Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

ΑΕΚ: Παρουσιάστηκε η αυτοβιογραφία του Μαύρου, του “Θεού”! [pics, vids]

Μαύρος

Τα 23 χρόνια του Θωμά Μαύρου στα γήπεδα, όπως αυτά αποτυπώνονται στο βιβλίο της Μαρίας Ντοτσικα, παρουσιάστηκαν από την ΠΑΕ ΑΕΚ σε μια λαμπρή εκδήλωση στην αίθουσα VIP του ΟΑΚΑ.

Στο βιβλίο, με τίτλο “Ο Μαύρος ο Θεός”, περιγράφονται μεγάλες στιγμές και ιστορίες από την καριέρα του Έλληνα άσσου με τη φανέλα της ΑΕΚ, του Πανιωνίου και της Εθνικής Ελλάδος, τις όποιες ο μεγάλος σέντερ φορ τίμησε με τις 507 συμμετοχές και τα 270 γκολ του.

Μαύρος

Στην παρουσίαση του βιβλίου έδωσαν το παρών πρώην συμπαίχτες του Θωμά Μαύρου στα γήπεδα, όπως ο Ντούσαν Μπαγεβιτς, ο Μίμης Δομαζος και ο Γιώργος Δεδες, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, όπως ο Στέλιος Σεραφειδης και ο Κώστας Νεστοριδης, αλλα και ο παλαίμαχος άσσος του Παναθηναϊκου, Αντώνης Αντωνιάδης.

Την παράσταση, ωστόσο, έκλεψε ο νεαρός μέσος της ΑΕΚ, Κώστας Γαλανόπουλος, ο οποίος έσπευσε να χαιρετήσει τον Θωμά Μαύρο και να φωτογραφηθεί μαζί με το “θρυλο” της Ένωσης και το βιβλίο της ζωής του.

Στα επίσημα του ΟΑΚΑ βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο ισχυρός άνδρας της “κιτρινόμαυρης” ΠΑΕ, Δημήτρης Μελισσανιδης, ο Γιώργος Λιανης, η Μιλενα Αποστολάκη, ο Γρηγόρης Ψαριανός αλλά και ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου.

Το βιβλίο για τον Θωμά Μαύρο προλόγισαν ο δημοσιογράφος, Νίκος Ευαγγελάτος, ο μουσικοσυνθετης, γνωστός για την αγάπη του στο δικέφαλο, Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο πρώην άσσος της ΑΕΚ και γνωστός ορθοπεδικός, Λάκης Νικολάου, ο δημοσιογράφος, Χρήστος Σωτηρακοπουλος, ο Ντούσαν Μπαγεβιτς και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανδρέας Δηματος.

Ο Ανδρέας Δημάτος ανέφερε στον πρόλογό του: “Με τον Μαύρο στα γήπεδα ακούστηκε το ποιο ωραίο σύνθημα που ακούστηκε ποτέ σε γήπεδο. Ποιος ποιος ποιος ο Μαύρος ο θεός”

“Νιώθω τυχερός που τον είδα να παίζει, είμαι τυχερός που έπαιζε στην ομάδα που αγαπώ, αλλά και τυχερός που τον έχω φίλο” ήταν τα λόγια του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Για όσα έζησε ως συμπαίκτες του Θωμά Μαύρου, μίλησε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς κατά την παρουσίαση του βιβλίου. “Κατακτήσαμε τίτλους, ζήσαμε ωραίες στιγμές στην Ευρώπη. Ήμασταν συμπαίκτες σε μια ένδοξη εποχή για την ΑΕΚ. Και ήταν τιμή μου, που ήμουν συμπαίκτης του. Το πιο σημαντικό είναι να αναγνωρίζει ο κόσμος την προσφορά του” τόνισε μεταξύ άλλων, ο Εκτελεστικός διευθυντής της ΑΕΚ.

Μαύρος

Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, παίρνοντας τον λόγο τόνισε ότι: “Με τον Μαύρο ακούστηκε το ποιο ωραίο σύνθημα που ακούστηκε ποτέ σε γήπεδο. Ποιος, ποιος, ποιος, ο Μαύρος ο Θεός”.

“Σκέφτηκα όταν ήμουν 6 χρονών και με πήγαινε ο πατέρας μου στο γήπεδο και αν μπορούσε αυτό το βίβλιο να εμπνεύσει τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο. Αν το μάθεις λάθος το ποδόσφαιρο δεν μπορείς να το αλλάξεις μετά. Μακάρι να βοηθήσει αυτό το βιβλίο προς αυτή την κατεύθυνση”, είπε συγκινημένος ο “Θεός” των οπαδών της ΑΕΚ που ξεσήκωνε το φίλαθλο κοινό με τα γκολ του ενώ συμβούλευσε τους εν ενεργεία ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που βρέθηκαν στην εκδήλωση να παραμείνουν ταπεινοί.

Ο Λάκης Νικολάου πρόσθεσε: “Ο Μαύρος έγραψε μόνο αλήθειες στο βιβλίο. Δεν υπάρχει καμία δόση υπερβολής. Όταν εγώ σαν τελευταίος παίκτης είχα πρόβλημα που να στείλω τη μπάλα δεν σκεφτόμουν πολύ. Ήξερα να την στείλω προς το μέρος του Θωμά. Το βιβλίο έχει δύο τομείς. Ο ένας είναι τι σήμαινε στις δεκαετίες, 50, 60, 70 και 80 και ο δεύτερος δίνει μια κοινωνικότητα. Γιατί ο ποδόσφαιρο ξέρουμε πόσο κοινωνικό είναι, Δίνει εικόνα του τι συνέβαινε στην Ελλάδα τότε. Κι αυτό σε συγκινεί…”

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις