα πολύ καλά και είμαι πολύ χαρούμενος. Δείξαμε χαρακτήρα και τώρα έχουμε δύο εβδομάδες για να δουλέψουμε. Ο κ. Κωστένογλου είναι πάρα πολύ καλός άνθρωπος, μιλάει πάρα πολύ με τους ποδοσφαιριστές και η διαφορά είναι ότι τώρα είμαστε περισσότερο ομάδα. Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που δεν χρειάζεται να παίζει πάντα από πίσω με τον τερματοφύλακα με κοντινές πάσες όπως μας ζητούσε ο προηγούμενος προπονητής. Έχουμε μεγάλη δυναμική, δίνει τη μάχη της κατά τη διάρκεια του αγώνα και είναι αυτή που είδαμε σήμερα»

Για τον πανηγυρισμό με τον κόσμο: «Προσπαθούσα να τους πω να δώσουν έξτρα ώθηση για μας, τους ευχαριστώ γιατί μας βοήθησαν πολύ με την παρουσία τους σήμερα».

Για το τι κρατάει από τον Καρντόσο: «Δείξαμε στα δύο τελευταία παιχνίδια ότι μπορούμε να τα πάμε πολύ καλά».

Για τον Ολιβέιρα: «Ειναι ένας ένας μεγάλος και έμπειρος παίκτης, έχει προσαρμοστεί αρκετά γρήγορα και είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει. Ελπίζουμε να μην έχει κάτι πολύ σοβαρό».

Για το αν θα κρατούσε τον Κωστένογλου: «Ναι».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις