Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

ΑΕΚ – Κραϊόβα: Πρόκριση με… νεύρα για την Ένωση!

ΑΕΚ – Κραϊόβα: Πρόκριση με… νεύρα για την Ένωση!
ΦΩΤΟ intime

Η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει την πρόκριση επί της Κραϊόβα στο Europa League, με το 1-1 στο ΟΑΚΑ, όμως το κακό δεύτερο ημίχρονο ενόχλησε τον Μιγκέλ Καρντόσο, ο οποίος είδε και τον Μάρκο Λιβάγια να αποχωρεί εκνευρισμένος για τα αποδυτήρια μετά την αλλαγή του στο ματς.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ισόπαλη 1-1 με την Κραϊόβα αναδείχθηκε η ΑΕΚ στο “άδειο” ΟΑΚΑ και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του Europa League, παρότι έπαιξε με τη φωτιά στο δεύτερο ημίχρονο, εμφανίζοντας τραγική εικόνα.

O Μάνταλος στο 24′ με εξαιρετική ατομική ενέργεια άνοιξε το σκορ για την Ένωση, αλλά στη συνέχεια οι “κιτρινόμαυροι” εμφάνισαν χειρότερη εικόνα, δέχθηκαν την ισοφάριση με τον Ιβάνοφ στο 63′ και “απειλήθηκαν” και με δεύτερο, αλλά κράτησαν τελικά το σκορ πρόκρισης. Έτσι θα βρεθούν στα πλέι οφ της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, όπου και θα αντιμετωπίσουν την Τραμπζονσπόρ.

Το παιχνίδι

Το παιχνίδι ξεκίνησε “μουδιασμένα” με καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορούν να βρουν ρυθμό, όμως μετά το πρώτο εικοσάλεπτο, η Ένωση ανέβασε την απόδοσή της, με τον Μάνταλο να είναι αρκετά δραστήριος.

Ο αρχηγός της Ένωσης ήταν αυτός που έχασε και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς, με ωραίο σουτ που πέρασε άουτ στο 24′. Δύο λεπτά αργότερα όμως, έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια και ιδανικό τελείωμα για το 1-0.

Το γκολ έδειξε να “φτιάχνει” την ψυχολογία των παικτών του Μιγκέλ Καρντόσο, οι οποίοι έχασαν στη συνέχεια διαδοχικές ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ. Ο Ολιβέιρα στο 28′ με προβολή έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, ενώ αμέσως μετά ο Λόπες σούταρε πάνω στον Πιλιατσέλι και ο Πορτογάλος ξανά στο 40′ αστόχησε από καλή θέση, για να παραμείνει το 1-0 μέχρι το ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος όμως, η Ένωση εμφανίστηκε αγνώριστη. Με τον Κρίστισιτς να είναι ο χειρότερος του γηπέδου, η ΑΕΚ βρέθηκε σε θέση άμυνας από νωρίς, με την Κραϊόβα να “πιέζει” για ένα γκολ, παρότι ήθελε τρία για να προκριθεί.

Ο Καρντόσο αντικατέστησε στο 59′ τον Σέρβο, αλλά μαζί και τον Λιβάγια, ο οποίος φανερά εκνευρισμένος από την αντικατάστασή του, αποχώρησε για τα αποδυτήρια.

Αμέσως μετά δε, οι Ρουμάνοι βρήκαν το γκολ, με τον Μπάνκου να σεντράρει από αριστερά, τον Μπάρκα να κάνει κακή έξοδο και τον Ιβάνοφ με κεφαλιά να ισοφαρίζει σε 1-1.

Το γκολ όχι μόνο δεν “αφύπνισε” τους παίκτες της Ένωσης, αλλά έβγαλε και την Κραϊόβα μαζικά στην επίθεση. Μπανκού και Φόρτες έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για ένα δεύτερο τέρμα, αλλά αποδείχθηκαν ιδιαίτερα άστοχοι.

Ο Καρντόσο ήταν έξαλλος στον πάγκο, αλλά μόνο η είσοδος του Βέρντε στο τέλος του αγώνα κατάφερε να βγάλει την Ένωση στην επίθεση, με τον Ιταλό όμως να έχει δύο πολύ κακές επιλογές σε τετ-α-τετ με τον γκολκίπερ της Κραϊόβα.

Κάπως έτσι το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους, χαρίζοντας στην ΑΕΚ την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League, αλλά με πολύ… γκρίνια για την εμφάνιση της ομάδας.

Οι συνθέσεις στο ΑΕΚ – Κραϊόβα

ΑΕΚ (Μιγκέλ Καρντόσο): Μπάρκας, Λόπες, Σβάρνας, Βράνιες, Παουλίνιο, Σιμόες (83′ Γαλανόπουλος), Κρίστιτσιτς (58′ Σιμάο), Λιβάια (58′ Βέρντε), Ζεράλντες, Μάνταλος, Ολιβέιρα.

Κραϊόβα (Κορνέλιου Παπούρα): Πιλιατσέλι, Μάρτιτς, Ακά, Κέλιτς, Μπάνκου, Ιβάνοφ (80′ Κονσταντίν), Ματέιου, Τσικαλντάου, Μπάρμπουτς, Ρομάν (64′ Φόρτες), Μιχάιλα (55′ Βαταζέλου).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις