Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

ΑΕΚ – Παναιτωλικός: Μήνυμα… επίθεσης! Με “τεσσάρα” στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας

ΑΕΚ – Παναιτωλικός: Μήνυμα… επίθεσης! Με “τεσσάρα” στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας
Intime

Μια ακόμα πειστική -αλλά αυτή τη φορά και εντυπωσιακή- εμφάνιση για την ΑΕΚ του Μάσιμο Καρέρα. Η Ένωση επικράτησε μέσα στο ΟΑΚΑ του Παναιτωλικού με 4-0 και -μετά και το 1-1 του Αγρινίου- πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ΑΕΚ επικράτησε στο… χαλαρό με 4-0 του Παναιτωλικού στο άδειο ΟΑΚΑ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας για πέμπτη διαδοχική χρονιά! Έτσι, η Ένωση βρήκε στη φάση των “4” τους ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Άρη.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

“Όλοι οι καλοί χωράνε” πρέπει να είπε πριν την έναρξη της ρεβάνς ο Μάσιμο Καρέρα. Ο Ιταλός τεχνικός… φόρτωσε επιθετικά την 11άδα της ΑΕΚ, βάζοντας στον αγωνιστικό χώρο Ολιβέιρα, Αραούχο, Λιβάγια και Μάνταλο. Η Ένωση κατάφερε πριν την ολοκλήρωση του δεκάλεπτου να φτάσει στο 1-0. Μετά από σέντρα του Λόπες, ο Κέβιν δεν απομάκρυνε σωστά και ο Ολιβέιρα με ωραίο σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κεντ. Ο Πορτογάλος “βρήκε” έτσι δίχτυα, με την επιστροφή του στη… δράση.

Η ΑΕΚ διατήρησε τον έλεγχο του παιχνιδιού για αρκετά λεπτά, αλλά από το 20′ και μετά.. εμφανίστηκε και ο Παναιτωλικός στον αγωνιστικό χώρο, κερδίζοντας μέτρα προς την περιοχή του Τσιντώτα. Τη στιγμή όμως που ο Παναιτωλικός έδειχνε να πιέζει, η Ένωση έφτασε στο 2-0. Ο Μάνταλος απέφυγε στο 36′ Μαλή και Μαρσιάλ μέσα στην περιοχή, γύρισε την μπάλα την κατάλληλη στιγμή στον Κρίστισιτς ο οποίος σκόραρε σε κενή εστία, διώχνοντας έτσι το ενδεχόμενο παράτασης.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να δώσει γρήγορο ρυθμό στο ματς, αλλά… λίγο το άδειο ΟΑΚΑ, λίγο η μαχητικότητα του Παναιτωλικού, δεν της το επέτρεψαν να το πετύχει. Πάντως, η Ένωση συνέχισε να ελέγχει το ματς και έψαξε να βγάλει επιθέσεις με δημιουργούς τους Λιβάγια και Αραούχο (ο Ολιβέιρα έγινε αλλαγή στο 60′). Ο Λόπες είχε δυο καλά σουτ προς την εστία του Κνετ, ενώ οι Αγρινιώτες είχαν κ αυτοί τα πρώτα τους σουτ εκτός μεγάλης περιοχής, βρίσκοντας όμως τον Τσιντώτα σε ετοιμότητα.

Ο Καρέρα επέλεξε να ξεκουράσει τον κορυφαίο του παίκτη (Μάνταλο), περνώντας στο ματς τον Σιμάνσκι. Η παρουσία του ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τον Κρίστιτσιτς στο χώρο του κέντου κι έτσι ο Παναιτωλικός… έσβησε! Ακολούθησαν άλλα δυο γκολ για την ΑΕΚ.

Ο Αλμπάνης -που αντικατέστησε τον Ολιβέιρα- εκμεταλλεύτηκε την προσπάθεια του Αραούχο και στο 78′ έκανε από κοντά το 3-0, για να έρθει ο Λιβάγια στο 87′ και να διαμορφώσει από το σημείο του πέναλτι το τελικό 4-0 (ο Κνετ ανέτρεψε τον Κροάτη επιθετικό).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις