Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα: Ανωτερότητα… πρωταθλήτριας! “Μαγικός” Λιβάγια, “διψασμένος” Πόνσε

ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα: Ανωτερότητα… πρωταθλήτριας! “Μαγικός” Λιβάγια, “διψασμένος” Πόνσε
ΦΩΤΟ eurokinissi

Έδειξε σοβαρότητα, μεγάλη όρεξη κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και δεν την… πάτησε! Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη του “Άγιαξ της Ηπείρου”, είχε για ένα ακόμα παιχνίδι τον Λιβάγια σε μεγάλα κέφια -ασίστ γκολ και… άλλα πολλά από τον Κροάτη- και έφτασε στο 2-0 μέσα στο ΟΑΚΑ. Άνοιξε “λογαριασμό” ο Πόνσε, δείχνοντας πολύ καλή εικόνα στην επίθεση.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Κέρδισε το χειροκρότημα, μπαίνοντας στη φετινή Superleague με… αέρα πρωταθλήτριας! Η ΑΕΚ εντυπωσίασε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, έπιασε πολύ καλό ρυθμό και έφτασε σε ένα εύκολο 2-0, σε ματς για την πρώτη αγωνιστική της Superleague, λίγες ημέρες πριν υποδεχθεί τη Βίντι στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου θα κριθεί η επιστροφή της στους ομίλους του Champions League.

Η Ένωση παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές, σε σχέση με το ματς κόντρα στη Βίντι, αλλά παρουσίασε αυτοματισμούς, έχοντας τους Λιβάγια, Πόνσε, Άλεφ, Μπακάκη για κορυφαίους, χωρίς όμως οι υπόλοιποι παίκτες να υστερούν σε απόδοση.

Το παιχνίδι…

Η ΑΕΚ προσπάθησε να σφίξει τη… μέγγενη με το ξεκίνημα του αγώνα και να ανοίξει γρήγορα το σκορ. Απέναντι της όμως βρήκε τον Βελλίδη, ο οποίος στο 7′ έδιωξε με το πόδι το κοντινό πλασέ του Πόνσε, στην πρώτη τεράστια ευκαιρία του ματς.

Η Ένωση έδειξε να έχει καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό, ενώ ο Άλεφ τη βοήθησε να πάρει το… πάνω χέρι στο χώρο του κέντρου. ,Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν είχε καλά πατήματα, ενώ έκανε και κάποια δυνατά φάουλ, προκειμένου να μην επιτρέψει στους “κιτρινόμαυρους” να πιάσουν καλό ρυθμό. Η ΑΕΚ όμως ανέβασε “στροφές”, με τον Πόνσε να παίρνει προσπάθειες και να έχει στο 21′ ένα πολύ καλό σουτ.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε… τρικυμία στα μετόπισθεν και ήταν τότε που “έλαμψε” ο Βελλίδης με τις επεμβάσεις του στα σουτ των Μπακασέτα (28′) και Λιβάγια (29′). Στη μοναδική καλή του στιγμή στο πρώτο μέρος, ο Ξυδάς προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το λάθος του Λαμπρόπουλου, αλλά είδε τον Τσόσιτς να κοντράρει το σουτ που έκανε.

Οι παίκτες του Ουζουνίδη προσπάθησαν να παίξουν και πάλι γρήγορα και τελικά κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ. Ο Μπακάκης έκανε το γέμισμα, ο Σκόνδρας δεν μπόρεσε να διώξει με το κεφάλι, ο Λιβάγια πήρε την μπάλα στα όρια της μεγάλης περιοχής και από θέση δεξιά, “χόρεψε” τον αντίπαλο του, έβγαλε τη συρτή πάσα και ο Πόνσε πλάσαρε για το 1-0 και το πρώτο του τέρμα με τα κιτρινόμαυρα.

Η επανάληψη ξεκίνησε ιδανικά για την ΑΕΚ, που μπήκε με… το πόδι στο γκάζι και έφτασε στο 2-0. Γκάλο και Μπακάκης συνεργάστηκαν, ο Έλληνας μπακ έβγαλε την μπαλιά και ο Λιβάγια πλάσαρε από τη μεγάλη περιοχή και σκόραρε, ανοίγοντας λογαριασμό στο φετινό πρωτάθλημα. Η Ένωση κατέβασε ρυθμό στη συνέχεια, με τον Άλεφ όμως να… σκεπάζει το χώρο του κέντρου και να ελέγχει τα πάντα. Το ματς κύλησε με άνεση για τους “κιτρινόμαυρους”. Μοναδική δυσάρεστη είδηση, η αναγκαστική αλλαγή του Γκάλο (73′).

Η επανάληψη ξεκίνησε ιδανικά για την ΑΕΚ, που μπήκε με… το πόδι στο γκάζι και έφτασε στο 2-0. Γκάλο και Μπακάκης συνεργάστηκαν, ο Έλληνας μπακ έβγαλε την μπαλιά και ο Λιβάγια πλάσαρε από τη μεγάλη περιοχή και σκόραρε, ανοίγοντας λογαριασμό στο φετινό πρωτάθλημα.

Η Ένωση κατέβασε ρυθμό στη συνέχεια, με τον Άλεφ όμως να… σκεπάζει το χώρο του κέντρου και να ελέγχει τα πάντα. Το ματς κύλησε με άνεση για τους “κιτρινόμαυρους”. Μοναδική δυσάρεστη είδηση, η αναγκαστική αλλαγή του Γκάλο (73′). Παρά τη… χαλάρωση που έδειξαν οι “κιτρινόμαυροι”, ο Μάνταλος κατάφερε να σκοράρει στο 84′, τέρμα όμως που ακυρώθηκε λανθασμένα από το βοηθό ως οφσάιντ.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσόσιτς, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Γαλανόπουλος, Άλεφ, Γκάλο (73΄ Κλωναρίδης), Λιβάγια (64΄ Μάνταλος), Μπακασέτας, Πόνσε (68΄ Γιακουμάκης).

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Νικολιάς, Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Τσικάρσκι, Λίλα, Ξύδας, Κάστρο (61΄ Τζημόπουλος), Κακούμπα (64΄ Μυστακίδης), Γιάκος (46΄ Κριζμάν).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις