Τετάρτη, 22 Μαΐ
22oC Αθήνα

ΑΕΚ – Λιβάγια: Οι αριθμοί “λένε” την αλήθεια για τα… μάγια!

ΑΕΚ - Λιβάγια
ΦΩΤΟ eurokinissi

Εξελίσσεται σε ηγέτη της φετινής ΑΕΚ. Ο δανεικός από τη Λας Πάλμας, Μάρκο Λιβάγια, δέχθηκε έντονη κριτική για τα “άσφαιρα” παιχνίδια του στην αρχή της σεζόν, αλλά πλέον όλοι παραδέχονται πως έχει πάρει στην.. πλάτη του της Ένωση.

Ο Λιβάγια σκόραρε για τρίτη σερί αγωνιστική στην Superleague και “οδήγησε” την ΑΕΚ στη νίκη επί του Πλατανιά με 3-0.

Ο Κροάτης επιθετικός δέχθηκε έντονη κριτική στην αρχή της σεζόν, αλλά.. μέσα από την ΑΕΚ δεν ανησυχούσαν. Ήξεραν πως ο Λιβάγια μπορεί να γίνει μια ηγετική φυσιογνωμία μέσα στους “κιτρινόμαυρους” και πλέον δικαιώνονται.

Στα 24 του χρόνια, ο Λιβάγια ζει το… όνειρο με την φανέλα της ΑΕΚ, διανύοντας ένα εκπληκτικό πρώτο μισό του πρωταθλήματος.

Ο Κροάτης επιθετικός χρειάζεται λιγότερες από 4 τελικές προσπάθειες για να σκοράρει (3,8) και μάλιστα στην συγκεκριμένη κατηγορία είναι δεύτερος σε όλη τη Superleague, πίσω από τον Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς (1 γκολ ανά 3,4 προσπάθειες). Ο παίκτης του Χιμένεθ όμως έχει μόλις τις 6 από τις 15 του προσπάθειες εντός περιοχής, σε σχέση με τον Σέρβο φορ που έχει τις 16 από τις 17 τελικές προσπάθειές.

Τα… μάγια του Λιβάγια τον έχουν σε πολύ υψηλές θέσεις μεταξύ των παικτών της ΑΕΚ, μετά από 12 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πρώτη θέση των σκόρερ της ομάδας (4 γκολ), έχοντας αγωνιστεί σε 12 αγώνες. Έχει βοηθήσει δυο φορές κάποιο συμπαίκτη του να σκοράρει, ενώ οι σέντρες του προκαλούν τους μεγαλύτερους κινδύνους στις αντίπαλες άμυνες, έχοντας 43% εύστοχα γεμίσματα (1ος και σε αυτό τον τομέα στην ΑΕΚ)

Στα.. κακά του Λιβάγια βρίσκουμε την πρωτιά του στα λάθη, με 53, αλλά και στα φάουλ που κάνει (25), τα περισσότερα από κάθε άλλο παίκτη της ΑΕΚ. Αυτό προκύπτει και από το “ξύλο” που δίνει με τους αντίπαλους αμυντικούς, κάτι που δικαιολογεί και τις 4 κίτρινες κάρτες που έχει δεχθεί (2ος σε αυτή την κατηγορία στους “κιτρινόμαυρους”) και θα του στερήσει τη συμμετοχή του στον αγώνα με τον ΑΟΚ, στις 11 Δεκεμβρίου.

Πληροφορίες: ΑΠΕ και Superleaguegreece.net

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις