Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, Λουτσέσκου: “Μας έκλεψαν το πρωτάθλημα, πάμε για το Κύπελλο”

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, Λουτσέσκου: “Μας έκλεψαν το πρωτάθλημα, πάμε για το Κύπελλο”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου υποστήριξε για ακόμα μία φορά ότι το πρωτάθλημα εκλάπη από τα χέρια του ΠΑΟΚ κι έδωσε το σύνθημα νίκης στον αυριανό (12/5) τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ τόνισε πως η ομάδα του είναι συγκεντρωμένη, ανεξαρτήτως με τα όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα, κι ότι οι Θεσσαλονικείς θέλουν το κύπελλο για τους ίδιους, αλλά και τον Ιβάν Σαββίδη.

Η συνέντευξη Τύπου του Λουτσέσκου

«Σίγουρα είναι ένας τελικός και δεν έχει να κάνει με τις καταστάσεις, που έγιναν το τελευταίο διάστημα. Χωρίς αμφιβολία στον τελικό, θα αναμετρηθούν οι δύο ομάδες, που ήταν οι καλύτερες στη σεζόν και δύο ομάδες, που παίζουν διαφορετικό ποδόσφαιρο», τόνισε αρχικά ο Λουτσέσκου και στη συνέχεια είπε για την φιλοσοφία της ομάδας του: «Η δουλειά των ποδοσφαιριστών, το πνεύμα των ποδοσφαιριστών και η φιλοσοφία της ομάδας ήταν εξαιρετική. Παρά τα όσα έγιναν δεν χάσαμε την συγκέντρωσή μας πουθενά…».

Για το που θα κριθεί ο τελικός: «Ο τελικός θα κριθεί στις λεπτομέρειες και στο καθαρό μυαλό που θα έχει η κάθε ομάδα στις κρίσιμες στιγμές. Η ηρεμία στα κρίσιμα σημεία του αγώνα και το καθαρό μυαλό θα κρίνουν το αποτέλεσμα του τελικού».

Για την επιλογή του διαιτητή του τελικού: «Σχετικά με το θέμα της διαιτησίας δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο. Δεν θα σχολιάσω το διαιτητή. Δεν είναι η δουλειά μου. Πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό και να πάρουμε σωστές αποφάσεις».

Για την απόφαση να διεξαχθεί ο τελικός στο ΟΑΚΑ: «Η ομοσπονδία έχει πάρει την απόφαση να διοργανώσει τον τελικό με τον καλύτερο τρόπο και λέγοντας ότι το καλύτερο στάδιο είναι το ΟΑΚΑ. Είμαστε εδώ για να παίξουμε αυτόν τον τελικό. Είμαστε εδώ για να δώσουμε την μάχη μας χωρίς να σκεφτόμαστε τίποτα άλλο».

Για τις διαφορές του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ: «Οι δύο ομάδες είναι διαφορετικές. Εμείς θέλουμε να έχουν την κατοχή της μπάλας, η ΑΕΚ επιλέγει ένα διαφορετικό είδος παιχνίδιου. Είμαστε μια ομάδα που θέλουμε να κυριαρχούμε στο γήπεδο και να ελέγχουμε το παιχνίδι. Η ΑΕΚ δεν θέλει να έχει κατοχή και παίζει άμεσα παλεύοντας για τις δεύτερες μπάλες».

Για το αν έχει να αποδείξει κάτι ο ΠΑΟΚ: «Ότι είχαμε να αποδείξαμε, το αποδείξαμε όλη τη χρονιά. Τώρα θέλουμε να σηκώσουμε το κύπελλο, για τον κόσμο μας, για τα παιδιά μας, για τον ιδιοκτήτη της ομάδας, για όλους».

Για τα όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα: «Όταν περιμένεις 32 χρόνια να απολαύσεις έναν τίτλο και βλέπεις να σου τον κλέβουν, δεν μπορείς να είσαι χαρούμενος. Ωστόσο δεν μπορούμε να μένουμε στο παρελθόν και η επόμενη ημέρα είναι ο τελικός.

Είμαστε εδώ με την υπερηφάνεια μας και θέλουμε να κερδίσουμε. Απέναντι μας θα είναι μια πολύ καλή ομάδα, χωρίς να έχει σημασία ότι με τη δουλειά τους κέρδισαν λιγότερους πόντους στο γήπεδο, αλλά είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Αυτός ο τελικός θα φέρει αντιμέτωπες τις δύο καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα».

“Είναι ένας τελικός. Θέλουμε να τον κερδίσουμε. Έχουμε κάνει όλη την εβδομάδα αυτό που πρέπει για έναν τελικό”υποστήριξε αρχικά από την πλευρά του ο Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Για το εάν η επιτυχία της σεζόν θα κριθεί από την κατάκτηση του Κυπέλλου:“Ο κόσμος μπορεί να σκέφτεται έτσι. Για μένα και για όλη την ομάδα μου κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Τελειώσαμε με τους περισσότερους βαθμούς. Έχουμε ως στόχο την κατάκτηση του Κυπέλλου και θέλουμε να τελειώσουμε με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν”.

Για το εάν θέλει να σφραγίσει την επιστροφή του με έναν τίτλο: “Επέστρεψα για να κατακτήσω τίτλους με τον ΠΑΟΚ. Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα και που κάναμε αυτή τη σεζόν. Εγώ από την πλευρά μου θέλω να την τελειώσουμε με τον καλύτερο τρόπο”.

Για το εάν συγκρίνει έναν τίτλο με την Εθνική ομάδα με την πιθανή κατάκτηση του Κυπέλλου: “Είναι κάτι το διαφορετικό. Στο ένα έχεις πίσω μια ολόκληρη χώρα. Από την άλλη δεν είσαι με κάποιους ανθρώπους όλο το χρόνο. Το να πάρω τον τίτλο με τον ΠΑΟΚ είναι μία ευκαιρία για μένα να κατακτήσω τον τίτλο με την αγαπημένη μου ομάδα. Δεν θέλω να πάει χαμένη αυτή η ευκαιρία”. 

Για το τι έμαθε όλα αυτά τα χρόνια που δεν ήταν στην Ελλάδα: “Έμαθα πολλά πράγματα. Έμαθα να είμαι ήρεμος σε φάσεις που είναι δύσκολες. Αυτό που έχει γίνει φέτος, δεν είναι αυτό που πρέπει να νιώθει ένας προπονητής. Το να κλέβουν κάτι μέσα από τα χέρια σου”.

Για το εάν θέλει να δείξει ο ΠΑΟΚ ότι είναι καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ: “Δείξαμε όλη τη σεζόν ότι είμαστε καλύτεροι. Θέλουμε να κερδίσουμε για εμάς και όχι για κάποιους άλλους”.

Για τα “μυστικά” του ΠΑΟΚ: “Θα μπούμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι με πάθος. Τα μυστικά όμως δεν θα σου τα πω”.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις