Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

ΑΕΚ – Παναιτωλικός: Σκληρή… για να πεθάνει!

ΑΕΚ – Παναιτωλικός: Σκληρή… για να πεθάνει!

Η ΑΕΚ άρχισε με νίκη τις υποχρεώσεις της στη φετινή Super League. Ο Παναιτωλικός αν και προσπάθησε να τις βάλει εμπόδια, δεν κατόρθωσε να την κρατήσει… μακριά από τη νίκη. Η Ενωση επικράτησε 2-0, ενώ οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με 10 παίκτες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η ΑΕΚ μπήκε στο παιχνίδι με περισσότερο επιθετική διάθεση απ’ ό,τι ο Παναιτωλικός και άνοιξε σχετικά γρήγορα το σκορ, με πέναλτι. Το κέρδισε ο Τρίστασον σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Πάουλο, ο οποίος κυνήγησε… άτσαλα την μπάλα και πάτησε τον ποδοσφαιριστή της Ενωσης με το πόδι στην πλάτη. Το πέναλτι δόθηκε στο 13′, το εκτέλεσε ένα λεπτό αργότερα ο Αλμέιδα και έκανε το 1-0 για τους “κιτρινόμαυρους”.

Το ματς παρέμεινε σκληρό, ενώ παράλληλα ανέβασε την απόδοσή του και ο Παναιτωλικός. Ενα σουτ του Μοράρ οδήγησε τον Ανέστη να προβεί σε εξαιρετική απόκρουση στην αριστερή γωνία, στο 25′ και τρία λεπτά μετά αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Αλμέιδα ύστερα από μια μονομαχία με τον Χαντάκια. Ο παίκτης της ΑΕΚ εκνευρίστηκε και με τον αγκώνα έριξε κάτω τον αντίπαλό του!

Μετά την αποβολή ο Παναιτωλικός εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και η Ενωση αποδιοργανώθηκε.

Στο δεύτερο ημίχρονο προέκυψε… άμεσα αριθμητική ισορροπία, καθώς στο

48′ είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Πάουλο που έκανε δυνατό φάουλ στον Μάνταλο… Αμέσως η ΑΕΚ μπήκε στο ματς και άρχισε να πιέζει και πάλι.

Ενα λεπτό νωρίτερα ο Χαντάκιας κράτησε τον Λιβάγια από το σορτς και ο παίκτης της ΑΕΚ τον χαστούκισε με τον Τζήλο να μη βλέπει το σκηνικό.

Στο 54′ ο Μάνταλος έκανε την προβολή και έστειλε την μπάλα πάνω από το τέρμα, ενώ στο 63′ ο ίδιος δοκίμασε φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της περιοχής και η μπάλα έφυγε άουτ έξω από το αριστερό δοκάρι!

Στο 75′ η Ενωση έφτασε και σε δεύτερο γκολ, που αρχικά λανθασμένα ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αλλά ο επόπτης αμέσως άλλαξε την απόφασή του.

Η φάση άρχισε από τον Αϊντάρεβιτς που βρήκε τον Μάνταλο. Αυτός κοντρόλαρε στην περιοχή, γύρισε την μπάλα στον Γιόχανσον και ο τελευταίος σκόραρε σε κενή εστία!

Επειτα και από το δεύτερο γκολ οι “κιτρινόμαυροι” ροκάνισαν το χρόνο μέχρι να λήξει το παιχνίδι.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Λόπες, Αϊντάρεβιτς, Γιόχανσον, Μάνταλος (80′ Βινίσιους), Τρίστασον (46′ Πατίτο), Κλωναρίδης (46′ Λιβάια), Αλμέιδα.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μύγας, Χαντάκιας (15′ Μαρινάκης), Ροντρίγκες, Τσοκάνης, Πάουλο, Μπεχαράνο, Ρόσα (60′ Μπράβο), Ντίας (69′ Μάζουρεκ), Κλέσιο, Μοράρ.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις