Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

ΑΕΚ, να η ευκαιρία! “Φωτιά και τσεκούρι” για ΠΑΟΚ στο “Κολοκοτρώνης”

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ

Ο Αστέρας Τρίπολης έβαλε.. φωτιά στην κορυφή της Superleague. Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε μέσα στην Τρίπολης με 3-2 και έδωσ την ευκαιρία στην ΑΕΚ -με νίκη επί του Πανιωνίου- να περάσει στην κορυφή της Superleague. Απίστευτο φινάλε, με τους Θεσσαλονικείς να ισοφαρίζουν με το πέναλτι που έκανε ο Ιγκλέσιας και τον μέσο των γηπεδούχων να διαμορφώνει το τελικό σκορ στην τελευταία φάση.

Έφερε τα πάνω – κάτω. Ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να κερδίσει τον ΠΑΟΚ με 3-2 μέσα στο “Θ. Κολοκοτρώνης”, με γκολ στην τελευταία φάση του ματς και έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΚ -με νίκη επί του Πανιωνίου- να περάσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Να θυμίσουμε πως εκκρεμεί η απόφαση των αρμόδιων οργάνων για την πιθανότητα τιμωρίας του ΠΑΟΚ, για την ματαίωση του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Το παιχνίδι…

Ο ΠΑΟΚ φάνηκε να “πατά” καλύτερα στα πρώτα λεπτά, προσπαθώντας να πλησιάσει την εστία του Αστέρα Τρίπολης επιτιθέμενος από τις πτέρυγες και δίνοντας πολύ συχνά μπάλα στον Πρίγιοβιτς

Από το δεκάλεπτο και μετά όμως οι Αρκάδες ανέβασαν.. στροφές, πίεσαν περισσότερο στο χώρο του κέντρου και είχαν και την πρώτη μεγάλη φάση στο ματς. Στο 14′ ο Ιγκλέσιας έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Μανιάς βρέθηκε ανάμεσα στο κεντρικό δίδυμο, πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Η βελτίωση αυτή του Αστέρα Τρίπολης έφερε στο 18′ και το 1-0. μετά από μια γρήγορη αντεπίθεση και καλή κυκλοφορία της μπάλας, ο Κυριακόπουλος έπιασε το συρτό διαγώνιο σουτ από αριστερά και νίκησε τον Πασχαλάκη, που έμεινε.. άγαλμα.

Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δυσκολεύτηκε πολύ να φτιάξει φάσεις, αφού η αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων ήταν αποτελεσματική (σ.σ. πολύ καλή πίεση στο χώρο του κέντρου). Οι γηπεδούχοι έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία στο 32′. Ο Μανιάς πήρε την κάθετη, ο Πασχαλάκης βγήκε και δεν βγήκε και στη συνέχεια γλίστρησε, ο επιθετικός των Αρκάδων έφυγε λίγο αριστερά, προσπάθησε να πλασάρει τον αντίπαλο πορτιέρε που τον “έκλεισε” και η μπάλα έφυγε άουτ.

Τελικά, οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να αντιδράσουν και να φτάσουν στην ισοφάριση στο 37′. Ο Μακ μπήκε στην αντίπαλη περιοχή από αριστερά, “άδειασε” τον προσωπικό του αντίπαλο, γύρισε τη μπάλα στον Τζάλμα Κάμπος μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Το παιχνίδι έγινε πιο “ανοικτό” στην επανάληψη, με τον αστέρα να έχει και πάλι σταθερή εικόνα στο χώρο του κέντρου και να φτάνει στο 2-1. Έπειτα από κλέψιμο που έγινε από τα αριστερά, ο Κυριακόπουλος έκανε τη σέντρα, η μπάλα -μετά από λάθος απομάκρυνση του Κρέσπο- στρώθηκε στον Τόνσο που από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 53′.

Η αντίδραση του Λουτσέσκου ήταν άμεση. Ο Ρουμάνος τεχνικός πέρασε τον Μπίσεσβαρ στη θέση του Μακ, θέλοντας έτσι να ενισχύσει δημιουργικά τον ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι όμως παρέμειναν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι τους και δεν άφησαν αμυντικά κενά. Έτσι, ο προπονητής του “δικέφαλου του Βορρά” πέρασε στα αριστερά της άμυνας τον Αζεβέδο, αφήνοντας τον Βιεϊρίνια να πάει στην επίθεση.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός όμως αποδείχθηκε.. αδύναμος κρίκος στην άμυνα του ΠΑΟΚ, αφού βγήκαν φάσεις από την μεριά του. Η αντεπίθεση που βγήκε από την μεριά του στο 75′ είχε σαν τελικό αποδέκτη τον Ντουντού, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει με σουτ τον Πασχαλάκη. Ακολούθησαν δυο μεγάλες επεμβάσεις του Αθανασιάδη στις κεφαλιές των Πρίγιοβιτς (76′) και Βαρέλα (77′).

Στο αμέσως επόμενο λεπτό έγινε μια φάση για την οποία ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Βαρέλα έκανε την προβολή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη. Το γκολ αυτό όμως ακυρώθηκε, αφού όπως φάνηκε και στο ριπλέι ο Μαουρίσιο συμμετείχε στη φάση, προσπαθώντας να πάρει την κεφαλιά.

Ο Πασχαλάκης κράτησε το 2-1 στο 86′, αποκρούοντας το σουτ του Καλτσά, εν.ω δυο λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ έχασε μοναδική ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα, με την κεφαλιά του Κρέσπο να περνάει μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη.

Ο διαιτητής έδειξε 7 λεπτά καθυστερήσεις, εκεί όπου έγινε.. χαμός. Στο 90+5′ ο Ιγκλέσιας ανέτρεψε τον Πρίγιοβιτς και ο Σέρβος επιθετικός έκανε το 2-2, στέλνοντας την μπάλα κάτω από το σώμα του Αθανασιάδη. Στην τελευταία φάση του ματς όμως (90+8′), ο Ιγκλέσιας πήρε το… αίμα του πίσω. Ύστερα από αντεπίθεση, ο Τσιλιανίδης βρήκε τον Ιγκλέσιας που από θέση βολής εκτέλεσε τον Πασχαλάκη, για το τελικό 3-2.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις